Értékelés · könyvmolyképző · miniprojekt · projekt · prológus

Mariana Zapata: Szívvel a falnak

covers_570319Fülszöveg: Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ha Mr. Darcy amerikai focizna…Vanessa Mazur pontosan tudja, hogy helyesen cselekszik. Nem is érzi rosszul magát azért, mert felmondott. Asszisztensi/házvezetőnői/tündérkeresztmamai állását a szövetség legjobb védőjátékosa mellett mindig is átmenetinek szánta. Nagy tervei vannak, melyek között nem szerepelt az extra méretű alsógatyák mosása, legalábbis nem élete végéig.
Így amikor Aiden Graves bekopog az ajtaján, és azt kéri tőle, hogy jöjjön vissza hozzá, teljesen ledöbben.
A „winnipegi nagy fal”-ként ismert pasas két évig a köszönését sem fogadta, a születésnapjáról is megfeledkezett. Most pedig? Valami egészen elképesztő dologra akarja rávenni.
Mit válaszolhat az ember lánya annak a férfinak, aki megszokta, hogy mindig megszerzi, amit akar?
Hol a határ az ellenszenv és a szerelem között?
Tantrikusan izgalmas, hosszan bontakozó románc.
Éld át a tüzét!

Mariana Zapata Szívvel a falnak című regényét csapatunk egyik tagja, Dorka ajánlotta nekem, hogy szerinte szeretni fogom. Bevallom, először a cím alapján nem igazán tudtam, hogy mire számítsak, azonban már a fülszövegből kiderült, hogy a „winnipegi nagy fal” bizony Aiden Gravest takarja, aki egy nagyon sikeres védőjátékos, így kíváncsian vártam, hogy az írónő mit fog kihozni a történetből.

Vigyázat, az értékelésem spoilert tartalmaz!

A borító nekem annyira nem nyerte el a tetszésemet annak ellenére, hogy a történethez remekül passzol. Ha valaki előbb látja a borítót, mint a fülszöveget, már ez alapján is könnyen kitalálhatja, hogy a sport fontos szerepet játszik a regényben. A színvilága nem az én stílusom, én egy összességében világosabb borítóval jobban el tudtam volna képzelni.

A regény főszereplője, Vanessa Aiden asszisztenseként dolgozik, és két év után dönt úgy, hogy felmond munkahelyén, mivel Aiden személyiségéből elege lett, nem akarja tovább elviselni a sikeres védőjátékost. A lány meglehetősen nehéz körülmények között nőtt fel, a vér szerinti apukáját nem ismeri, az édesanyjával nem ápol jó viszonyt, és a lánytestvéreivel sem jön ki jól zűrös életük miatt, egyedül az öccsével tartja a kapcsolatot, őt nagyon szereti. Gyerekkorából szabadulva egy nagyon jó egyetemre jelentkezett, ösztöndíjat azonban nem kapott, így óriási hitelt halmozott fel, azért dolgozik éjjel-nappal, hogy ezt sikerüljön visszafizetnie. Többek között emiatt is megy bele Aiden ajánlatába, aki, miután Vanessa otthagyta őt, egyszer csak megjelenik nála. A sportoló kanadai származású, vízummal tartózkodik az országban, ezen pedig változtatni szeretne.

„ – Tudom, hogy azt hitted, engem ez nem érdekel – suttogta magára erőltetett nyugalommal. – Pedig igen. Nagyon is. Együtt csináljuk végig ezt az egészet.”

A szereplők számomra nagyon szimpatikusak voltak. Vanessa egy igazi maximalista típus, küzd az álmaiért, éjjel-nappal dolgozik, hogy saját vállalkozását elindítsa. Annak ellenére, hogy gyerekkorában a vér szerinti rokonai nem támogatták, ő nem adta fel az álmait, folyamatosan újabb és újabb célokat tűz ki maga elé. Szókimondó, megmondja a véleményét, és nem szereti, ha átverik. Egyedül lejobb barátnőjében, Dianaban bízik, ő az, aki mindent tud róla, és mindenben támogatja. Aiden életében a sport annyira fontos szerepet játszik, hogy annak szenteli minden percét. Barátai, ismerősei nem igazán vannak, szociális életet sem él, azt gondolja, hogy neki ez nem fér bele a sport mellett. Zac, Aiden csapattársa egy életvidám srác, aki sajnos a sportolást sem veszi annyira komolyan, számtalan akadályba ütközik emiatt. Vanessaval elég hamar összebarátkoznak már kezdetben, amikor a lány Aiden asszisztenseként dolgozik. Olvasás közben mindhárom karakter személyisége pozitív átalakuláson ment keresztül, sokat változtak a történet során.

Ez a regény is átment a „nem tudom letenni” tesztemen, nagyon rövid időn belül elolvastam. Nagyon tetszett benne az, hogy nem egy átlagos szerelmi történet, ahol már az első pillanatban egymásra találnak, de legalábbis a vonzalom megmutatkozik. Habár a happy end-szerű befejezés szerintem várható volt, legalábbis én bíztam benne nagyon, mégsem volt egysíkú a történet. Szépen lassan bontakozott csak ki (néha már túl lassan), ennek ellenére nem találtam unalmasnak.

Összességében szerintem mindenki szeretni fogja a regényt, aki kedveli a New Adult műfajt, nem fogtok csalódni. Ha még nincs nem olvastátok, mindenképpen tervezzétek be, tökéletes lehet egy téli, bekuckózós délutánra, estére!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Könyvmolyképző Kiadónak!


fanni_fischer_bio2019

Mariana Zapata: Szívvel a falnak” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s