projekt

A Prológus karácsonyi panaszai

Nemrég jelent meg a Jaffa Kiadó két nagyszerű, szemet gyönyörködtető, igazán karácsonyi kötete, a Csodát nekem és a Karácsonyi társasjáték. Kosztolányi Dezső ötletén felbuzdulva, aki megírta A szegény kisgyermek karácsonyi panaszait – amelyet elolvashattok a Csodát nekem kötetben -, úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük nektek, hogy a Prológusnak milyen panaszai vannak a karácsonyra vagy az idei karácsonyra nézve.

Csodát nekem, a csodát, ide a kezembe. Más nem kell.

LILIANE: Az egyetlen panaszom az, hogy nem hosszabb az ünnep.

LINDA: Minden évben feleszik előlem a mákos bejglit.

POPPY: A karácsonyban összesen a fa díszítését szeretem, meg a kajálást. Amúgy rohadt nagy nyűg minden évben az ajándékvásárlás, azt utálom a legjobban… Nagy a nyomás állandóan, hogy mit vegyek, kinek, mennyiért, mikor, nem fog megjönni amit rendeltem… stb. A karácsonyi zenéket is kifejezetten utálom, halálra idegesít mindegyik.

ZSEBI: Gyűlölöm, hogy távol van a családom és nem találkozunk egész évben, csak max karácsonykor, de igazából akkor sem. A covid most még ezt is elvette. Utálom, hogy hideg van és sötét, nyarat akarok és meleg időt, szabadságot.

ZHATRIA: Családi veszekedések melegágya. A rákészülés időszakát imádom, de maga az ünnep kész rémálom.

FANNI: A karácsony nem a kedvenc ünnepem. Nem mondom, hogy utálom, de a felhajtást körülötte túlzásnak érzem. Tavaly 26-án elutaztunk Szlovéniába síelni/snowboardozni pár napra, így fehér karácsonyunk volt. Idén is mentünk volna, annyira vártam már, viszont a vírushelyzet miatt biztosan nem fogunk menni, amit nagyon sajnálok. Ezen kívül egyáltalán nem rajongok a karácsonyi ételekért, ételallergiás is vagyok, úgyhogy ezt a “mindentismegeszek” érzést sem tudom átélni.

Értsétek meg, ember vagyok. Nem akarok más lenni. Csak ember. 

RAVENS: Én szeretem a karácsonyt, nem vagyok egy tipikus Grincs, DE: december előtt nekem senki ne mutogasson feldíszített fát és ne üvöltessen Mariah Careyt, mert attól viszket a kezem a nagykés után. Az ősz az ősz, a tél meg tél. Karácsony télen van. Egy előnye van idén a maszkviselésnek: ha meghallom a boltban a Jingle Bellst, legalább eltakarja az arckifejezésem.

VANDA: A macskáim sose viselkednek olyan viccesen, mint az internetes videóban. Nincs felborult fa, ágak között kukucskáló macska. Bár tavaly a Lizi levert pár gömböt, de azt is csak titokban. Mondjuk idén a kiscica lehet alakít majd, mert ő máshol is szokott. Az majd anya panasza lesz. 😀 Illetve fogalmam sincs, hogy a semmi közepén hogyan fogok ajándékot venni mindenkinek, mert nincs kedvem 1000 forintos postaköltségeket fizetni… Bezzeg ha nem lenne covid, most Pesten lehetnék, és békésen megvásárolhatnék mindent.

CERSEI: A tavaly karácsonyi boldog tudatlanságot kérném vissza!


Írjátok meg nekünk, hogy ti miért szeretitek vagy nem szeretitek a karácsonyt! Várjuk véleményeteket kommentben itt vagy Facebook-oldalunkon!

Szerezzétek be Ti is a két téli csodás kötet valamelyikét! A feltételekről itt tájékozódhattok!


cersei_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s