Agave kiadó · írói profil · Extra tartalom · projekt · prológus

Alix E. Harrow írói profilja

image0 (31)Alix E. Harrow 1989. november 9-én született az Amerikai Egyesült Államokban, Kentuckyban. Írónői pályafutása előtt kipróbálta magát fagylaltárusként, pénztárosként, de dolgozott a mezőgazdaságban, illetve irodában is. Volt egy időszak, amikor autókban, kis lakásokban, kabinokban élt, egy egész nyáron át pedig megtapasztalta, hogy milyen VW Vanagon Westfaliaban lakni. Bárhol is járt, mindig ellátogatott a helyi könyvtárba, így 5 államban is rendelkezik könyvtári kártyával. Egészen tinédzser koráig nem szerette a szülővárosában lévőt, mert tele volt enciklopédiákkal. A legelső, amit megszeretett, az az édesanyjáé volt, ahol fantasy regényekre lelt a 80-as évekből, de talált olyan könyveket is, melyeket az anyukája lopott el a középiskolás korában az iskola könyvtárából. Alix Harrow ekkor szerette meg igazán az olvasást, később pedig magát a történetírást is. Amikor elkezdett írni, az elbeszélői szerepbe könnyen belejött, kommunikatív embernek tartja magát, rengeteg ötletet merít életéből, saját tapasztalataiból. Úgy véli, hogy a térképek is nagy szerepet játszanak egy-egy cselekmény elbeszélésében, hiszen valójában ezek is egyfajta történetet mesélnek el, többek között például akár mítoszokat is. (kép forrása)

Jelenleg Bereában él férjével és két gyermekükkel. Teljes állásban ír, de szabadidejében szeret kertészkedni, írni és a háziállataival foglalkozni. Nagyon szereti szülővárosát, rengeteget inspirálódik környezetéből. Eddig megjelent novellái, írásai:

  • A Whisper in the Weld (2014)
  • The Animal Woman (2015)
  • The Autobiography of a Traitor and a Half-Savage (2016)
  • Patience and Not-Forsaken (2017)
  • Ten Thousand Doors of January (2019)
  • The Once and Future Witches (2020)

További műveit, illetve az elolvasásukhoz szükséges linkeket itt találjátok!

Legelső regénye, a „The Ten Thousand Doors of January”, azaz a Tízezer ajtó 2020-ban jelent meg, Magyarországon pedig az Agave Könyvek gondozásában jelenik meg 2021 áprilisában.

7155361_0Fülszöveg: „January ​Dudose nem hétköznapi története az 1900-as évek elején veszi kezdetét. A lány Cornelius Locke pártfogoltjaként éli mindennapjait a milliomos üzletember vermonti birtokán, miközben apja régészeti felfedezőként a világ legkülönbözőbb pontjain kutat letűnt civilizációk után és gyarapítja egzotikus tárgyakkal Locke gyűjteményét. January az egyik nap a házban bolyongva talál egy könyvet, ami mintha idegen világok varázslatos illatát hordozná magán. Ajtókról mesél, melyek átjáróként funkcionálnak a távoli helyek között. A lány ekkor még nem sejti, hogy ez az esemény milyen hatással lesz az életére, és milyen veszélybe sodorja majd. Az addigi kényelmes mindennapok egyik napról a másikra borulnak fel, ráadásul egy olyan sötét erő veszi üldözőbe, ami nem retten meg semmitől.

Alix E. Harrow bemutatkozó regénye káprázatos világábrázolásával és lírai prózájával varázsolja el az olvasót. A Tízezer ajtó felejthetetlen utazások, örök barátságok és világokat átívelő szerelmek szívbemarkoló története, középpontjában egy nagyon szerethető főhőssel, aki képes minden veszéllyel szembenézni, csak hogy rendelkezhessen a saját sorsa felett.”

A regényt ezen a linken tudjátok megrendelni 35% kedvezménnyel!

Források:

https://www.bookseriesinorder.com/alix-e-harrow/
https://moly.hu/konyvek/alix-e-harrow-tizezer-ajto
https://alixeharrow.wixsite.com/author/short-fiction


fanni_fischer_bio2019

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s