Értékelés · Manó könyvek · projekt · prológus

Elizabeth Lim: Ez hát a szerelem

covers_628672Fülszöveg: Mi lett volna, ha Hamupipőke sosem próbálja fel az üvegcipellőt?

Hamupipőke hősiesen tűrte sorsát, de eljött a perc, amikor képtelen továbbra is eltitkolni, hogy hiányzik neki a herceg, és mostohájával is végképp elviselhetetlenné vált az élete. Nagy döntésre szánja el magát: varrónőnek jelentkezik a palotába.
Azonban amikor a király udvarban vendégeskedő nővérének szolgálatába áll, fültanúként egy nagy összeesküvés közepén találja magát. A konspirálók nem csupán a király és a herceg hatalmára törnek, de a tündérek is az ármánykodásuk céltáblái, így Hamupipőke Tündérkeresztanyja is veszélybe kerül.
Hamupipőkének meg kel találnia a módját annak, hogyan állítsa meg a cselszövőket még mielőtt túl késő lenne…

Hamupipőke története gyerekkorom óta az egyik kedvenc mesém, így nagyon kíváncsi voltam arra, hogyan változik meg a lány sorsa a Sorsfordító történetek című sorozat legújabb részében. Ahogy a fülszövegen is olvashatjuk, Hamupipőkének nincs lehetősége felpróbálni az üvegcipellőt, így felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ugyanúgy „happy end”-del fog-e végződni a mese vagy a herceg soha nem találja meg élete szerelmét.

A borító nekem nagyon tetszik, annak ellenére, hogy Hamupipőke történetéhez nem feltétlen ezt a színt választottam volna, sokkal inkább el tudtam volna képzelni egy halványkék borítót, hiszen az a lány kedvenc színe. Viszont én imádok mindent, ami rózsaszín, így ez is nagyon tetszik, szerintem nagyon figyelemfelkeltő és hangulatos. Továbbá megjelenik a cím körül minden fontos motívum, ami a történetben szerepet kap, természetesen az üvegcipellő is helyet foglal középen.

Azután a bizonyos báli este után, Károly herceg szeretné megtalálni azt a lányt, aki elrabolta csupán pár óra alatt a szívét, azonban éjfél előtt nyoma veszett. Eddig teljesen megegyezik az eredeti történettel, azonban amikor a család házához érkeznek a cipővel, Hamupipőkét elrejtik egy eldugott szobában, így kimarad a felpróbálásából. Mostohaanyja szeretne megszabadulni tőle, olyan tervvel áll elő, hogy eladja őt egy messziről jött embernek, hogy a lány soha ne tudjon Aurelais-ba visszatérni. Hamupipőke azonban leugrik a kocsiról, másnap reggel pedig egy vele egykorú lány, Louisa találja meg, aki a királyi palotában dolgozik. Így kerül főhösünk a palotába. Annak érdekében, hogy ne rúgják ki az első pillanatban, bizonyítania kell, a király nővérének, aki látógatóba érkezik, a cselédjévé válik. Vajon Károly herceg felismeri? Rájön, hogy nagynénjének a szolgálója az a lány, aki elrabolta a bálban a szívét? Sikerül Hamupipőkének beilleszkednie vagy örökre távoznia kell Aurelais területéről?

„Hamupipőke fejében mostohaanyja szavai visszhangoztak:

-Nézz csak magadra! Semmi vagy! Egy árva, egy cseléd! Kinek kellenél? Ő királyi felségének biztosan nem.”

A szereplők szerintem az úgymond „mesékben elvárt” karaktereket jelenítik meg, közülük a Nagyherceg testesíti meg a gonoszt, önző módon bármit elkövet annak érdekében, hogy hatalmon maradhasson. Természetesen Hamupipőke mostohaanyja, illetve mostohatestvérei sem jóságukról „híresek”, hiszen a lányt édesapja halála óta semmibe veszik, szolgaként éli mindennapjait.

Károly herceg nagynénjének, Ginevranak nincs túl jó hírneve a palotában, elhunyt férjét sokan árulónak tartják. Habár távolságtartó, rideg embernek tűnik, a valóságban nem így van. Akit megkedvel, megszeret, velük sok mindent megoszt, tanácsokkal látja el őket, még Hamupipőke kutyáját is szó nélkül befogadja.

„Egy hercegnő legyen kiegyensúlyozott, kellemes és káprázatos”

Természetesen a történet nem lehetne teljes a tündérkeresztanya nélkül, aki Hamupipőkét terelgeti az útján annak ellenére, hogy Aurelais-ben évekkel ezelőtt betiltották a varázslást, a tündéreket pedig száműzték az országból.

Hamupőke és Károly herceg igazán szerethető karakterek, igazán kíváncsi voltam arra, hogy alakul a történetük, ha már nem megy minden olyan zökkenőmentesen, mint az eredeti mesében. Nekem az különösen tetszett, hogy a cselekményt egyes szám 3. személyben ismerhetjük meg, így a herceget nem csak a lány szemén keresztül látjuk, így több mindent megtudhatunk róla.

Mindenképpen olvassátok el a regényt, ha szeretitek Hamupipőke történetét szerintem nem fogtok csalódni! Ha pedig kíváncsiak vagytok a Sorsfordító történetek című sorozat további részeire is, keressétek Mulan És Elzáék újragondolt történetét is a könyvesboltokban!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Manó Könyveknek!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s