21. század kiadó · Extra tartalom · idézetek · Kedvencek · projekt

Kedvenc idézetek a Zöldlámpából

Matthew McConaughey életrajzi regénye több egy egyszerű történetnél, ami a karrierjéről szól. A szerző maga így nyilatkozik alkotásáról: “egy szerelmes levél az élethez”. A színész mélyenszántó gondolatokat oszt meg az olvasóval a sikerről, családról, szerelemről és a létezés értelméről. Emellett számos hasznos tanáccsal igyekszik átadni a tapasztalatait, hátha mondatai átsegítenek minket a nehéz időszakokon. Ebben a bejegyzésben kiemelem pár kedvenc idézetemet, fogadjátok szeretettel, remélem, felkeltem annyira az érdeklődéseteket, hogy elolvassátok a könyvet!

„Ez a könyv arról szól, hogyan kapjunk el minél több igent a nemek világában és hogyan ismerjük fel, amikor egy nem igent is jelenthet.”

„Légy bátor, válaszd a dombot, de előbb válaszold meg a kérdést: „Mi az én dombom?””

„A lelkünk elképesztően mágneses.”

„Hibázni úgyis fogunk – ismerjük el, tegyük jóvá, és lépjünk tovább. (…) Te vagy az életed könyvének szerzője. Kezdj új lapot.”

„Néha el kell hagynunk, amit ismerünk, hogy kiderüljön, mit tudunk.”

„Mi vagyunk önmagunk örökös és egyedüli társa. Ápoljuk magunkat, és újra kibékülünk magunkkal.”

„Ne kreáljunk képzelt korlátokat.”

„Minél több melót tolunk a bárcsakjaink alá, annál inkább megkapjuk, amit akarunk. Ne egyensúlyozzunk halálunkig a túl késő túl korán kötelén.”

„Az értékek nem ismernek határokat.”

„Mélyedj el magadban, aztán mélyedj el a világban.”

„Árnyék nélkül a fényt sem tudjuk igazán megbecsülni. Meg kell tántorodnunk, hogy meg tudjuk vetni a lábunkat. Jobb ugrani, mint zuhanni.”

„Hiszem, hogy minden, amit az életben csinálunk, egy terv része. A terv néha úgy alakul, ahogy kell, néha pedig nem. Ez is a terv része.”

„Az egyedüllét egyszerűsíti a szívet.”

„Az első lépés, amely az identitásunkhoz vezet, általában nem az, hogy tudom, ki vagyok, hanem, hogy tudom, ki nem vagyok. Kizárásos alapon haladunk.”

„Hiszem, hogy az igazság csak akkor bántó, amikor hazudunk.”

„Időnként mind szarba lépünk. (…) A szarba lépést nem lehet elkerülni, úgyhogy vagy tekintsük jó ómennek, vagy találjuk ki, hogyan kerülhetjük el gyakrabban.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s