Agave kiadó · Extra tartalom · projekt · prológus

Melyik a te ajtód?

Napokon belül megjelenik Alix E. Harrow – Tízezer ajtó című regénye, amiről a hét során sok információt megosztottunk már veletek. Az ajtók kapcsán eljátszottunk kicsit csapaton belül: bedobtunk a közösbe szebbnél szebb ajtókat, és az alapján ajánlottunk egymásnak olvasnivalót, hogy kinek milyen könyv ugrik be róluk először. Szeretjük ezeket a kis mókákat, hiszen ilyenkor mindig újra rádöbbenünk, hogy mennyire másként jön le mindenkinek egy-egy történet mondanivalója, hangulata, vagy éppen a borító sugallta összhatás. Tartsatok velünk, szemezgessetek az ajánlóinkból! Azt hiszem ismét elég változatos kis csokrot sikerült összehoznunk. 🙂

IMG_20190708_125950

Bogi: “Nekem ez az ajtó teljesen Trónok harca hangulatot idéz. A kor, amiben a történet játszódik, egy az egyben ilyen. Az ajtó köré pedig egy kastélyt vagy várat képzelek, ami akár az egyik királyság központja is lehetne.”  /Cersei (még a név is témába vágó, remélem észrevettétek! XD) nagyon helyeselt, úgyhogy ebben biztosan lehet valami./

Fülszöveg: Westeros hét királyságát egykor a sárkánykirályok uralták. Vérrel és tűzzel teli uralmuknak Robert Baratheon vetett véget, aki letaszította a Vastrónról az utolsó, őrült Targaryen királyt. Azonban Robertet külső és belső ellenségek fenyegetik, és amikor jobbkeze, a hűséges Jon Arryn váratlanul meghal, legrégebbi barátjához és fegyvertársához, a hideg Északot kormányzó Eddard Starkhoz fordul segítségért. Deres végletekig hűséges, egyenes és merev ura egyedül találja magát a királyi udvarban, ahol senki és semmi sem az, aminek látszik, és egyre erősödik benne a gyanú, hogy Jon Arryn halála nem volt véletlen. Egy kontinenssel arrébb az utolsó sárkányherceg húgát bocsájtja áruba, hogy visszaszerezze a trónt, ám Robert legveszélyesebb ellenségei sokkal közelebb rejtőznek.
Miközben az ambiciózus nagyurak és mindenre elszánt trónkövetelők dögkeselyűként köröznek a Vastrón körül, az emberek világát védő Falon túl feltámadnak a hideg szelek, és egy ősi fenyegetés kel újra életre. Westeros hosszú nyara véget érőben van; közeleg a tél. George R. R. Martin elsöprő sikerű könyvsorozata, A tűz és jég dala forradalmasította a fantasy műfaját, és a 21. század egyik legnépszerűbb tévésorozata született belőle.

Linda: “Ez a régi ajtó, és a hatalmas kőfal engem azonnal Piranesi világába repített. Végeláthatatlan kőcsarnokok, oszlopok és szobrok csodálatos labirintusa, ahol egyik rejtély után a másikba botlunk. Megfoghatatlan esszenciájú történet: fantasy- és krimi elemek mesteri ötvözete szépirodalomnak is beillő stílusban. Nem tudtam letenni, s abban is biztos vagyok, hogy a titokzatos szimbolikája miatt minden egyes olvasásnál más értelmet ad végül.”

Fülszöveg: Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik. Élete a ház felfedezéséről szól. Rajta kívül még egy ember él a házban, a Másik nevű férfi, aki hetente kétszer meglátogatja Piranesit, hogy a segítségével a Nagy és Titkos Tudás nyomára bukkanjon. De kutatásai során Piranesi bizonyítékot talál egy harmadik személy létezésére is, és egy szörnyű titokra kezd fény derülni, mely a Piranesi által ismert világon túlra nyit kaput. Susanna Clarke várva várt második regénye lenyűgöző új világba vezeti az olvasót: egy meglepő képekkel és szürreális szépséggel teli végtelen labirintusba, melyet dagályok és felhők kísértenek.

