Értékelés · könyvmolyképző · projekt · prológus

Colleen Hoover: Verity

covers_613621Fülszöveg: Magával ​ragadó és megdöbbentő. Egyszerűen nem lehet letenni.
Claire Contreras New York Times bestseller szerző.
Lowen Ashleigh, az anyagi csőd szélén álló, küszködő író élete állásajánlatát kapja, amikor Jeremy Crawford, a bestseller szerző Verity Crawford férje felkéri, hogy balesetben megsérült felesége helyett megírja az asszony sikersorozatának befejező részeit.
Lowen megérkezik a Crawford házba, hogy átnézze Verity többévnyi jegyzeteit és vázlatait, remélve, hogy elegendő anyagot talál a munka elkezdéséhez. Csakhogy az irodában nemcsak kaotikus állapotok fogadják, hanem egy önéletrajz is, amit az asszony a legnagyobb titokban írt. A kézirat minden oldala vérfagyasztó vallomást rejt, köztük annak az éjszakának a történetét, ami örökre megváltoztatta a család életét.
Lowen először úgy dönt, hogy nem mutatja meg Jeremynek a kéziratot, mert annak tartalma még több fájdalmat okozna a gyászoló apának. De ahogy a férfi iránti érzelmei egyre erősebbé válnak, rájön, hogy talán mégis fel kéne fedni Verity mocskos titkait.
Egy egyedülálló romantikus thriller a New York Times bestseller szerző Colleen Hoover tollából.

Colleen Hoover az egyik kedvenc írónőm, nagyon szeretem a stílust, ahogy ír. Amikor először hallottam a Verityről tudtam, hogy ez teljesen más lesz, mint amit eddig tőle megszokhattam, így kíváncsian vártam, hogy mit tud egy pszichothriller műfajú történetből kihozni. Ha őszinte akarok lenni, egy kicsit csalódtam az írónőben, ennek ellenére nem bántam meg, hogy elolvastam.

A borító szerintem a maga színvilágával passzol a történet stílusához, nekem különösen tetszik, hogy fekete és egyszerű (bár én imádom a feketét, szóval lehet csak ezért), a mintát viszont nem feltétlen értem. Ennek ellenére szerintem sikerült egy figyelemfelkeltő borítót megálmodni hozzá, olyat, amit megnézel egy könyvesboltban, különösen akkor, ha CoHo-rajongó vagy.

Lowen egy Manhattanben élő írónő, aki utálja a rivaldafényt és minden olyan publikus eseményt, ahol nyilatkoznia kellene. Éppen amiatt, hogy nem vállal könyvbemutatókat, promóciós célú megjelenéseket, könyvei nem annyira sikeresek, ráadásul hónapokig a beteg édesanyját ápolta, így szinte már egyik napról a másikra él. Ekkor keresik meg egy különös lehetőséggel: az autóbalesetet szenvedett Verity Crawford bestseller-sorozatát kellene befejeznie. Lowen belevág, így pár nappal később a különösen furcsa múltú családhoz költözik, hogy átnézze az írónő iratait. Az ügynöke, Corey ezt ellenzi, szerintem túlságosan sok, furcsa esemény történt ott.

„- Az az ember elveszítette két lányát, aztán a felesége autóbalesetet szenvedett. Nem tartom jó ötletnek, hogy az otthonában akarsz megszállni.”

Ennek ellenére az írónő odaköltözik, ekkor találja meg az önéletrajzát, ami megváltoztatja Lowen véleményét. A történet innentől két szálon fut, az egyik szálon ebből az írásból ismerhetünk meg részleteket. Megtudjuk, hogy Verity hogy ismerte meg a férjét, milyen életük volt. Sötét gondolatait mind papírra vetette – cenzúra nélkül – túlságosan is egyoldalú megközelítésből. Lowen elképedve olvassa, egy-egy fejezetet alig akar elhinni, azonban úgy dönt, nem mutatja meg Jeremynek. Azt tudni kell a Crawford-családról, hogy ikerlányaik, Chasin és Harper, egy-egy baleset következtében sajnos életüket vesztették, ezekről is olvashatunk Verity önéletrajzában. Ahogy Lowen halad előre történetében, illetve néhány apró jelet is észrevesz a házban, egyre bizonytalanabbá válik azzal kapcsolatban, hogy az írónő tényleg olyan állapotban van-e, mint ahogy mutatja. Lowenről tudni kell, hogy lelkileg nem teljesen stabil, kiskora óta például magára kell zárnia az ajtót ahhoz, hogy éjszaka, alvajárás közben ne tegyen kárt magában.

Azonban a történet nem olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tűnik, CoHo számtalan csavart tett bele a cselekménybe, legfőképpen a vége az igazi csattanó. Ez azonban óriási spoiler lenne, így, ha érdekel Titeket, mi is történik a regény végén, mindenképpen olvassátok el!

Ez számomra CoHo első olyan regénye, ahol egyik karaktert sem találtam túlságosan szimpatikusnak. Sem Lowen, sem Verity, sem pedig Jeremy nem lopta be magát a szívembe, sőt inkább ellenszenvesnek bizonyultak. Ennek ellenére végig kíváncsi voltam, hogy egy-egy szereplő hogyan reagál az eseményekre, milyen érzelmeket vált ki belőlük, ha történik valami. Jeremy a regény elejétől fogva egy jószívű embernek ismerhettük meg, aki mindent megtesz a fiáért és feleségéért.

Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy elolvastam, hiszen Colleen Hoovernek egy teljesen más oldalát ismerhettük meg a regény által, nem a megszokott CoHo-s stílust képviseli a regény. Bátran ajánlom Nektek, ha kíváncsiak vagytok az írónő nem megszokott írásaira is, illetve, ha magát a pszichothrillert, mint műfajt kedvelitek, akkor is a figyelmetekbe ajánlom!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s