ajánló · Extra tartalom · filmajánló · romantikus

6+1 Hamupipőke filmfeldolgozás

A szokatlan romantika projekthetünk kapcsán Elizabeth Lim Ez hát a szerelem című regényéről írtam nektek. Mivel nagyon szeretem a retelling történeteket mind a könyvek terén, mind pedig a vásznon, ezért ma összegyűjtöttem nektek az általam látott (és többnyire szeretett) Hamupipőke filmfeldolgozásokat. Jó böngészést kívánok, kommentben pedig várom a ti kedvenceiteket!

1. Hamupipőke-történet (Another Cinderella Story)

1

Az egyik legnagyobb kedvencem a felsorolásból. Rengeteg alkalommal láttam már ezt a filmet, és úgy érzem, hogy bármennyiszer újra tudnám nézni. Ajánlom mindenkinek! Na de miről is szól a film?

A suli táncversenyt hirdet egykori tanulója, a tinisztár Joey Parker látogatása alkalmából. A nyertes jutalma, hogy szerepelhet Joey legújabb videóklipjében. A reménykedők között van Mary (Selena Gomez) is, aki az álarcos bulin lehengerli tánctudásával Joey-t. A fiú meg akarja találni a lányt, aki a maszk mögött rejtőzött. Némi nehézségek árán összejönnek, ám ezt Joey volt barátnője nem nézi jó szemmel…

2. Los Angeles-i tündérmese (A Cinderella Story)

81RU-X7O8mL._SY445_

A másik nagy kedvencem a listáról. Szintén bátran ajánlom mindenkinek, hiszen egy nagyon aranyos és tanulságos film!:)

Még hogy Hamupipőke csak a mesében létezik! Cseréljük az üvegcipőt mobiltelefonra, a tökhintót sportkocsira, a mesebeli királyságot pedig Los Angeles külvárosára, és kiderül, hogy a hol volt, hol nem volt most épp itt van. Amikor nem gonosz mostoháját és mostohanővéreit kell elviselnie, akkor Sam (Hilary Duff) egy étteremben takarít. Álmaiban a szőke herceget várja, aki persze ott van az orra előtt. Vajon sikerül a modern Hamupipőkének észrevennie álmai lovagját, és összeszednie a bátorságát?

3. Hamupipőke (Cinderella)

Hamupipőke_2015_poszter

Azt hiszem, hogy a felsorolásból ez a verzió áll a legközelebb az eredeti meséhez. Ha szereted az eredeti történethez hű feldolgozásokat, akkor tetszeni fog!

A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása a fiatal Ella történetét meséli el, akinek kereskedő apja újból megnősül a lány édesanyjának halála után. Ella szeretettel fogadja új mostohaanyját és lányait, de amikor édesapja is váratlanul meghal, a lány hirtelen egy féltékeny és kegyetlen családban találja magát, új rokonai kénye-kedvének kiszolgáltatva. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák rá, és cselédként tartják a háznál, Ella nem adja fel a reményt, és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: „légy bátor és kedves!” Amikor találkozik egy jóképű idegennel az erdőben, hősünk nem is tudja, hogy egy álruhás herceggel sodorta össze a sors…

4. A Cinderella Story: If the Shoe Fits

images

Tudtommal ez a film nem jelent még meg magyarul, így a leírást is angolul hoznám. Ha szereted a zenés átdolgozásokat, akkor szerintem tetszeni fog!

Tessa Golding (Sophia Carson) is hired as an assistant by her Stepmother, Divine and her stepsisters, Olympia and Athena to accompany them to The Royal Lagoons Resort for an audition. The stepsisters audition to play “Cinderella” for Reed West, a famous singer, who is putting on a show called, “Cinderella-Live”. Meanwhile, Tessa befriends a makeup artist, Georgia, who convinces Tessa to audition as “Bella Snow” so her stepsisters/stepmother can’t get in the way. Bella Snow lands the part, but now Tessa must maintain her secret identity and still cater to her stepsisters.

5. Egy új tündérmese: Volt egyszer egy dal (A Cinderella Story: Once Upon a Song)

65666_21

Szintén egy zenés átdolgozás, főszerepben a Pretty Little Liars sztárjával.

A klasszikus Hamupipőke-történet egy zenés feldolgozásban születik újjá! Katie (Lucy Hale) énekesnő szeretne lenni, ám gonosz mostohaanyja (Missi Pyle) és mostohanővére (Megan Park) lépten-nyomon akadályozzák. Amikor aztán Katie csodálatos hangjával a mostohatestvére arat diadalt, és a híres producer fia, Luke (Freddie Stroma) tévedésből Beverlybe szeret bele, Katie-nek meg kell tanulnia kiállni az álmaiért, hogy kiderülhessen: ő az igazi.

6. DJ Hamupipőke ( Cinderela Pop)

318897_1546855845.9842

Úgy látszik, hogy a legtöbb általam látott Hamupipőke átdolgozás bizony köthető a zenéhez, ez ennek a filmnek az esetében sincs másképp. Ezt a filmet leginkább a fiatalabb korosztálynak ajánlanám, hiszen maguk a szereplők is tinik, és szerintem az egész történet kissé még gyerekcipőben jár. Nem volt rossz film, egy unalmas délutánra jó választás lehet.

A független, szerelemből kiábrándult tini DJ eldönti, hogy a saját útját járja; legalábbis addig, amíg a popvilág szívtiprója bele nem szeret a zenéjébe.

+1. Elátkozott Ella (Ella Enchanted)

510NEERBD0L._SY445_

Ez a film az egyetlen a listán, amelyet vagy nem láttam még, vagy pedig csak nem emlékszem rá, de Anna Hathaway miatt muszáj voltam betenni a felsorolásba. Úgy gondolom, hogy amihez ő nyúl, az rossz nem lehet, szóval ezt a film lemaradásomat mindenképpen pótolni fogom.

Születése napján alaposan kitol a Tündérkirálynő Ellával (Anne Hathaway). Csupa szívjóságból elvarázsolja, s míg él, engedelmeskednie kell minden parancsnak. 18 évvel később, miután mostohatestvérei annyiszor kihasználták és bajba sodorták, ráadásul lejáratták a jóképű herceg (Hugh Dancy) előtt, úgy dönt, felkeresi Lucindát, hogy visszaadja neki kéretlen ajándékát. Az egyszerű kirándulás hamarosan kalandos utazássá válik, tele ogrékkal, szőke óriásokkal és a gonosz királlyal, Edgarral (Cary Elwes).

dorka_bio_2020

6+1 Hamupipőke filmfeldolgozás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s