Linda

Zhatria: “Ehhez az ajtóhoz én a kedvenc Gaiman kötetemet tudom ajánlani. Az Óceán az út végén párhuzamosan játszódik jelenben és múltban. Egy férfi visszaemlékezése varászlatos gyerekkorára. Hiszen gyerekkorunk még nem volt olyan sivár és valóságos, mint a felnőtt. Hittünk a csodákban, a képzelet és valóság között csak vékony vonal húzódott, melyet gyakran átléptünk. Az óceán az út végén nem csak visszaemlékezés, hanem magunkra találás is, melyben az olvasó se tudja sokszor eldönteni valóság vagy képzelet az, ami a lapokon zajlik.”

Fülszöveg: Amikor egy emlék felenged, a múlt szivárog ki belőle. Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely létezik, ahova mehet: egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van. Neil Gaiman regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.

Cersei: “Nekem ez abszolút Mamma mia!”

Fülszöveg: A MAMMA MIA! a popzene egyik legizgalmasabb történetébe enged bepillantást. Elmeséli, hogyan keletkeztek az ABBA számai és hogyan született meg a MAMMA MIA! – az óriási sikerű színpadi előadás és mozifilm, mely nemcsak új életre keltette, de egészen új közönséggel ismertette meg ezeket a dalokat. Benny Andersson és Björn Ulvaeus, a két zseniális dalszerző és slágergyáros – az ABBA sikerének kovácsai – a MAMMA MIA!-t létrehozó csapattal közösen dolgozott ezen a könyvön. Együtt mondják el, hogyan születtek az ABBA számai, megragadva koruk hangulatát és egy olyan korszak szellemét, mely inspirációt nyújtott később a színpadi előadáshoz és a filmhez.

Bogi

Linda: “A kék ajtó és a csodálatos bougainvillea növény nekem egyértelműen Görögország😍Ha már görög, akkor mitológia, de abból is a szórakoztatóbb része. Madeline Miller –  Kirké című könyve letehetetlen ötvözete az ógörög mitológiának, és a női sorsnak.”

Fülszöveg: A leghatalmasabb titán, a Napisten, Héliosz házában egy kislány születik. Kirké furcsa gyermek – nem rendelkezik hatalommal, mint az apja, sem azzal a rosszindulatú vonzerővel, mint az anyja. Ám amikor társaságért a halandók világa felé fordul, felfedezi, hogy mégiscsak van egy különleges tehetsége: a varázslás képessége, amelynek révén szörnyekké tudja változtatni a riválisait, ráadásul még az istenekre is veszélyt jelenthet.
Fenyegetettségében Zeusz száműzi őt egy lakatlan szigetre, ahol az istennő tökéletesíti titkos tudományát, vadállatokat szelídít, és a híres mitológiai alakok közül többel is találkozik: a vérszomjas Minótaurosszal, az ügyes kezű Daidalosszal, a gyilkos Médeiával és persze a fortélyos Odüsszeusszal is.
Ám egy nőnek veszélyes egyedül élni, Kirké pedig akaratlanul is magára vonja mind az emberek, mind az istenek haragját, és végül az egyik legrettegettebb olümposzi istennel találja szemközt magát. Hogy megvédje, amit a leginkább szeret, minden erejét össze kell szednie, és egyszer s mindenkorra választania kell az istenek és a halandók világa között.

Emese: “Nálam hasonló a gondolatmenet, de éppenséggel egy másik földrész ugrott be. Ez a sárgára mázolt fal a színes ajtóval mintha csak a Jádeisten, Árnyisten világából lett volna kiragadva. Szinte érzem a perzselő mexikói napfényt. És ha be merjük tenni a lábunkat az ajtón, talán egy maja isten isten csontjait rejtő ládára is rábukkanhatunk.”

