író · Extra tartalom · könyvajánló · könyvmolyképző · Kedvencek · lista · projekt · romantikus

A Colleen Hoover-élmény

Számomra Colleen Hoover könyvei igazi aduásznak számítanak. Ha nincs konkrét ötletem, hogy éppen mi legyen a következő olvasmányom, tudom, hogy az írónő egyik romantikus regénye biztosan nem hagy kívánnivalót maga után, ezért rendszeresen esik az ő műveire a választásom. A bookstagramnak köszönhetem, hogy felfedeztem a munkásságát, és mióta jó pár könyvét sikerült elolvasnom, lelkes rajongónak tartom magam.

Miket olvastam (eddig) Colleen Hoover tollából?

Hopeless – Reménytelen

Egy osztálytársam győzött meg arról, hogy el kell olvasnom ezt a regényt, ami nagyon nagy hatással volt rám. Sosem vettem a kezembe ezelőtt young adult könyvet, és bár elsőre nem tudtam nagyon mit kezdeni a szókimondó részletekkel, ahogy faltam az oldalakat, megszerettem ezt a műfajt. Nem ezt a könyvet ajánlanám első olvasásra CoHo-tól, mert elég komoly témát feszeget a családon belüli erőszakról (tabutémákat az írónő számtalanszor feszeget könyveiben, ami csak még különlegesebbé teszi azokat), ebből adódóan meglehetősen megrázó a cselekménye. A történetnek elkészült egy második része is, ami a Losing Hope – Reményvesztett címet kapta. Ez a kötet a férfi főszereplő szemszögéből írja le a történetet, amely így egy teljesen más nézőpontot jelenít meg. Sajnos még nem jutottam el az elolvasásáig, de mindenképp be szeretném ezt pótolni.

It ends with us – Velünk véget ér

Talán ez a másik legkomolyabb és legfeszültebb könyv, amit az írónő írt. Mit ne mondjak, pont a legjobb történetekkel kezdtem :D. Kezdtem azt hinni, hogy CoHo összes története kitépi majd a szívemet a helyéről, de szerencsére könnyedebb regényeket is olvashattam tőle. Azonban az It ends with us nem tartozik a light kategóriába. Fő témáját a bántalmazó kapcsolatok adják, aminek már az említésére is feszengeni kezd az ember, úgyhogy nem csoda, hogy végig kirázott a hideg olvasás közben.

Never never – Soha, de soha 1. 2. 3.

Ez a kis terjedelmű trilógia kilóg a sorból, mert Tarryn Fisher közreműködésével készült el, ez azonban nem vált a történet hátrányára. Ebben a sztoriban jelenik meg egyedül némi természetfelettiség, ami egyébként nem jellemző Colleen Hoover történeteire, ő mellőzi a fantasy elemeket, sokkal inkább a rideg valósággal szembesíti az olvasót. Lehet, hogy emiatt tetszett nekem kevésbé ez a három könyv a korábbiakhoz képest, ugyanis hozzászoktam a kicsit durva stílushoz és cselekményhez, ami ebből hiányzott. Ez egy könnyedebb olvasmány, ha visszamehetnék az időben, valószínűleg ezt olvasnám először a szerzőtől.

Ugly love – Csúf szerelem

Ez a regény úgy maradt meg az emlékezetemben, mint a leginkább szenvedélyes és erotikus könyv CoHo-tól. De mielőtt még azt gondolnátok, hogy ez a történet rovására ment, megnyugtatlak titeket, hogy ez nincs így. Azt szeretem az írónőben, hogy képes egyensúlyt teremteni a cselekmény és a korábban említett meglehetősen korhatáros jelenetek között.

Maybe someday – Egy nap talán

Bevallom, ez a kötet az egyik kedvencem. A borítója egyértelművé teszi, hogy a zene áll a történet középpontjában, és emiatt kissé aggódtam, hogy egy klisés romantikus regényre számíthatok, ezt az előítéletet pedig a cím is erősítette bennem. Viszont miután már megannyi kellemes olvasási élményt köszönhettem az írónőnek, nem hagyhattam ki ezt sem. Egyszerűen imádtam. Tele volt egyedi ötletekkel, és már az első 50 oldal rejtett csavarokat, amikre egyáltalán nem számítottam. A szerelmi vívódással teli oldalakat ráadásul egy playlist is kísérte. Az ezen szereplő számokat külön a könyv számára készítették, amit zseniális ötletnek tartok.

