Agave kiadó · ajánló · Extra tartalom · projekt · tematikus ajánló

7 NAP – 7 AJTÓ

A Tízezer ajtó című könyvhöz kapcsolódóan a hét minden napján ajánlottunk nektek egy könyvet az Agave Könyvek kínálatából. Ezek a könyvek egytől egyig olyanok, amelyek nagyon fontosak bloggereink számára, valami miatt igazán kedvelték őket. Ha egy jó olvasmányra vágytok, és Ti is átmennétek azon a bizonyos ajtón, nos kapaszkodjatok meg, mutatjuk az abszolút kedvenceinket. Ajtók és átjárók – belépésre felkészülni!

RENDELD ELŐ ITT 35% KEDVEZMÉNNYEL!


No, vágjunk is bele, nézzük, miket ajánlottunk Nektek! Most számos kedvezménnyel vásárolhatjátok meg valamennyi kötetet.

2021. március 29. HÉTFŐ

Erin Morgenstern: Csillagtalan tenger

Író: Erin Morgenstern
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 544
Fülszöveg:
A ​rajongók millióit világszerte meghódító Éjszakai cirkusz szerzője egy titkos föld alatti világban játszódó, kortalan szerelmi történettel tér vissza, melynek a szereplői kalózok, festők, szeretők és hazugok, valamint egy gyönyörű, csillagtalan tenger.
Zachary Ezra Rawlins egy nap rejtélyes könyvet talál az egyetemi könyvtárban. A szerelmes rabokról, kulcsgyűjtőkről és névtelen őrzőkről szóló történetek olvasása során ugyanis felfedez valami furcsát: a lapok egyszer csak a saját gyermekkorát kezdik el leírni hihetetlen pontossággal. Miközben értetlenül áll a megmagyarázhatatlan jelenség előtt, és kétségbeesetten igyekszik rájönni, hogyan örökítették meg az élete történetét, Zachary rábukkan néhány nyomra – egy méhre, egy kulcsra és egy kardra –, amelyek elvezetik egy titkos New York-i klub álarcosbáljába. Nem sokkal később pedig egy régi könyvtárban találja magát, amely mélyen a föld alatt rejtőzik, és igazi csodákat rejt.
Ezen a helyen elveszett városok vannak, és szeretők lakják, akik az idő határait átlépve az ajtórések alatt csúsztatják be egymásnak a leveleiket, miközben a halottak elfeledett történeteket suttognak. Zachary megismeri az őrzőket, akik nagy áldozatot hoztak azért, hogy megvédjék ezt a világot, akik feláldozták a szemük világát és a nyelvüket, hogy megóvják az archívumot. És találkozik azokkal is, akik el akarják pusztítani. Összefog Mirabellel, a hely elszánt, rózsaszín hajú védelmezőjével, és Doriannel, a jóképű, mezítlábas férfival, majd bejárja a kanyargós alagutakat, a félhomályos lépcsőket, a zsúfolt báltermeket és a varázslatos világ édes ízű tengerpartjait, közben pedig ráébred, hogy mit is kell tennie. Nemcsak abban a rejtélyes könyvben, hanem a saját életében is.
Erin Morgenstern új regénye arannyal átszőtt fantázia, ami végig azt a kérdést feszegeti, hogy mit jelent valójában a történetek ereje. A Csillagtalan Tenger egy könyvrajongókhoz írt szerelmes levél. Álomszerű és nyugtalanító, tele érzelmekkel, rejtéllyel és szenvedéllyel.

 

Elindult az Ajtók és átjárók hetünk itt, a Prológuson! Minden nap más és más ajtón nyitunk be, és más világban találjuk magunkat. Az első nap egy öbölbe visz, amelynek partján egy titokzatos könyvtár áll. Sehol senki, csak egy macska néz ki közömbösen az egyik ablakból, a Csillagtalan tenger sárga hullámait vizslatva.RavenS

