Agave kiadó · Új megjelenések · Extra tartalom · projekt · prológus

J.D. Barker: Szíve helyén sötétség

Napjaink egyik méltán híres írója új regénnyel jelentkezett, amely a napokban kerül a magyar könyvesboltok polcaira. A borzongató irodalom kedvelőinek igazi csemegének ígérkezik, hoztunk is nekik egy kis szemezgetni valót. 🙂

JD Barker 1 - Credit Dayna BarkerBarker 1971-ben született, a Fort Lauderdale-i Művészeti Intézetben szerzett üzleti diplomát. Az 1990-es években sokáig a 25th Parallel című magazin munkatársa volt, popkultúrális témában írt cikkeket, és együtt dolgozott Brian Hugh Warnerrel, aki később Marilyn Mansonként vált híressé. Több novellája is megjelent a 90-es években, főleg horror műfajban alkotott. Sokáig szellemíróként dolgozott, Forsaken című első regényét 2014-ben adták ki. A kötet meglepően nagy sikert aratott, jelölték a Bram Stoker díjra, ráadásul a Stoker család felkereste, hogy segítsen Dacre Stokernek megírni a Drakula hivatalos előzményregényét. Közben Barker saját sorozatba is kezdett: A negyedik majomban az utóbbi évek egyik legeredetibb sorozatgyilkosát teremtette meg, akit a rendőrség üldöz. A kötet jogait számos országban eladták, opciózták filmre és televíziós sorozatra egyaránt, ráadásul Az ötödik áldozat és A hatodik éjszaka trilógiára bővült. Ilyen ígéretes előzmények után nézzük is meg, mit ígér az új történet. 🙂

Szíve helyén sötétség B1

Fülszöveg

Jack Thatch gyerekkorában találkozik először Stellával, a titokzatos, nyolcéves kislánnyal, akinek sötét haja és még sötétebb szeme van, és magányosan ül egy padon a temetőben a kedvenc könyvét szorongatva. A találkozásukból megszállottság lesz: Jacknek állandóan a lány körül forognak a gondolatai, és végül egy évvel később újra megpillantja, ugyanazon a padon a temetőben, ám Stella hamarosan ismét eltűnik.

Közben az egyik sikátorban egy férfi holttestére bukkannak. Az eset meglehetősen rejtélyes: a teste mindenhol borzalmasan megégett, viszont a ruhái épségben maradtak, ami képtelenségnek tűnik. Faustino Brier nyomozó tudja, hogy nem ez a férfi volt az első áldozat, aki így halt meg, és nem is ő lesz az utolsó. Brier azt is tudja, hogy pontosan egy év múlva kell majd keresniük a következő áldozatot, hacsak nem akadnak előbb az elkövető nyomára.

Egy kisfiú, akit mindenki csak “D” alanyként ismer, egy világtól elzárt, gondosan őrzött, sötét laboratórium mélyén várakozik, cseperedik és tanul. Senkivel nem beszélhet, és nem ér hozzá senki. Borzalmas erő lakozik benne, ezért azok, akik bezárták, sohasem fogják kiengedni.

A szereplőket elképzelhetetlen szálak kötik össze egymással.

A Szíve helyén sötétség mesteri alkotás, hamisítatlan Barker. Stílusa a korai Stephen Kinget és Dean R. Koonz-ot idézi. Felejthetetlen történet, ami bekúszik az ember bőre alá, és késő éjszakáig olvastatja magát.

Megjelenés: 2020. november 24

Rendeld meg itt!

JD Barker 2 - Credit Dayna Barker (1)

A regényről külföldön ódákat zengenek, a rajongók és a kritikusok egyaránt dícsérik.

Barker elegáns, költői, tragikus és dermesztő történetében gyönyörűen kidolgozott karakterek szerepelnek. Merész és ambiciózus regény a science fiction és a horror elemeivel. A szerző egyik legjobb írása, amely ismét a műfajteremtő szerzők közé emeli Barkert.” (David Pitt – Booklist Online Exclusive)

J.D. Barker olyan alkotóerő, amellyel feltétlen számolnunk kell.” (Tosca Lee – New York Times)

Tehetséges író, elragadóan csavaros elmével!” (Jeffery Deaver – New York Times)

J.D. Barker egyedülálló szerző, ami ritka és különleges dolog. Stephen King-et, Lee Child-ot, John Sandford-ot juttatja eszembe. Három karakter egyetlen személyiségben. Ne hagyjon ki semmit, amit J.D. ír!” (James Patterson – a legnépszerűbb amerikai író)


Engem személy szerint a fülszöveg azonnal meggyőzött, olyannyira, hogy ez lesz az első Barker, amit olvasni fogok. Ti olvastátok már valamelyik könyvét? Szerettétek? Írjátok meg a bejegyzés alatt, vagy Facebookon kommentben!

linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s