ajánló · havi kedvencek

Havi kedvenceink – január

Új rovattal jelentkezünk, ugyanis elindítjuk a havi kedvenceink sorozatot, melyben összegyűjtjük nektek, hogy az adott hónapban olvasott könyveik közül mik voltak bloggereink kedvencei. Ezt minden hónap elején közzétesszük majd, mellyel párhuzamosan szavazást is indítunk, hogy melyik könyv legyen a Prológus hónap könyve. Szavazatokat fogadunk itt a bejegyzésben, valamint instagramon is. Ezeket összesítve közöljük majd az eredményeket. Tartsatok velünk! 🙂

Zsebi: Katherine Arden: A lány a toronyban. A teljes trilógia rabul ejtett a hangulatával, a téli tájjal (amit alapesetben nem szeretek) és a szereplőivel. A történet végig fenntartja a figyelmet és izgalmas. Tökéletes a bekuckózós napokra.

Emese: The Invisible Life of Addie LaRue V. E. Schwabtól volt az év első könyve, és egyben az év kedvence is, nem csak a hónapé. Annyira betalált az a könyv minden szinten nálam, imádtam minden sorát. Alku az éjszaka istenével, egy áldás ami átok, mit jelent létezni, ha mások nem emlékeznek rád, gyönyörű prózával és érdekes karakterekkel átszőve.

Zhatria: Mivel a decemberem vége, és ezért a januárom is Bridgerton lázban égett, ezért a 2021-es évem legelső könyvét küldöm a harctérre, ami nem más, mint: Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.). A könyv magyarázatra nem szorul.

Bogi: Guillaume Musso: Holnap. Tele van izgalmas fordulatokkal, a cselekménye teljesen kiszámíthatatlan. A romantika és a krimi keveréke, ami szerintem telitalálat.

Linda: Persepolis – Nem csupán a történet nyűgözött le, hanem a felismerés is, hogy egy képregény formátumú könyvnek is lehet igazán mély, sokatmondó tartalma.

Vanda: Rachael Anderson: Lord Drayson bukása – ha valaki humoros, kosztümös romantikus könyvre vágyik, akkor ezzel nem nyúlhat mellé. Tényleg, én ennyit hangosan még nem nevettem könyvön. Lucy, a főszereplő, hihetetlen aranyos, és ráadásul talpraesett is (legtöbbször), aminek nagyon örültem. A férfi főszereplőnk elsőre érzéketlen tuskónak tűnik, de aztán ahogy jobban megismerjük kiderül, hogy ugyan vannak hibái, de nem szabad első látásra elítélni senkit sem. Talán van benne pár klisé, de a stílusa miatt mindent elénezek neki.

Fanni: Nekem a Büszkeség és balítélet lett a kedvenc regényem januárban, mert annak ellenére, hogy egy örök klasszikus, szerintem most is sokat lehet belőle tanulni. Az egyik idei fogadalmam az volt, hogy több klasszikust szeretnék olvasni, Jane Austen regényét pedig már így januárban nagyon megszerettem, úgyhogy tart még a lelkesedésem.

Dorka: A januári kedvenc olvasmányom egyértelműen Whitney G. Barátod: Carter című regénye. Romantikus volt, vicces és édes. Tökéletes olvasmány a délutáni kikapcsolódáshoz.

Uszáma: Az egyik kedvenc olvasmányom az idei első olvasott könyvem volt, mégpedig Will McIntosh: Éjégetők című kötete. Ami miatt szerintem kiemelkedett a többi közül az az alapötlet és a világépítés. Az Éjégetőkben különböző színű gömbök jelentek meg Földünkön, melyek közül két azonos színt összeolvasztva különleges képességgel vértezi fel használóját. Tökéletes hang, jó memória, nagyobb állóképesség? Mire vágysz? Megkaphatod! De hogy ennek mi az ára, és mik ezek a gömbök, a történetből kiderül!

uszc3a1ma_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s