Érdekességek · író · fantasy · projekt

6 érdekesség Sarah J. Maas írónőről, amit nem biztos, hogy tudtál

Az írónőnek nemrégiben két új könyve is megjelent, elsőként A Court of Silver and Flames, az ACOTAR sorozat folytatása, majd a Crescent City sorozat első kötete, a Föld és vér háza . Az új megjelenések kapcsán ismét reflektorfénybe került az amúgy is méltán népszerű írónő, így mi is összegyújtöttünk róla néhány kevésbé ismert érdekességet.

  • 16 évesen kezdte el írni első könyvét, amelynek fejezetei előszőr a fictionpress.com oldalon láttak napvilágot. Ez a kötet nem más volt, mint az Throne of Glass.
  • Ha alakváltó lehetne, akkor velociraptorrá változna. Olyanná, aminek visszahúzhatók a karmai – imádna egy emberevő dinoszaurusz lenne, aki nagyban tesz az egész világra.
  • A könyvei olyan népszerűek, hogy az emberek elkezdték a gyermekeiket a könyvei szereplői után elnevezni. Aelin, Celaena, Nehemia, Elentiya nevű karaktereiről elnevezett babákról biztosan tud az írónő, de nagyon szurkol a Manon névnek – noha nem hiszi, hogy egy többszáz éves boszorkányról fognak elnevezni egy ártatlan kisbabát.
  • Az írónő teljes neve Sarah Janet Maas, a J. tehát a Janet nevet rejti.
  • A Crescent City sorozat ötlete egy repülőút közben ötlött a fejébe, és elsőként a könyv csúcspontjának jelenete jelent meg lelki szemei előtt.
  • Kedvenc könyves karakterei közé tartozik a Büszkeség és balítélet főhősnője, Elizabeth Bennet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s