Agave kiadó · projekt

Kedvenc idézeteink a Minden Dolgok Nevéből

Tökéletes helyzetfelismerés Kihrin részéről:

„Szóval… lássuk csak, jól értem-e. A logika és némi megvesztegetés segítségével idecsaltál. Elméletileg van egy sárkány, Morios, aki szerinted bármelyik pillanatban szétkaphatja Atrinét. Csakhogy Aeyan’arric, a sárkány, aki csöppet sem pusztán elméletileg létezik, idáig követett. Mert elég udvariatlan módon két nappal ezelőtt megölted. Szóval felesleges az első gondod miatt aggódni, amíg nem teszel semmit a másodikkal kapcsolatban. Nos, kihagytam valamit?”

Senera megvillantja cinikusságát az egyik lábjegyzetben:

„Nem, a vallás egyik legfőbb tantétele ez volt: »Hé, tudtátok, hogy az istenek csak varázslók, akik nagyon jól értenek a mágiához? Talán inkább nem kéne imádnunk őket.« Komolyan csodálom, hogy a vishai hitet bárhol is elfogadták.”

Janel gondolatai a hősségről:

„Nem számít, honnan érkeztünk, és kik vagyunk, tolvajok vagy nemesek, papok vagy boszorkányok, mind a saját történetünk hősévé akarunk válni.
Nem, rosszul fogalmaztam.
Nem akarunk azzá válni.
Szükséges, hogy azzá váljunk.
Mind azt képzeljük, hogy ennek így kell lennie. Soha senki nem tartja magát bolondnak vagy zsiványnak. Ha pedig mégis, akkor azt hiszem, kitalálnak maguknak valami hihetőt, hogy igazolják a tetteiket. Mind így látjuk a világot. Minden cselekedetünket úgy értelmezzük, akár egy hősköltemény tetőpontját, amelyben mi vagyunk a főszereplők. Ez vajon dölyf, vagy csak képtelennek bizonyulunk arra, hogy mások szemén át lássuk az univerzumot? Ha csupán a saját szemszögünket ismerhetjük meg, akkor ebből nem következik, hogy kizárólag a miénk számít?
Az eredmény ugyanaz. Feszegetjük a szabályok szabta korlátokat, áthágjuk, és figyelmen kívül hagyjuk őket. A többiek elé helyezzük a saját szükségleteinket. Egy hős ezt teszi, nem igaz? Hát nem jár ki nekünk, hogy különleges kivételek lehessünk, csak most az egyszer? És a következő alkalommal is?”

Általános tanács a démonvadászoknak:

„Vasakarat nélkül nem lehetett démonokat űzni.”

Senera újra jelentkezik:

„Á, az úgynevezett Balsorsú Hős elmeállapota. Meg kell állítanunk ezt és ezt. Miért? Mert ő… ő… hát mert ő a rosszfiú! Miért? Mert nem kedvelem, azért! Legyen elég már a bolondokból és az önjelölt »hősökből«!”

Veletek volt már ilyen?

„Ugyan már! Sosem találkoztál még olyannal, akivel rögtön létrejött a kapcsolat, minden észérv ellenére, még ha nem is értetted, miért? Valakivel, akivel szemben azonnal bizalmatlan voltál, vagy akiről tudtad, hogy tűzbe tenné érted a kezét? Vagy te érte? Olyan nehéz elhinni, hogy a lelkek az egyik életből egymást kutatják a következőben?”

Relos Var is megjelenik végre:

„A szörnyeteg túlságosan emészthető gondolat. Rettenetes, velejéig álnok, menthetetlen. Ha szörnyeteg vagyok, akkor abból logikusan következik, hogy bárki, aki szembeszáll velem, az hős, ugye? Ez nem ilyen egyszerű. Néha mindenki téved, és neked el kell döntened, kinek a tévedése elfogadhatóbb.”

Érdekes gondolatok az önmagunkra találásról:

„Amikor két szemben álló erő összecsap, meghatározzák egymást. Egyetlen ellenséggel sem szállhatsz szembe anélkül, hogy ők ne alakíthatnának rajtad. Taszítasz egyet, és téged is eltaszítanak. Másokhoz méred magadat, az elismerésükhöz vagy az elégedetlenségükhöz, és minden alkalommal hatalmat adsz a kezükbe, akár észreveszed ezt, akár nem. Rá kell találnod önmagadra, drágám. Találd meg a saját szívedet, a saját szépségedet, a saját igazadat!”

A kifogásokról:

„Szégyellnünk kellene magunkat. De nem tesszük. Sosem tesszük. Tudod, ez a kötelességünk, a végzetünk. Bármilyen kifogást képesek lennének felhozni, hogy elhiggyük, jogosan tettük, amikor eltapostuk az ellenségeinket.”

Tipp, ha valaki fogadni akar a lóversenyen:

„Ha meg akarod nyerni a lóversenyt, fogadj minden lóra.”

És még egy utolsó kedvenc:

„Amikor az emberek ledöntik a bálványaikat, sosem haboznak, hogy ők maguk lépjenek a helyükre.”

Nektek melyik a kedvencetek?

Kedvenc idézeteink a Minden Dolgok Nevéből” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s