ajánló · Értékelés · Manó könyvek · projekt

Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett

Javában zajlik a 8-12 éves korosztálynak szánt könyvajánló hetünk, mely során meséket és kalandokat ajánlunk kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. Mai könyvünkkel a láma rajongóknak kedvezünk, Bella Swift hihetetlenül cuki meséjével.

covers_600832Fülszöveg:

Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt – és az Almafa tanyát?

Csapaton belül nagyon fontosnak tartjuk az olvasásnépszerűsítést, nyilván ezért blogolunk évek óta mindannyian. Azonban amit még ennél is fontosabbnak tartunk, az a fiatalok olvasóvá nevelése. Nem kell rögtön a féltéglákra gondolni, egy-egy rövidebb esti mese is szuper eredményeket érhet el, ha folyamatosan jelen van a kisebb, jövőbeli könyvmolyok életében. Bella Swift könyveit pont ezért szeretjük nagyon mindannyian. Egyszerre cukik, szórakoztatók és tanulságosak.

Persze nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy meséket olvassunk, és szülőnek sem feltétlenül. A mai napig szeretek meséket olvasni, hallgatni – erről az élményről korábban már írtam is -, mert egy jó kikapcsolódási mód. A mesék feltöltenek lelkileg, és közben rengeteget adnak. Szinte mindig megmosolyogtatnak a rövidebb, cuki történetek, még ha a célcsoport miatt, számomra mindig könnyen kiszámíthatók.

A láma, aki koszorúslány lett egy igazán nyári, vidám történet, borongós napokon erősen ajánlott elővenni a garantált jókedv érdekében. A történet főszereplője Lulu, a terápiás láma, aki egy igazán szeretnivaló, sőt imádnivaló, bolondos kisállat. A bolondos jelzőből sejthető, hogy amikor a lámalány megpróbál segíteni gazdájának a tanya megmentése során, nem minden alakul úgy, ahogy azt eltervezte. Végül, egy sor kalamajka után segít Jakab gazdának, koszorúslány válik belőle és igaz barátot is talál Avani személyében.

A könyv egyszerre szól a barátságról, és a mindenáron segíteni akarásról. Megjelenik benne a bullying témája is Avanin keresztül, és a gyász Jakab gazda oldaláról, így már kisebb korban is elindul a történeten keresztül az érzékenyítés.

Igaz, hogy inkább kisebbeknek íródott, de a nagyobbak is biztos örömmel hallgatják-olvassák majd Lulu történetét. Ha pedig Lulu után folytatásra vágytok, akkor érdemes megismerkedni Mollival, a mopsszal is!


Olvastatok már Bella Swifttől? Mollit vagy Lulut kedvelitek jobban?
zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s