2021. március 30. KEDD

Susanna Clarke: Piranesi

Író: Susanna Clarke
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: naplóregény
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 224
Fülszöveg:
A ​Hollókirály szerzőjének mámorító, hipnotikus új regénye, mely egy álomszerű, alternatív valóságban játszódik.
Piranesi háza nem hétköznapi épület. Termei végtelenek, folyosói végeláthatatlanok, falait pedig sok ezer különféle szobor borítja. A labirintusszerű csarnokok közt egy bebörtönzött óceán terül el, hullámok emelkednek mennydörögve a lépcsőházakban, pillanatok alatt árasztva el a termeket. De Piranesi nem fél; ismeri a dagályokat, ahogyan a labirintusban is eligazodik. Élete a ház felfedezéséről szól.
Rajta kívül még egy ember él a házban, a Másik nevű férfi, aki hetente kétszer meglátogatja Piranesit, hogy a segítségével a Nagy és Titkos Tudás nyomára bukkanjon. De kutatásai során Piranesi bizonyítékot talál egy harmadik személy létezésére is, és egy szörnyű titokra kezd fény derülni, mely a Piranesi által ismert világon túlra nyit kaput.
Susanna Clarke várva várt második regénye lenyűgöző új világba vezeti az olvasót: egy meglepő képekkel és szürreális szépséggel teli végtelen labirintusba, melyet dagályok és felhők kísértenek.

 

Lépj be velünk egy végtelen termekkel teli világba, ahol csodálatosan faragott szobrokat csodálhatsz meg, a háttérből kábítóan morajló hullámokat hallani, a légből pedig madárhangok törik meg időnként a csendet. Olvass bele a kőoltáron fekvő óriàsi könyvbe, s tárd fel Piranesi titkait…Linda

2021. március 31. SZERDA

R. F. Kuang: Mákháború

Író: R. F. Kuang
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 572
Fülszöveg:
Nikant ​elárasztja az ópium, amelyet a Mugeni Föderáció juttatott el a birodalom partjaihoz. A drog folyton emlékeztet a velük folytatott háborúra, amelynek csak a trifektaként elhíresült három hős – a Nőstényvipera, a Sárkánycsászár és a Kapuőr – tudott véget vetni. Ezen legendás lények mindegyike istenszerű hatalommal bírt, ők egyesítették a birodalom hadurait a Föderációval szemben. Azóta viszont évtizedek teltek el, és a trifekta felbomlott: a Sárkánycsászár meghalt, a Kapuőr eltűnt, egyedül a Nőstényvipera ül a trónon. Béke uralkodik, de az ópiumtól nem sikerült megszabadulni.
Amikor Zsin kiváló eredményt ér el a kedzsun – a birodalmi vizsgán, amely a legtehetségesebb fiatalokat válogatja ki az akadémiákra – mindenki megdöbben: a vizsgáztatók, akik képtelenek elfogadni, hogy egy Kakas tartományban élő háborús árva csalás nélkül teljesítheti a vizsgát; Zsin nevelőszülei, akik azt hitték, végre kiházasíthatják a lányt, és ezzel további üzleti előnyökre tehetnek szert; és maga Zsin is, aki ekkor jön rá, hogy végre búcsút inthet az addigi életét meghatározó rabszolgaságnak és kétségbeesésnek. Még nagyobb meglepetést okoz, hogy Zsin Nikan legkiválóbb katonai iskolájába, a Szinegardba nyer felvételt.
Közben a keskeny tengeren túl ismét mozgolódik a Mugeni Föderáció, az újabb háborúhoz már csak egy szikra kell… és lehet, hogy egyedül Zsin mentheti meg az országa népét. A lány ugyanis a Szinegardban rájön, hogy halálos, földöntúli erővel bír, tehetsége van a sámánizmus szinte mitikus művészetéhez. Pszichoaktív szerek és egy látszólag eszement tanár segítségével próbálja feltárni képessége mélységeit, és közben megtanulja, hogy a rég halottnak hitt istenek nagyon is élnek, ráadásul a hatalmuk uralása nemcsak az emberi mivoltát veszélyezteti, de egy teljes nemzet elpusztításával fenyeget.