Fülszöveg: Egy eldugott kis mexikói településen, egy gazdag ember házában az alvilág urának csontjai rejtőznek. Az istenség egykor árulás áldozata lett, lefejezték, maradványait pedig egy ládába zárták, hogy ott raboskodjon az idők végezetéig. Ám a ládák sorsa, hogy előbb-utóbb kinyitják őket. Mexikó az 1920-as évek végén: a világba betör a modernitás. Új divatok kapnak lábra, lendületes zene szól, az utcákon automobilok dübörögnek, a szesztilalom hatására virágzanak a határ menti városok kocsmái és szerencsebarlangjai. Ez a pezsgő élet azonban csupán vágyálom a fiatal, félvér lány, Casiopea számára, aki megtűrt rokonként tengődik zsarnoki nagyapja házában, Uukumilban, ahol mintha megállt volna az idő. Amikor aztán egy nap kíváncsiságtól hajtva belekukkant az öreg féltve őrzött ládájába, sorsa megmásíthatatlan fordulatot vesz. Casiopea előtt testet ölt Hun-Kamé, Xibalba trónfosztott ura. Az istenséget egyetlen cél hajtja: vissza akarja szerezni a birodalmát, hogy bosszút álljon áruló öccsén. Ehhez szüksége van a lány közreműködésére, mivel a feltámadásakor elszakíthatatlan kötelék jött létre kettejük között. Így hát Casiopea elindul Hun-Kaméval élete első, hatalmas kalandjára, amelynek során szembe kell néznie a maja mítoszok csaknem elfeledett, de nagyon is valóságos szörnyetegeivel – és lehet, hogy az út a halálba vezet…

Niki

Zhatria: “Vár ezeregy éj, sok arábusi kéj. Úgy perzsel az ég, lesz tüzesebb még ez a végső tökély. Vár ezeregy éj, ott a hold küszöbén. Hát nagyon vigyázz, hogy mit is csinálsz a dűnék tövén.”
Aladdint most nem is,  de Chakraborty – Dévábád trilógiája mindenképp ehhez az ajtóhoz illik. Mintha csak a dzsinnek palotája elevenedne meg a szemem előtt 😍 Nahri története és ez a titokzatos világ, homokkal és varázslattal borzasztóan izgalmas és letehetetlen. Ezt a trilógiát mindenkinek kötelező elolvasni, mert a kelet varázsa magával ragad és nem ereszt. Megyek is és újraolvasom!”

Fülszöveg: Nahri sosem hitt a mágiában, de megvan a tehetsége hozzá: a 18. századi Kairó utcáin nem találni nála kiválóbb szélhámosnőt. Ám mindenkinél jobban tudja, hogy amivel a kenyerét keresi – tenyérjóslás, zár-szertartások, gyógyítás –, az egytől egyig szemfényvesztés, bűvészmutatvány, tanulható képesség. Eszköz arra a csodás célra, hogy kizsebelhesse az oszmán nemeseket. De amikor Nahri véletlenül megidézi maga mellé Dárát, a hozzá hasonlóan dörzsölt és sötéten rejtélyes dzsinn harcost, akkor kénytelen elismerni, hogy a varázsvilág – melyről szentül hitte, hogy csupán a gyerekmesékben létezik – valódi. Mert Dára megoszt vele egy lélegzetelállító történetet: a tűz lényeitől hemzsegő forró, szélfútta sivatagon és a rejtélyes máridok nyughelyének otthont adó folyókon, az egykor szemkápráztató emberi világvárosok romjain és a hegyeken túl – ahol még az égben köröző ragadozó madarak sem azok, aminek látszanak – terül el Dévábád, a legendás bronzváros, melyhez Nahrit eltéphetetlen kötelék fűzi. Dévábád bűbájokkal átitatott díszes bronzfalai és a hat dzsinntörzs kapui mögött régi ellentétek húzódnak. Amikor Nahri úgy dönt, hogy belép ebbe a világba, az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Nahri hamarosan kénytelen megtanulni, hogy az igazi hatalom kegyetlen és könyörtelen. Még a mágia sem védheti meg a nemesi intrikák veszélyes hálójától, és a legagyafúrtabb cselszövések is végzetes következményekkel járhatnak.

Bogi: “Az Éjféli rózsa című könyv ehhez nagyon passzol. A történet Indiában játszódik, és az eseményeket átitatja a származás témája, ami meglehetősen érdekes kérdéseket is felvet.”