Too late – Túl késő

Az elmúlt három könyv cselekménye finomabb volt, mint az első két történet, viszont pont itt volt az ideje, hogy ismét egy megrendítőbb regény következzen. A cím sokat sejtet, a borítója baljós hangulatot ébreszt, ami átitatja a cselekményt is. A központi téma ezúttal is a kapcsolaton belüli bántalmazás, de a drogfogyasztás és az ezzel járó veszélyek – másokra és saját magunkra nézve – is megjelennek a kötetben. Nem kertelek, ez a könyv félelmet váltott ki belőlem. Nehezen tudom elhinni, hogy a negatív szereplő által képviselt emberi kegyetlenség ölthet ilyen formát a valóságban, de híres vagyok naiv természetemről, úgyhogy örülök, hogy az írónő szembesített azzal, hogy a valóság tud ilyen rideg lenni. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy vegyük kezünkbe a saját sorsunkat, és ne hagyjuk, hogy mások elnyomjanak minket. Ezt az üzenetet azóta is szem előtt tartom, rendszeresen eszembe jut.

November 9

Az alaptörténete egyből megfogott. Főszereplőink minden évben ugyanazon a napon, november 9-én találkoznak, hogy együtt töltsék ezt a kevés időt, miközben az év további részében egyáltalán nem tartják a kapcsolatot. Hogy pattant ki ez a nagyszerű ötlet Colleen Hoover fejéből? Egyből tudtam, hogy muszáj lesz ezt is elolvasnom, és pont olyan jó volt, amilyenre számítottam. Nagyon humoros, egy olyan fordulattal, ami teljesen elképesztett. Mindemellett persze szívet melengető a romantikus szál, ami mosolyt csalt az arcomra.

Confess – Vallomás

Nem győzöm ismételni magam, hogy mennyire újszerű ötletekkel áll elő az írónő, amit ez a regény is bizonyít. Mivel meghatározó szerepe van a sztoriban a festészetnek – abból adódóan, hogy a férfi főszereplőnk galériát vezet, méghozzá nagy sikerrel -, remek illusztrációkat fedezhetünk fel a könyvben. Ez egy olyan történet, aminek hatására elmereng az olvasó a saját életén is. Én többször néztem magamba olvasás közben, és ez meglehetősen pozitív hatással volt az önkritikámra, ezért mindenképpen ajánlom arra az esetre, ha valaki egy remek történet mellett egy kis lelki utazásra is befizetne.

Verity

Ezt olvastam legutóbb Colleen Hoover-től, és bizton állíthatom, hogy ez az új kedvencem. A thriller és a krimi jellegzetességeivel is bír, ami vegyítve a romantikus, young adult stílussal valami elképesztő jó. Nem is gondoltam volna, hogy ezek megférnek egymás mellett, hiszen annyira más érzéseket váltanak ki az olvasóból, de én elmondhatatlanul élveztem. Hátborzongató jelenetekből, egy szenvedélyes szerelem kibontakozásából és sorsfordító titkok felderítéséből áll a történet. Remélem, hogy olvashatunk még hasonlót az írónőtől.

Ezt a kilenc könyvet a legjobb olvasási élményeim közé sorolom, hiszen a humor, a romantika és a kendőzetlen stílus olyan elegyet alkot, aminek lehetetlen ellenállni. A Könyvmolyképző kiadó gondozásában jelennek meg Magyarországon a CoHo könyvek, amiknek én kifejezetten kedvelem a borítójukat, szeretem a polcomon tudni e köteteket. Remélem, sikerült meghoznom a kedvetek és hamarosan ti is megtapasztaljátok a CoHo-élményt!


A Colleen Hoover-élmény” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s