ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · projekt

Hat érv a Grimm mesék – Manga könyvek olvasása mellett

Szeretem a mangákat és egyszerűen nem tudtam ellenállni annak a kísértésnek, hogy bemutassam a kedvenceimet, amelyek a Grimm mesék – Manga 1. és 2. címeket viselik. Itthon két rész jelent meg az antológiasorozatból (pedig egy harmadikra is rábukkantam már külföldön) és így összefoglalóan hoztam néhány pontot, hogy miért érdemes előkapni őket. Tartsatok velem!

Hat indok, amiért érdemes olvasni a Grimm mesék – Manga köteteket:

1. Szokatlan átiratok

Mindkét könyvben olyan történetek szerepelnek, amelyek elsőre szokatlanok lehetnek, viszont én imádom őket, például Rapunzel helyett kapunk egy Raponcot, aki most fiú, vagy a Jancsi és Juliska címadó srácát önimádó jellemmel lepi meg az alkotó. Ezekkel a változtatásokkal játszik el Ishiyama Kei és mutatja meg, hogy így mi történhet hőseinkkel ezekkel a módosításokkal. Mindkét könyv tartalmaz ismert meséket, viszont olyanokkal is találkoztam, amelyek számomra ismeretlenek voltak, de felkeltették a figyelmem a további ismerkedésre, ilyen például A tizenkét vadász.

“Még fiatal vagyok ugyan, de kitűnő vadász. Annyi vadat terítek le, mint tizenkét vadász együttvéve.”

2. Tanulságok

A két kötet során sokféle tanulságra világít rá a szerző. Az elsőben még azt éreztem, hogy nincs vezérlő vonal, örül, hogy megalkotta a történeteket, viszont a másodikban már mindegyik sztori a szeretet témáját járja körbe, nagyon fontos mondanivalóval: például azzal, hogy sosem lehetsz elég kicsi vagy jelentéktelen ahhoz, hogy segíthess a barátodnak.

3. Szokatlan romantika?

A szereplők közötti érzelmek széles skáláját kapjuk meg, de egy biztos! Nem maradunk romantika nélkül és néha meglepő eredménnyel záródik egy-egy sztori.

“- Gyere hozzám feleségül.
– Egyelőre legyünk barátok, jó?”

4. Szép rajzstílus

A rajzok nagyon szépek, imádom ezt a stílust, de erről inkább beszéljen ékesebben ez a kép:

5. Humor

A mangák nincsenek híján a humornak és én nagyon jól elkacarásztam a jeleneteken, például a Piroska és a farkas meséjéből a farkason, aki hogy igazi fenevad legyen, meg kell egyen egy szűzlányt, de nem tudja mi az.

6. Itt kezdődött a retelling imádatom

Ez a két kötet az oka, amiért annyira megszerettem ezt a kategóriát, úgyhogy szorgalmazom, hogy mindenki olvassa el őket legalább egyszer. Nagyon hálás vagyok, hogy ezt a két könyvecskét kiadta itthon a Delta Vision és megvehettem anno, na meg, hogy általuk megismerkedhettem a retellingek színes világával.

Nektek melyik a kedvenc újramesélt történetetek?

Hat érv a Grimm mesék – Manga könyvek olvasása mellett” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s