 

Kövess minket az ajtón túlra, lépj be velünk a Mákháború fantasztikus világába! Hatalmas csaták, sötét hangulat, mindent elsöprő világépítés. A főszereplő, Zsin segítségével belőled is valódi főnix válhat. Készen állsz hamvaidból újjáéledni? De vigyázz, ha igazán megízleled az ópium boldogító ízét, ha illata ismételten, újra és újra elcsábít, akkor függővé válsz. Harcolj a Mugeni Föderáció ellen, küzdj meg a Trifektával, csatázz istenekkel és emberekkel, vívj meg a legnagyobb ellenséggel – saját magaddal! És mindezt egy kiváló fantasy segítségével fogod tenni, amely bepillantást enged a keleti mitológiába, hiedelemvilágba. Mire vársz még? Ideje kinyitni azt az ajtót! – Cersei

2021. április 1. CSÜTÖRTÖK

S. A. Chakraborty: Bronzváros

Író: S. A. Chakraborty
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy, kaland
Kiadás éve: 2021
Oldalszám: 528
Fülszöveg:
Nahri ​sosem hitt a mágiában, de megvan a tehetsége hozzá: a 18. századi Kairó utcáin nem találni nála kiválóbb szélhámosnőt. Ám mindenkinél jobban tudja, hogy amivel a kenyerét keresi – tenyérjóslás, zár-szertartások, gyógyítás –, az egytől egyig szemfényvesztés, bűvészmutatvány, tanulható képesség. Eszköz arra a csodás célra, hogy kizsebelhesse az oszmán nemeseket.
De amikor Nahri véletlenül megidézi maga mellé Dárát, a hozzá hasonlóan dörzsölt és sötéten rejtélyes dzsinn harcost, akkor kénytelen elismerni, hogy a varázsvilág – melyről szentül hitte, hogy csupán a gyerekmesékben létezik – valódi. Mert Dára megoszt vele egy lélegzetelállító történetet: a tűz lényeitől hemzsegő forró, szélfútta sivatagon és a rejtélyes máridok nyughelyének otthont adó folyókon, az egykor szemkápráztató emberi világvárosok romjain és a hegyeken túl – ahol még az égben köröző ragadozó madarak sem azok, aminek látszanak – terül el Dévábád, a legendás bronzváros, melyhez Nahrit eltéphetetlen kötelék fűzi.
Dévábád bűbájokkal átitatott díszes bronzfalai és a hat dzsinntörzs kapui mögött régi ellentétek húzódnak. Amikor Nahri úgy dönt, hogy belép ebbe a világba, az érkezése egy évszázadok óta fortyogó háború kirobbanásával fenyeget. Nahri hamarosan kénytelen megtanulni, hogy az igazi hatalom kegyetlen és könyörtelen. Még a mágia sem védheti meg a nemesi intrikák veszélyes hálójától, és a legagyafúrtabb cselszövések is végzetes következményekkel járhatnak.
Az elsőkönyves S. A. Chakraborty különleges utazásra invitálja az olvasót a Bronzvárosban. Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb fantasy debütálása elképesztő kaland egy olyan világban, amit egyhamar nem felejtünk el.

 

A mai ajtó egy varázslatos világba vezet, olyanba, ami a sivatag mélyén rejtőzik, a díszes bronzfalak mögött. Ez egy olyan város, ahol az ellenségeskedés régre nyúlik vissza a törzsek múltjában és elég egy apró szikra, hogy a mélyen eltemetett feszültség belobbanjon. A dzsinnek világa misztikus, színes, mágiával és feszültséggel teli, érdemes a kalauzunkkal, Nahrival tartani. Ő pedig egy olyan szélhámos, aki maga is először látja meg Dévábád mesés városát.Nüxi

2021. április 2. PÉNTEK

Neil Gaiman: Óceán az út végén

Író: Neil Gaiman
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy, horror
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 336
Fülszöveg:
AMIKOR EGY EMLÉK FELENGED, A MÚLT SZIVÁROG KI BELŐLE
Mit tehet egy hétéves fiú, ha az addig nyugodt, vidéki életet megzavarja valami, ami nagyobb nemcsak nála, de az általa ismert felnőtteknél, sőt az általa ismert világnál is? Ami a világon túlról jött? Hirtelen elszakad a saját családjától, és egyetlen hely van ahová mehet, egy ház a földút végén. Ebben a házban három nő lakik, három nemzedék, nagymama, anya és lánya, akik sokat láttak és még többet tudnak. Ismerik a titkos utakat és lebegő járatokat, értik a halk szavakat és a néma igéket, jártak a földeken innen és a vizeken túl. Ők segíthetnek, csakhogy mint mindennek, a segítségnek ára van.
Neil Gaiman új regénye a gyermekkor varázslatát mutatja a felnőttlét karcos szemüvegén át, az ártatlanság elvesztését a tapasztalat párás tükrében, hírnevéhez méltóan egy olyan történetben, amely semmihez sem hasonlít.

