ajánló · Értékelés · könyvmolyképző · projekt · prológus

Colleen Hoover: November 9.

covers_575260Fülszöveg: Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, aki találkozott egy lánnyal.
A Lánnyal.
Fallon megismerkedik Bennel, az ígéretes regényíróval – egy nappal azelőtt, hogy az ország másik felére költözik. A szerencsétlenül időzített vonzalmuk a lány eseménydús életével együtt megadja azt az ihletet, amire Ben mindig is vágyott a regényéhez. Telik-múlik az idő, párhuzamosan futó életükben jönnek-mennek a kapcsolatok és a csalódások, de továbbra is találkoznak évente egyszer, mindig ugyanazon a napon. Egészen addig, ameddig Fallon el nem bizonytalanodik, hogy Ben vajon igazat mond-e neki, vagy csak tökéletes valóságot kreál a regényéhez az ütős konfliktus kedvéért.
Lehet-e egyáltalán szerelmi történetnek nevezni Ben kapcsolatát Fallonnal – és egyúttal a regényét is –, ha szívfájdalommal végződik?
Feledhetetlen szerelmi történet egy író és váratlan múzsája között.
Újdonság magyarul a New York Times sikerlistájának élére törő Colleen Hoovertől.
Hagyd, hogy elvarázsoljon!

November 9. Fallon életének egyik legnehezebb napja minden évben. Tizenhat éves korában ugyanis ezen a napon szörnyű tragédiákat élt át, majdnem meghalt egy tűzbalesetben. A lányt nem csak lelkileg, de testileg is megviselte, rózsaszínes hegek maradtak az egész testén, ami az addigi színászi karrierjébe került.

A borító nekem különösen tetszik, szerintem szépsége az egyszerűségében rejlik. Egy sima, világos barnás háttér az alapja, amin csupán a cím szerepel nagy betűkkel, vagyis pontosan a 9-es. Az őszi színek dominálnak benne, illetve a számban felhőkarcolók darabjai és egy égbolt részletei is megjelennek.

Maga a történet igazán különleges, hat éven keresztül csak ezt a napot ismerhetjük meg. Az első fejezetben, a megismerkedésük napján Fallon éppen az édesapjával ebédel a tűzeset második évfordulóján, ezen a napon boltik bele Benbe. A srác regényírással foglalkozik, és nagyon hamar megtalálják a közös hangot. Az egyetlen probléma az, hogy Fallen másnap utazik New Yorkba, illetve meggyőződése, hogy 23 éves koráig nem szeretne elköteleződni, így abban egyeznek meg, hogy öt éven keresztül élik a saját életüket, viszont minden november 9-én egy megbeszélt helyszínen és időben találkoznak, és a nap fennmaradó részét együtt töltik.

Nekem a szereplők nagyon szimpatikusak voltak végig, habár furcsának találtam az egyezségüket. A regényt az írónő 2015-ben írta, és emiatt is szokatlan, hiszen akkor már az online világ is lehetővé tette volna a kommunikálást, mégsem ezt az opciót választották. Fallonnak határozott elképzelései vannak arról, hogy hogyan szeretné élni az életét, azonban a baleset mindent megváltoztatott. Nem bízik már úgy igazán semmiben, nem tudja mihez kezdjen magával. Ben az, akinek sikerül kimozdítania a komfortzónájából, miatta mer új dolgokat kipróbálni, egy kicsit szociálisabb életet élni. Soha nem gondolta volna, azonban szinte első látásra beleszeret a srácba, holott még szinte semmit nem is tud róla.

„Szerintem tévesen mértem fel ezt az instant szerelem dolgot. Most már csak azt kell kitalálnom, hogyan tudjuk a következő néhány évet happy enddel zárni.”

Ben nagy álma, hogy sikeres regényíró legyen belőle, azonban az ő élete is tele van nehézségekkel, sok akadállyal kellett megküzdenie már egészen kicsi kora óta. Abban az időszakban, amikor belefut Fallonban, épp egy rosszabb korszakát éli, nincsenek konkrét tervei, amikért szívesen tenne nap, mint nap. Ahogy ő is jó hatással van a lányra, ez fordítva is igaz, az ő élete is pozitív irányba változik. A történetet felváltva, mindkettejük szemszögéből megismerhetjük, így bepillantást nyerhetünk az ő gondolataiba, érzéseibe is.

A könyv nekem egy bizonyos fordulatig nagyon tetszett, én azt mindenféle spoiler és elszólás nélkül egy picit túlzásnak éreztem, váratlanul ért olvasás közben. Utána azonban, ahogy haladt előre a történet, megbarátkoztam a cselekmény ezen szálával is, és a végére egy teljes egésszé állt össze, természetesen olyan CoHo-s stílusban. Az írónővel kapcsolatosan egy minimálisan elfogult vagyok, nagyon szeretem a regényeit, írásait, és mindig az az aktuális kedvenc könyvem tőle, amit éppen akkor olvasok, így a következő művének elolvasásáig kijelenthetem, hogy ez lett az új kedvencem.

Ajánlom mindenkinek Colleen Hoover regényét, ha szeretitek az írónő regényeit, de akkor is érdemes kézbe venni, ha vágytok egy olyan romantikus regényre, ami nem a megszokott formában íródott. Tanulságos szerelmi történet, letehetetlen!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s