Agave kiadó · booktag · Extra tartalom · prológus

Éjszakai cirkusz Book Tag

A cirkusz váratlanul érkezik, de kéltem, hogy ez a bejegyzés meglepne titeket. Hiszen nincs is jobb egy jó kis book tagnél, ugye?

Jómagam (Vanda) készítettem egy taget, amit aztán kitöltöttek a bloggereink, és remélhetőleg jól szórakoztak közben. (Bár azt mesélték, hogy néhány kérdésnél rendesen megizzadtak, mire választani tudtak :D)

Ezennel kihívlak titeket is, hogy töltsétek ki, és mindenképp jelöljetek meg minket forrásként, és kommentben linkeljétek be a kitöltést. Kíváncsi vagyok a válaszaitokra!

És akkor jöjjön a tag!

Jövendőmondó: Egy könyv, aminek könnyen kitaláltad a végét

Raven S: Cassandra Clare: A herceg. Az a kegyetlen nagy csavar fájdalmasan nyilvánvaló volt.

Zsebi: K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths – Tíz apró lélegzet. Bár nem ez volt a legfőbb problémám a könyvvel, szerintem olyan 40 oldal után tudtam, hogy merre fog kifutni a történet.

Dorka: Heidi McLaughlin: Forever My Girl – Örökké a csajom – Úgy gondolom, hogy a legtöbb romantikus regény végét könnyű kitalálni, ez most sem volt másképp. Viszont ezt egyáltalán nem negatív dologként szeretném felhozni, hiszen az Örökké a csajom egy fantasztikus könyv, amely engem levett a lábamról.

Kívánságfa: Egy szereplő, akinek jobb sorsot szerettél volna

Zhatria: Lehet furán fog hangzani, de Másik Anya a Coralineból, igazán érdemelhetett volna jobb sorsot. Jó, megölt pár gyereket és a lelkükből táplálkozott, de hát szegénynek ilyen a természete. Nem tehet róla 😀

Vanda: Ide egyértelműen Leót tudnám írni a Stargirlből. Mert ugyan olyan sorsot kapott, amit megérdemelt, de azért én úgy szurkoltam neki! (mikor épp nem azon gondolkodtam, hogy mivel kéne fejbevernem, hogy észhez térjen…)

Cersei: Aragóniai Katalin. Okos, művelt nő volt, aki tényleg szerette Henriket, de a történelem más sorsot szánt neki.

Örömtűz: Az egyik kedvenc jeleneted

Raven S:Rengeteg van, de hirtelen az ugrott be, amikor Calderon (On Sai) a második részben egyszál lepedőben parádézik, mert nincs más választása és valahogy nem sikerült porig alázniuk

Zhatria: Nos van egy igazán érdekes könyv, melynek az elején egy pink delfin van. Mikor főszereplőnk megkapja a borítón szereplő, nem kívánatos tárgyat, és váltig állítja, hogy neki nincs rá szüksége, az algoritmus szerint viszont van. Az a rész aranyat ért 😀 

Ha nem tudnád miről beszélek, csekkold: Marc-Uwe Kling: QualityLand

Zsebi: Ez egy roppant nehéz kérdés, mert rengeteg kedvenc jelenetem van, de ha így feladat elé állítanak, hogy válasszak ki egyet, akkor természetesen semmi nem jut az eszembe. Végig gondoltam, hogy mik a kedvenc könyveim, és minden amit leírnék legszívesebben, az naná, hogy spoileres. Szóval nagyon egyszerűen azt írom, hogy Marissa Meyer Holdbéli krónikájának az összes olyan jelenete a kedvencem, ahol Thorne megszólal. Egyébként meg: A tükörjáró sorozatnak az a bizonyos jelenete.

Fekete-fehér: Egy olyan egyszerű könyv, mint a faék

Vanda: Simon Tamás: Vérmacska – Bunkó macska, aki néha szereti a gazdáját, de amúgy oldalakon keresztül káromkodik. Ettől függetlenül nem vészes, de nem nekem írták.

Linda: Piciny csodák péksége

Cersei: Rejtő Jenő összes. Rémegyszerű dolgok, amelyek már-már gagyik, majd rá kell döbbenned, hogy fontos feladatuk van. Mint olykor-olykor a faéknek. 

Vattacukorrózsa: Egy habos-babos kapcsolat

Raven S: Zuzana és Mik a Füst és Csont leányából! Valószínűleg az egyetlen nagyjából problémamentes párkapcsolat, amiről olvastam és mély nyomot hagyott bennem. Imádom őket!

Zsebi: Alice Oseman: Heartstopper. Csak annyit mondok, hogy halálcuki

Dorka: Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem – Lara Jean és Peter kapcsolata maga a cukormázba csomagolt édesség, annyira aranyos párost alkotnak!

Könnyek tava: A könyv, amin a legjobban sírtál

Cersei: Általában könyveken nem szoktam sírni. Talán akkor könnyeztem, amikor A katedrálisban Regan Hamleigh elhalálozott. Filmeken, színdarabokon könnyebben sírok, legutóbb például az Elfújta a szelen bőgtem az Operettszínházban. Köszi, Zsuzsi és Szilveszter!

Linda:  Szólít a szörny

Zhatria: A legjobban zokogós könyvem még mindig, Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk. A szüleim rohantak hozzám, hogy mi bajom, mi történt? Én pedig annyira sírtam, hogy nem bírtam kinyögni: meghalt Nemecsek.

Finom fahéjas izé: Nem igazán érted, hogy miért, de imádtad

Cersei: Fhú, a GABO Kiadónak volt egy könyve, azt hiszem, Mia Thermopolistól a Váltságdíj a szívemért. Egy romantikus ömlengés volt középkori kosztümbe bújtatva, teljesen nyilvánvaló végkimentellel, de mégis szerettem.

Raven S: Gulyás Pétertől A végtelen térségek örök hallgatása. Fura kis könyv, de rendkívüli és hihetetlenül megragadott. Csak ajánlani tudom!

Zhatria: Joss Stirling: Lélektársak sorozat. Ez egy tipikus kistiniknek szóló romantikus fantasy sorozat. Ennek ellenére 2 évente újraolvasom. Nem tudom miért, de imádom 😀


Ennyi lett volna, remélem tetszett nektek! Molyon is kitölthetitek, használjátok hozzá a Prológus zónáját!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s