Agave kiadó · ajánló · Extra tartalom · fantasy · könyvajánló · projekt

5 ok, hogy miért olvasd el a Tízezer ajtót

Az Agave kiadó gondozásában várhatóan április 13-án jelenik meg a várva várt Tízezer ajtó (bár ez a dátumot a kiadó módosíthatja az aktuális boltzár miatt), amit minden fantasy rajongónak kötelessége elolvasni! Szerintem ti is nagyon várjátok már a megjelenést, de ha bizonytalanok vagytok a történetet illetően, ebben a bejegyzésben felsorolok 5 okot, amiért érdemes elolvasni a Tízezer ajtót.

1. Utazás

Az egész könyv egy nagy kaland. Bár alapvetően a Földön játszódik, számos más világba is betekintést nyerünk, miközben a főszereplő, January, mágikus ajtókra vadászik annak reményében, hogy megtalálja azt az egyet, ami boldoggá tenné. Rengeteg mágikus és szokatlan vidékre jutunk el a történetben, ami szerintem mindenkit jó érzéssel tölt el, különösen most, hogy be vagyunk szorítva a négy fal közé. A Tízezer ajtó messzi tájakra repít, a kanapédon ülve fedezheted fel a könyv mesebeli világát, ami így kiszakít a kissé kiábrándító valóságból.

2. Romantika

Romantikus fantasy rajongók, kezeket fel! Az enyém egyből a magasba lendült, gyanítom ezzel nem vagyok egyedül. A fiatal January a felnőtté válás részeként sokféle új érzést is megtapasztal. Mintha először dobbanna meg a szíve egy srác iránt, miközben egy rég elfeledett könyvet olvasva megismerkedik a szerelem kibontakozásának folyamatával is. Lehet, hogy ő is ilyesmit érez?

3. Történetvezetés

Én nagyon kedvelem az olyan elbeszélésmódot, amikor egyszerre több szemszögből ismerkedhetünk meg a történettel, vagy váltakoznak az idősíkok. A Tízezer ajtóban a múlt és a jelen felváltva tárja fel előttünk a titkokat. A szerző ezt egy igazán kreatív formában közli, ugyanis January keze ügyébe kerül egy titokzatos könyv, aminek olvasása felnyitja a szemét múltjával kapcsolatban. Ez a könyv-a-könyvben írásmód nekem nagyon bejött.

4. Izgalom

Mondanom sem kell, mennyire drukkoltam szereplőinknek, hogy végre békére leljenek, a rosszak pedig elnyerjék méltó büntetésüket. Útjuk során megannyi problémával és küldetésük sikerét veszélyeztető helyzettel kell szembenézniük. Szerencsére January sosincs egyedül, barátainak hála nem hagyja el a remény, a támogatásra pedig nagyon nagy szüksége van, ha ki akar tartani.

5. Üzenet

Szerintem mindenki egyetért velem abban, hogy akkor igazán jó egy történet, ha nem csak üres szavakból áll, hanem fel lehet fedezni benne valamilyen mögöttes tartalmat. A Tízezer ajtó tanulságos kötet a kitartásról és küzdelemről. Bár főszereplőnk többször is választhatta volna a könnyebb utat és a kényelmet, ő küzdött boldogságáért és céljaiért. Az emberek hajlamosak beleülni egy-egy helyzetbe, nem szívesen mozdulnak ki a komfortzónájukból, akkor sem, ha ez az ő érdeküket szolgálna. Ilyenkor jusson eszünkbe January kitartása, és vegyünk példát róla!

Nagyon erős a család motívuma a történetben. A rokoni kötelék erősségéről sosem szabad megfeledkeznünk, mert szeretteink azok, akik feltétel nélkül szeretnek minket, és mindig ott vannak nekünk. Sajnos January elszakadt szüleitől, a sorsa empátiát ébresztett bennem, és rávilágított arra, hogy legyek hálás azért, mert szerető közegben tölthetem mindennapjaimat.

Remélem, sikerült kedvet csinálnom a Tízezer ajtóhoz, ha kíváncsiak vagytok személyes véleményünkre a könyvet illetően, böngésszetek Facebook oldalunkon, ahol megtaláljátok az egyes értékelésekhez vezető linkeket! Most az Agave webshopjában 35%-os kedvezménnyel előrendelhető a regény, ne hagyjátok ki ezt a remek ajánlatot, katt a linkre: Bit.ly/tizezerajto 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s