havi kedvencek

Havi kedvenceink – február

Februárban sem maradtunk jó olvasmányok nélkül, éppen ezért összegyűjtöttük nektek, hogy mely könyvek voltak a kedvenceink. Ha kedvet kaptok, írjátok meg nekünk, hogy nektek melyik könyvek voltak nagy kedvencek februárban! 🙂

Zhatria: Marissa Meyer: Cinder. A 4. nagy háborúnak vége, 120 éve uralkodik béke a Föld és a Hold lakói között. Vagy mégsem? Levana a megalomán holdbéli királynő, Új Peking császárnői címére pályázik. Minden simán is menne, ha nem kerülne képbe Cinder, a kiborg lány, aki felett mostohaanyja uralkodik. Cinder belekeveredik a dolgok közepébe, és egy igazi badass karakterré válik. A sorozat első része a Hamupipőke történetet meséli el új köntösben, intergalaktikus, varázslós, stemapunk felhozatalban. Kihagyhatatlan!

Poppy: Még januárban kezdtem el, de februárban fejeztem be a Gideon című könyvet. Bár elsőre döcögősen haladtam vele, de a vége felé nagyon megszerettem: Azért választottam a hónap könyvének, mert ilyen fantasyt még soha életemben nem olvastam, és szeretem az újdonságokat és a meglepetéseket, amiben ez a könyv bővelkedett. Bár nagyon pörgősnek nem mondanám, de ennek ellenére izgalmas, a poénok és a főszereplő zseniális beszólásai, valamint az egész kötet stílusa pedig kárpótol minden egyes kisebb hibájáért.

Vanda: R. M. Romero: Karolina és a krakkói babakészítő. Nem olvastam túl sok könyvet februárban, de ez mindenképp kiemelkedett volna közülük. Rég éreztem ennyiféle érzelmet olvasás közben, a jó értelemben nyilván. Egyszerre voltam boldog, dühös, és sírtam teljes szívemből.

Bogi: Crescent City. 912 oldalnyi tömény romantikus fantasy, ami tele van akcióval és szenvedéllyel. Egy lapja sem unalmas, mindig történik benne valami, szerintem magáért beszél, hogy 5 nap alatt végeztem vele.

Liliane: A Semmi pánik! c. könyvet. Nagyon szerettem benne a humorát és a problémákat, amiket tárgyal a négy + egy főn keresztül: a balszerencseséget, a barátságot, a saját démonokkal való szembenézést, a nyitást mások felé.

Linda: Menny és Pokol trilógia. Stefanson kötetei azonnal a top olvasmányaim közé kerültek. Fantasztikusan ír, a sorai tele vannak bölcsességgel az életről és a halálról. Lassú sodrású történet, de minden sora megéri

Fanni: Tarryn Fisher: Dirty Red- Zűrös vörös: A Szeress, ha hazudok is trilógia második része volt a februári kedvencem. Már az első részt is imádtam, de a második talán még jobban tetszett, mert habár más szemszögből ismerhettük meg ugyanazt a történetet, mégis tudott újat mutatni.

Zsebi: Két kedvencem is lett februárban. Az egyik a fantasy rajongóinak szívét dobogtathatja meg, ez a Hat varjú folytatása, a Crooked Kingdom. Kegyetlen, izgalmas és hihetetlenül jó karakterekkel operál. Egy pillanatig nincs ideje unatkozni az embernek olvasás közben.

A másik a gyermek lelkemet érintette meg csodálatos rajzaival, meseszép üzeneteivel. Ez a kötet A Kisfiú, a Vakond, a Róka és a Ló. Ugyan nem tartalmaz hosszú, teleírt oldalakat, mégis ugyanúgy átjön az üzenet azon a néhány, szívet melengető idézeten keresztül, mint ahogyan átjönne egy többszáz oldalas történeten.

Cersei: Sibel Hodge: Érinthetetlen? Hú, ez könyv eszméletlenül izgalmas volt, és nagyon komoly témát, témákat boncolgatott. Ide tartozott a pedofília, a gyermekprostitúció vagy az, hogy a médiát mennyire befolyásolja a kormány…

Uszáma: Több olyan könyvet is olvastam, ami elnyerte a tetszésem, de leginkább Tania del Rio: 13. Warren és a Mindent-Látó-Szem könyve volt legkedvesebb a szívemnek. Az illusztrált, különc szereplőkkel megtűzdelt szállodatörténet nagyon jól operál a nyomozás, rejtelmek, félelemkeltés elemekkel. Nagyon ajánlom! Nem csak gyerekeknek!

uszc3a1ma_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s