Fülszöveg: A tizenegy éves Anahita egy indiai hercegnő unokatestvéreként V. György brit király indiai koronázási szertartásán ismerkedik meg a dzsaipuri maharadzsa lányával, Indira hercegnővel, akivel életre szóló barátságot köt. Társalkodónőként elkíséri a hercegkisasszonyt Angliába, ahol egy jó nevű bentlakásos iskolában kezdik meg tanulmányaikat, közvetlenül az első világháború kitörése előtt. Amikor a bombázások megkezdődnek, Indira hercegnő aggódó édesanyja Austbury Hallba, a dartmoori lápvidékre küldi a lányokat, hogy ott várják meg a vészterhes időszak végét. Anahita az Austbury kastélyban töltött szünidő alatt ismeri meg az ifjú örököst, Donaldot, akiről minden porcikájában érzi: a fiú örökre megváltoztatja a sorsát.
Nyolcvan évvel később az elhagyott, némaságba és dermedtségbe burkolózó Astbury Hall újra megtelik élettel: a huszadik század Angliáját megörökítő film forgatásának ad otthont, és nem kisebb sztárt tudhat a falai között, mint Rebecca Bradley-t, az ünnepelt amerikai filmszínésznőt. Azt azonban senki sem sejti, hogy a sikeres, gazdag és tehetséges fiatal színésznő menekül – az életét megkeserítő nyilvánosság, a hírnév és újdonsült vőlegénye elől. A kastély gazdája, az utolsó Astbury azonban talpig úriember, és felajánlja kastélyának védelmét a fiatal színésznőnek, aki kísértetiesen emlékezteti őt saját nagyanyjára.

Dorka

Zhatria: “Akárhogy is nézem nekem ez az ajtó a Csillagtalan tenger című könyvet juttatja eszembe. A könyv alapól az ajtók köré épül, melyeken át eljuthatsz különböző helyekre., korokba. Nekem ez az ajtó épp olyan grandiózus és varázsvilágot sugárzó, mint a könyv. Egyedi kinézete és hangulata van, nem tudsz tőle egyszerűen elszakadni.”

Fülszöveg: Zachary Ezra Rawlins egy nap rejtélyes könyvet talál az egyetemi könyvtárban. A szerelmes rabokról, kulcsgyűjtőkről és névtelen őrzőkről szóló történetek olvasása során ugyanis felfedez valami furcsát: a lapok egyszer csak a saját gyermekkorát kezdik el leírni hihetetlen pontossággal. Miközben értetlenül áll a megmagyarázhatatlan jelenség előtt, és kétségbeesetten igyekszik rájönni, hogyan örökítették meg az élete történetét, Zachary rábukkan néhány nyomra – egy méhre, egy kulcsra és egy kardra –, amelyek elvezetik egy titkos New York-i klub álarcosbáljába. Nem sokkal később pedig egy régi könyvtárban találja magát, amely mélyen a föld alatt rejtőzik, és igazi csodákat rejt. Ezen a helyen elveszett városok vannak, és szeretők lakják, akik az idő határait átlépve az ajtórések alatt csúsztatják be egymásnak a leveleiket, miközben a halottak elfeledett történeteket suttognak. Zachary megismeri az őrzőket, akik nagy áldozatot hoztak azért, hogy megvédjék ezt a világot, akik feláldozták a szemük világát és a nyelvüket, hogy megóvják az archívumot. És találkozik azokkal is, akik el akarják pusztítani. Összefog Mirabellel, a hely elszánt, rózsaszín hajú védelmezőjével, és Doriannel, a jóképű, mezítlábas férfival, majd bejárja a kanyargós alagutakat, a félhomályos lépcsőket, a zsúfolt báltermeket és a varázslatos világ édes ízű tengerpartjait, közben pedig ráébred, hogy mit is kell tennie. Nemcsak abban a rejtélyes könyvben, hanem a saját életében is. Erin Morgenstern új regénye arannyal átszőtt fantázia, ami végig azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent valójában a történetek ereje. A Csillagtalan Tenger egy könyvrajongókhoz írt szerelmes levél. Álomszerű és nyugtalanító, tele érzelmekkel, rejtéllyel és szenvedéllyel.

Linda: ” Erről a szép kék színről azonnal az Északfi jutott eszembe, ami az egyik kedvenc ifjúsági regényem. A gyönyörű kék borítója egy igazi havas, jeges, északi tájon játszódó mesét rejt, melyben megelevenedik a Jegesmedve királyfi mondája. Magával ragadó történet bátorságról, varázslatról, és a szeretet erejéről.”

