Értékelés · könyvmolyképző · miniprojekt · projekt · prológus

Tarryn Fisher: The Opportunist- Kihasznált alkalom

covers_305107Fülszöveg: Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

Habár Colleen Hoovert nevezném meg az egyik kedvenc írónőmnek, a szintén New Adult műfajban alkotó Tarryn Fishertől még nem olvastam semmit. Régóta terveztem már, sokan ajánlották, úgyhogy izgatottan vártam, hogy végre lehetőségem volt a The Opportunist- Kihasznált alkalom című regényét elolvasni, ami a Szeress, ha hazudok is sorozatának első kötete. A történetben egyáltalán nem csalódtam, nagyon tetszett a stílusa, a trilógia további részei pedig felkerültek az idei „kívánságlistámra”.

A borító színvilága nekem nagyon tetszik, szerintem nem túl figyelemfelkeltő, mégis ízléses, habár én nem rajongok az olyan könyvekért, ahol a borító „úgymond” leleplezi a főszereplőt, így sokkal nehezebb a képzeletemre hagyatkozni. Szerencsére olvasás előtt a többi kötetét nem néztem meg, ezért sikerült mégis többé-kevésbé a saját fantáziám alapján elképzelni őket.

A történet főszereplője, Olivia összefut az egyik exével, Calebbel, akiről kiderült, hogy egy baleset következtében semmire sem emlékszik, így arra sem, hogy milyen csúnyán ért véget a kapcsolatuk. A lány sokat gondolkozik azon, hogy mitévő legyen, azonban annak érdekében, hogy volt barátja közelében maradhasson úgy tesz, mintha soha nem is ismerték volna egymást. Olivia számára azonban kérdéses, hogy meddig tudja ezt titokban tartani, fény derül-e valaha arra, hogy nekik Caleb autóbalesete előtt is közük volt egymáshoz. A történet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen a srácnak barátnője van, történetesen Leah Smith, akivel nem igazán jön ki Olivia túl jól. Ahogy haladunk előre a cselekményben, mindenki hazugságot hazugságra halmoz, így már csak az a kérdés, hogy vajon kinek mikor jön el az a pont az életében, hogy kénytelen mindenről beszámolni.

Nekem nagyon tetszett a trilógia első része, mert szerintem nem egy átlagos szerelmi történetről szól, nem lehet tudni olvasás közben, hogy happy end lesz-e a történet vége, illetve az sem teljesen világos, hogy pontosan mit is jelentene a boldog befejezés. A stílusa és a humora nagyon megfogott, alig tudtam letenni a könyvet, nagyon nehezen jött el mindig a pillanat, ahol abba tudtam hagyni.

„Én fogok még szeretni, Olivia. De te örökre sajogni fogsz. Amit tettél, az… Értéktelen vagy, mert azzá tetted magad. Eszedbe jutok majd a hátralévő életed minden egyes napján, mert én voltam az igazi, de te eldobtál.”

A szereplőkkel kapcsolatban nekem vegyes érzéseim vannak, nem igazán volt egyik jelentősebb szereplő sem szimpatikus annak ellenére, hogy szerintem rendkívül kidolgozottak a karakterek. Sem Olivia, sem Caleb, sem pedig Leah személyisége nem olyan, akit én a valóéletben is kedvelni tudnék, azonban szerintem sokat lehet tanulni tőlük. Olivia például a kívülállók számára egy rideg, érzelmeit nem kimutató lánynak tűnhet. Tud szeretni, azonban nagyon nehezen nyílik meg másoknak, többek között ezért is futott zátonyra Calebbel a kapcsolata, de hibáiból igyekszik tanulni, még ha ez nem is feltétlen sikerül neki.

„ – Nem, nem erre gondoltam. Tudom, hogy éppen annyira kedvelsz, mint amennyire én téged. De ez a te döntésed, és én úriember vagyok. Azt akarod, hogy visszakozzam? Oké. Viszlát, Olivia!”

Összességében szerintem a The Opportunist egy rendkívül kidolgozott történet, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a további részek, ahol Leah, illetve Caleb szemszögéből ismerhetjük meg az életüket, milyen hatással lesz az eddigi véleményemre, változni fog-e a karakterekhez való hozzáállásom. Bátran ajánlom mindenkinek a könyvet, aki szereti a New Adult műfajt, szerintem nem fogtok benne csalódni!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Tarryn Fisher: The Opportunist- Kihasznált alkalom” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s