 

Kövess minket az ajtón túlra, lépj be Neil Gaiman fantasztikus, néhol már szürreális és félelmetes világába.
Ha velünk tartasz, visszacsöppensz gyermekkorod gondtalanságába, de vigyázz veszélyek lesnek rád!
Az új bébiszitter nem az, akinek látszik és az út végén lakó lány családja sokkal többet tud és sokkal öregebb, mint az normális lenne.
Veszélyes kalandok várnak rád, a valóság és a képzelet mosódik össze ezen az ösvényen.
Vagy a képzelet már a valóság?
Ne habozz, mert az az életedbe is kerülhet! – Zhatria

2021. április 3. SZOMBAT

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Író: Erin Morgenstern
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 480
Fülszöveg:
1886-ban egy rejtélyes utazócirkuszból nemzetközi szenzáció lesz. A Cirque des Rêves csak éjjel van nyitva, fekete és fehér színekben pompázik, és mindenkit vár, aki felfedezné kör alakú ösvényeit vagy felmelegedne tüzeinél.
Noha itt is találhatóak akrobaták, jósok és kígyóemberek, az álmok cirkusza nem szokványos látványosság. Egyes sátraiba beköltöztek a felhők, másokban jég van. Mintha valamiféle varázslat bűvkörébe vonná a szerelmeseit, akiket rêveurnek, vagyis álmodozónak hívnak.
A történet középpontjában két fiatal mágus áll: Celia és Marco. Kisgyermek koruktól fogva arra tanították őket, hogy mágikus erejük segítségével győzelmet arassanak a másik felett. Amikor Celia véletlenül rájön, hogy Marco az ellenfele, együtt lenyűgöző varázslatba kezdenek.

 

A mai napon lépjetek be velünk a Cirque des Revêsbe, azaz az Álmok cirkuszába! A fekete és a fehér színben pompázó sátrak a különleges produkcióikkal mindenkit elvarázsolnak, akik egyszer belépőt váltanak. A cirkusz legújabb helyszíne mindig meglepetés, bárhol felbukkanhat az egész világon! “Sötétedéskor nyitunk, hajnalban zárunk”Fanni

2021. április 4. VASÁRNAP

Suzanne Collins: Az éhezők viadala

Író: Suzanne Collins
Kiadó: Agave Könyvek [Rendeld meg most!]
Besorolás: disztópia
Kiadás éve: 2019
Oldalszám: 306
Fülszöveg:
A győztes jutalma hírnév. A vesztes büntetése halál.
A közeljövő egy sötét világában tizenkét fiú és tizenkét lány küzd egymással egy élő televíziós show-ban, aminek a címe Az éhezők viadala. Egyetlen szabály van: ölj vagy megölnek.
Amikor a tizenhat éves Katniss Everdeen a húgát mentve önként jelentkezik, hogy részt vegyen a viadalon, az felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem fél a haláltól. A túlélés a vérében van.

 

Panem. 13 körzet. Ennyi maradt az egész világon. A diktatúrához hasonlító állami berendezkedés súlyosan elnyomja az embereket, főleg a legszegényebb terület, a 12. körzet lakóit. Katniss maga is itt él, próbál boldogulni, hogy anyjával és testvérével a körülményekhez képest normális életet élhessenek. Az évente megrendezett Éhezők Viadala közeledtével a feszültség tapinthatóvá válik a fiatalak körében. Az életre, halálra menő játék résztvevői véletlenszerűen kiválasztott fiatalok, minden körzetből egy lány és egy fiú. Milyen lehet az élet egy ilyen világban? Bogi


Ennyi lett volna a 7 NAP – 7 AJTÓ címet viselő, napokra lebontott ajánlónk. Bátran válasszátok bármelyik könyvet, mi garantáljuk, hogy jó választás lesz. Ha van kedvetek, írjátok meg nekünk, hogy az Agave Könyvek melyik könyvének világába nyitnátok egy ajtót, és válnátok annak szereplőjévé!


cersei_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s