Fülszöveg: A babona szerint a gyermekek, akik észak felé fordulva jönnek a világra, felnőve messze kóborolnak az otthonuktól. Rose édesanyja retteg, mert északi lányára magányos, jeges halál vár, ha követi a sorsát. Rose erről mit sem tud, így amikor egy hatalmas fehér medve bukkan fel a házukban, és magával akarja vinni őt, vele tart. A medve egy rejtélyes kastélyba viszi Rose-t, ahol a lány szobájában éjszakáról éjszakára egy néma idegen bukkan fel. Ahogy a kíváncsisága úrrá lesz rajta, Rose szörnyű bajt okoz, így hosszú útra kell indulnia, hogy megmenthesse a szerelmét és betölthesse valódi sorsát.

Fru

Cersei: “Tudom, hogy elsőre úgy tűnik, hogy Az apartman egyáltalán nem illik az ajtóhoz, azonban azért választottam ezt, mert tökéletesen jelzi, hogy az idilli felszín alatt sokszor bizony sötét, rémes titkok rejtőznek. Vajon mi lehet emögött a fantasztikus rózsaszín ajtó mögött? Csak nem egy gyilkosság rejtőzik ott, amit valaki ügyesen elrejtett? Csak nem egy pszichopata bújik meg mögötte, aki főállásban családapa? Hoppá, bármi megtörténhet.”

Fülszöveg: Mark és Steph boldogan él Fokvárosban a lányukkal, egy nap azonban símaszkos emberek törnek rájuk az otthonukban, és bár szerencsére fizikálisan nem bántalmazzák őket, de olyan lelki sérülést okoznak, amiből képtelenek egyhamar felépülni. Az egyik barátjuk külföldi nyaralást javasol egy népszerű lakáscserés applikáció használatával, és úgy tűnik, hogy Mark és Steph ismét boldog lehet: egy közvetlen, művészi beállítottságú párizsi házaspárnak köszönhetően létrejön a csere, és a tökéletes, romantikus utazás… Párizsban azonban semmi sem olyan, ahogy a hirdetésben szerepelt. A dolgok hirtelen erőszakos fordulatot vesznek, és Marknak és Stephnek hamarosan nem csak a házasságukban keletkezett töréssel kell szembenézniük, hanem egy természetfeletti, de nagyon valóságos gonosszal is.

Zhatria: “Sokat kellett gondolkodnom, mi ennyire pink, amit olvastam, de végül megtaláltam a tutit! Karen Marie Moning – Tündérkrónikák című sorozata. MacKayla az amerikai, elkényeztetett “csak a pink” főszereplőnk, ajtaja, kívülről. Ám ha bemész rajta, sokkal komorabb helyen találod magadat. Testvérét meggyilkolták Írországban, így útra kel, és miközben felgöngyölíti a gyilkosságot teljesen más emberré válik. Ez a könyv tele van Írország jól ismert mitikus lényeivel, varászlattal, titkokkal. Mindez forró erotikával megfűszerezve.

Fülszöveg: MacKayla Lane Georgiában élő kisvárosi lány. A vihogós csitri egyszeriben komor felnőtté válik, amikor értesül Írországban tanuló nővére, Alina meggyilkolásáról. Mobiltelefonjáról meghallgatja testvére utolsó, kétségbeesett és rejtélyes üzenetét. Dublinba utazik, hogy a számára felfoghatatlan, misztikus nyomokat követve eljusson Alina gyilkosáig, és bosszút álljon rajta. A válaszok keresése közben azonban nemcsak nővére titokzatos életének, szerelmének és halálának részletei tárulnak fel előtte lépésről lépésre, hanem az ír város ódon falak mögötti, láthatatlan árnyékvilága is. Az ijesztő események sodrában rá kell döbbennie, hogy a múlt egymással is könyörtelen harcban álló furcsa fi guráinak mesterkedéseit csakis akkor képes túlélni, ha megtanulja használni újonnan felfedezett adottságát, amelynek révén betekintést nyerhet a tündérek veszedelmekkel teli világába. 

Zhatria

Linda: “Nekem ez az ajtó egy igazán hangulatos, kényelmes, idilli család otthonának bejárata. De ki tudja mi van az ajtó mögött? Ajánlanám Samantha Downing – Elbűvölő feleségem című thrillerét, ahol a “címlap” család szekrényéből egyre több csontváz hullik ki…Elegáns feleség, jóképű férj, csodás gyerekek, tökéletes család. Vagy mégsem?!

