ajánló · Extra tartalom · projekt · prológus

Négy ok, amiért meg kell ismerned Lulut, a lámát

A tavalyi mesekönyv őrületem egyértelműen Luluval kezdődött, és nem bántam meg, hogy így alakult. Ti ismeritek már Lulu, a láma történetét? Ha eddig csak gondolkoztatok rajta, vagy nem is ismeritek, akkor íme négy érv, hogy miért olvassátok el (egyedül, vagy a gyerekkel közösen).

Sokat gondolkodtam, hogy erről a 152 oldalas kis történetről mit lehetne írni, úgy hogy ne meséljem el az egészet. (ITT értékeltem amúgy) Végül úgy döntöttem, hogy összeszedem azokat az okokat, amiért a ti életetekből sem maradhat ki ez a mese!

Fülszöveg

Esküvői örömök és láma-dráma! Koszorúslány kerestetik? Nem prob-láma! Itt van Lulu, a láma, szolgálatára! Az Almafa tanya bajban van! De Jakab gazda még megmentheti egy igazi tanyasi lagzival. Csakhogy az ifjú pár egyedül nem boldogul. Így Lulu, a láma intézi a tortát. Meg a virágokat. Sőt, koszorúslánynak is örömmel felcsap! Legjobb barátja, a kis Avani segítségével munkához lát, de képes lesz-e megmenteni a menyegzőt – és az Almafa tanyát?

  1. A főszereplője egy láma

Mostanság nagyon felkapott lett ez a teveféle, rengeteg füzeten, pólón, használati tárgyon ott vannak, és vidáman pózolnak. Ha eddig is szeretted a lámákat, akkor ez a könyv ezt még jobban megerősíti benned. Lulu hihetetlen aranyos, segítőkész, és néha kicsit esetlen is. A szívügye a tanya, és hogy a gazdának minden jól menjen.

  1. Humoros történet

Nagyon sok humoros pillanata volt ennek a rövid történetnek. Szinte végig mosolyogtam az egész könyvön, és volt, hogy hangosan felnevettem! A kedvenc jelenetem a birkanyírás volt, de Lulu ügyetlenkedése is vicces volt a maga módján. Bár ott azért sajnáltam is egy kicsit, hiszen ő úgy próbálkozott!

  1. Nem csupa rózsaszín, felszínes dolog

Ugyan a könyv borítója és címe is arra utal, hogy itt minden rózsaszín, habos-babos, a könyvben mégis előfordul pár olyan téma, ami komolyabb vizekre evez. Nem megy bele nagyon, de tökéletes lehet arra, hogy átbeszéljük ezeket otthon a gyerekünkkel. Iskolaváltás, iskolai zaklatás, magány. Persze, a valóságban általában nincs ott egy láma, hogy ráköpjön arra, aki bánt minket (de örültem volna én ennek általánosban…).

  1. Szuper esti mesének, vagy első saját könyvnek

A könyv rövid, és hatalmas betűkkel van írva, úgyhogy első saját egyedül olvasott könyvnek is bátran ajánlom, de közös olvasásra, vagy esti mesének is tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy Lulu története nem csak a kicsiket, de a felnőtteket is elvarázsolja.

Remélem ti is kedvet kaptatok ehhez a meséhez. IDE kattintva akár meg is tudjátok vásárolni 😀


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s