Agave kiadó · Extra tartalom · idézetek · projekt

Éjszakai cirkusz: 13+1 kedvenc idézetem

Az Éjszakai cirkusz projekthét kapcsán egy kedvcsináló idézetes bejegyzést hoztam nektek, ahol a számomra kedves gondolatokat gyűjtöttem össze. Jó böngészést kívánok, remélem, hogy sikerül meghoznom a hangulatotokat a könyvhöz!

covers_627583
1. Az igazi meséknek időre és sokszori meghallgatásra van szükségük ahhoz, hogy azzá váljanak, amik.

2. Eszébe jut, hogy amikor nagyon kicsi volt, az édesanyja azt szerette volna, ha ő, Bailey, boldog lenne, és sok kalandban lenne része. Márpedig ha az, amire most készül, nem kaland, akkor igazán nem tudja, mi számít annak.

3. Belefáradtam, hogy megtagadom magamtól, amit szeretnék, mert attól félek, hogy összetörök valamit, amit aztán nem tudok helyrehozni. És ami így is, úgy is össze fog törni…

4. Nincs hőmérő, amelyikkel mérni lehetne a káoszt.

5. – Maga a közönsége minden egyes tagjára emlékszik? – kérdezi a férfi
– Nem mindegyikre – feleli Celia. – De azokra igen, akik így néznek rám.
– Miért, hogy néznek?
– Mintha nem tudnák eldönteni, hogy igazából félnek-e tőlem, vagy meg akarnak csókolni.
– Én nem félek magától

6. Mindenféle hatás lehetséges, az egészen hétköznapitól a nagyon mélyig. Megeshet, hogy a történet, amit elmesélsz, beköltözik valakinek a lelkébe, a vérévé válik, része lesz a személyiségének és az élete céljának. Ez a mese mozgatja majd, ez hajtja előre, és ki tudja, mi mindent fog tenni miatta, a te szavaid miatt.

7. Nincsenek többé csaták a jó és rossz között, sem elpusztítandó sárkányok, sem megmentőjükre váró leányzók. A legtöbb leány, legalábbis én úgy tapasztalom, manapság tökéletesen alkalmas rá, hogy megmentse saját magát.

8. És ha nem haragszik, örülnék, ha nem nyitogatná a könyveimet anélkül, hogy megbeszélné velem.

9. Azt képzeled, nem tudnál együtt élni ekkora fájdalommal. De az ember a fájdalommal nem él együtt, hanem csak elviseli.

10. – Csodálja a cirkuszt? – kérdezi.
– Igen – vágja rá habozás nélkül.
– Jobban, mint bármi mást a világon? – folytatja a faggatózást Elizabeth.
–  Igen. – Baley önkéntelenül elmosolyodik, pedig a nő roppant komoly arcot vág, ráadásul a fiú szíve még mindig összevissza ver az izgalomtól.
– Akkor maga rêveur – jelenti ki Elizabeth. – Nem számít, hogy milyen ruhát visel.

11. A szerelem állhatatlan és múlékony állapot – jelenti ki Cukiko. – Ritkán bizonyul elég szilárdnak ahhoz, hogy erre alapozzunk egy döntést a játékban.

12. Azt gondoltam, hogy ami kettőnk között van, csak átmeneti, bár sehogyan sem akart vége szakadni. De nem az. Sose volt az. Pusztán én voltam átmeneti.

13. Két zöld ruhás alak egy elektromosságtól vibráló bálterem közepén, akik olyan nyilvánvalóan szerelmesek egymásba, hogy érzéseik hevétől felforrósodik az egész helyiség.

+1
– Az életem nagy részét azzal töltöttem, hogy igyekeztem megtanulni uralkodni magamon – mereng Celia, és fejét a férfi vállára hajtja. – Hogy kívül-belül megismerjem magam, és mindent a lehető legtökéletesebben irányítsak. Ha veled vagyok, elveszítem az irányítást önmagam fölött, és ez megrémít…
– Nem akartalak megrémíteni – […]
– …megrémít, hogy mennyire jólesik […] Hogy mekkora kísértést jelent elveszíteni magamat benned.

dorka_bio_2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s