Fülszöveg: A mi szerelmünk története hétköznapi. Találkoztam egy gyönyörű nővel. Hozzám jött feleségül. Gyerekeink születtek. Kiköltöztünk a kertvárosba. Megosztottuk egymással a legnagyobb álmainkat és legsötétebb titkainkat. Tizenöt évvel később elkezdtünk unatkozni. Úgy nézünk ki, mint bármelyik házaspár. Mint a szomszédaid, vagy a gyereked barátjának a szülei, akiket örömmel hívsz át este vacsorára. De közben semmit nem tudsz rólunk… Mindannyiunknak megvannak a saját kis titkaink, amikkel életben tartjuk a házasságunkat. Mi a gyilkolástól jövünk újra izgalomba. 

Bogi: “Nekem ez A ragyogásra hajaz. Szinte várom, hogy kinyíljon az ajtó, és valami kísérteties alak halálra rémisszen.”

Fülszöveg: Minden nagy szállodának vannak botrányai – mondta. – Ahogy kísértet is van minden nagy szállodában. Hogy miért? A fenébe is, az emberek jönnek-mennek. Megesik, hogy valamelyik a szobájában dobja fel a talpát, a szíve, vagy gutaütés, vagy valami ilyesmi. A szálloda babonás hely. Nincs tizenharmadik emelet, nincs tizenhármas szoba, nincs tükör az ajtón, amin az ember bemegy, meg hasonlók.

Cersei

Bogi: “Ez az ajtó a Heartlesscímű könyvet juttatja eszembe. Pont ilyennek képzeltem el az erdőt, ahol főszereplőink bolyonganak. A színvilág is hasonló ahhoz, amit a fejemben kialakítottam.”

Fülszöveg: A Szív Királynő valaha csak egy szerelemre vágyó fiatal lány volt. Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királyné is lehetne. Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a maga módján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…

Zhatria: “Középkori ajtó, jeges háttér. Az Ajtó nem is egy könyvre, hanem magára a jeges Yorra nyílik. Jenn Lyons: Sárkányok kórusának második részében ismerkedhetünk meg ezzel a fagyos és igen konzervatív országgal. Az írónő első könyve garantáltan mély nyomot hagy mindenkiben, mert összetettségében George R.R. Martinhoz hasonló, viszont sokkal pörgősebb és nincs benne annyi hosszú hosszú uncsi rész. Mágia, sárkányok, tündék, háborúk és rengeteg cselszövés. A könyvek vastagsága senkit ne rémisszen meg, kötelező olvasmány minden fantasy rajongónak!

Fülszöveg: Kihrin D’Mon egy egész birodalom haragja elől menekül, mióta megsemmisítette a Béklyókövet, és ezzel szabadjára engedte a démonokat Quurban. Szökési kísérlete Janel Theranon, a rejtélyes jorati nő útjába sodorja, aki azt állítja, hogy ismeri őt. Amikor Janel arra kéri, hogy segítsen, Kihrinnek számos veszéllyel kell szembenéznie: egy titkos lázadással, egy sárkánnyal, amely képes elpusztítani egy egész várost, valamint régi ellenségével, a Relos Var nevű varázslóval. Janel úgy hiszi, Relos Var rendelkezik a világ egyik legnagyobb hatalmú ereklyéjével – a Sarokkővel, amelyet úgy hívnak: Minden Dolgok Neve. És ha a nőnek igaza van, akkor talán semmi sem akadályozhatja meg Relos Vart abban, hogy megkapja, amit akar. Márpedig ő Kihrin D’Mont akarja, ám lehet, hogy a világnak ezért súlyos árat kell fizetnie.


Ennyi lett volna a mi kis mókánk mára. 🙂 Nagyon jól szórakoztunk, s bár még hosszasan tudnánk eszmét cserélni a különböző ajtókhoz tartozó történetekről, reméljük ezekkel is sikerült felkeltenünk az érdeklődésetek. Mutassátok meg ti is a kedvenc ajtóitokat és könyveiteket itt a bejegyzés alatt, vagy Facebookon kommentben!


linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s