ajánló · Extra tartalom · projekt

Leigázó folytatások

A sorozatfolytatások hetére úgy gondoltuk, összeszedjük azokat a címeket, amelyeknek könyvsorozatok többedik részeként sikerült jobban elvarázsolnia minket, mint az előtte lévő kötetek. Lássuk is, hogy hogyan vélekednek a Probloggerek:

Linda: Tükörjáró. Az első rész nekem baromi unalmas volt, nem is értettem, mire fel ez a nagy felhajtás. A második rész viszont zseniális volt, alig tudtam letenni! Azon a síkon kellett volna tovább menni, az nagyon jó lett volna. Az már más kérdés, hogy az összes közül az tetszett csak igazán. A 3. és 4. rész megint csak nem lett kedvenc.

Zhatria: Jenn Lyons: Sárkányok kórusa 2. kötetével volt ez az érzésem. A Királyok veszte sokkal kaotikusabb volt, nagyon kellett koncentrálnom, hogy összetegyem a történetet. A második gördülékenyebb volt, a viccek is sokkal ütősebbek voltak. A jorati kultúrával is sokkal jobban tudtam azonosulni, mint a quurival.

Gubbooks (vendégbloggerünk): Sarah J. Maas: Felperzselt királyság. Elképesztő ügyességgel és pontossággal mosta össze a korábbi történetszálakat az írónő. A korábbi kötetekben mintha előkészítette volna a finálét, ebben az utolsó részben érkeztek meg a szereplők igazán önmagukhoz.

Dorka: A tüskék és rózsák udvara sorozatnál abszolút ezt éreztem. Bár az első kötet is a kedvencem lett, de úgy igazán a folytatás hozta meg számomra az áttörést, ahol megismerhettük jobban Rhysand karakterét, és az Éjszaka udvarát. Akkor váltam igazi rajongóvá.

RavenS: V. E. Schwab Gyülekező árnyak kötete engem sokkal jobban megragadott, mint az első része az Egy sötétebb mágia trilógiának. Persze, miután Schwabról van szó, már az első részt is nagyon szerettem, de határozottan éreztem, hogy néha leült a sztori. A második rész a mágikus viadallal, kalózokkal (Alucard elsőre kedvenc lett), illetve az új, kicsit komplikáltabb dinamikával Kell és Rhy között egyszerűen sodort magával, és azonnal beszippantott.

Cersei: Ó, most hirtelen nem jut eszembe egy sem. Várj csak! Mégis. Nekem egyértelműen a harmadik rész a kedvencem a Harry Potter-sorozatból. Sokkal komorabb, sötétebb ívet vesz a kis varázsló története. Megjelenik Sirius, és végre sok-sok Piton. Tudom ám, hogy Piton professzor csak azért szerette Lilyt, mert nem ismert engem. Ennyi. (Úgy megmosnám a haját. :D)

Liliane: A Caraval második részénél, a Legendary esetében. Tella szemszöge nekem jobban tetszett, és a játék egy teljesen más, kicsivel groteszkebb szintjét kapjuk meg vele.

Zsebi: A Falling Kingdoms sorozat minden köteténél ez érződik. Az első rész után fokozatosan kapunk beengedést a világba, és szerencsére a legtöbb szereplő is jó irányba fejlődik. Fokozódik az izgalom, és szépen-lassan kinövi magát azzá, amit már az első rész óta várok. Lassú víz partot mos, ugyebár.

Uszáma: Éhezők viadala trilógiájának második része a Futótűz. Az első részt is szerettem, de nekem mindig is a második lesz az igazán kedvenc. Talán a meglepetés ereje, valamint az aréna felépítése miatt szerettem jobban, a harmadik részről már nem annyira mondható ez el, bár az is bőven tartogatott izgalmakat.

Nektek melyik volt az a sorozatfolytatás, ami jobban tetszett, mint az elődjei? Írjátok meg nekünk!

uszc3a1ma_bio_2019

Leigázó folytatások” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s