adaptáció · Érdekességek · exkluzív · Extra tartalom · romantikus · sorozat ajánló · szerelem · Tudtad-e?

Érdekességek a Bridgerton család sorozatról

A Julia Quinn nagy sikerű regénysorozatának első részéből készült Netflix sorozat meghódította az egész világot. 2020-ban debütált a képernyőn, pár nap múlva pedig már a csapból is a Bridgerton család folyt. Jómagam is beálltam a sorba, megvettem az első kötetet – hiszen hű könyvmolyként természetesen a könyv az első. Oda meg vissza voltam a regényért, a humora, a cselekmény, a szerelmi szenvedély pontosan olyan, amilyenre számítottam. A sorozatot is elkezdtem nézni, és bár szerintem a könyvet nem éri utol, elsőosztályú produkció. Ebben a bejegyzésben a sorozatról fogok pár érdekességet megosztani veletek, tartsatok velem!

Az 1990-ben, Zimbabwében született Regé-Jean Page, aki a szívdögelsztő Simont alakítja, majd 14 éves korában telepedett le Londonban. Állítása szerint a Daphne-t alakító színésznővel, Phoebe Dynevorral a táncjelenetek során sikerült egymásra hangolódniuk. Hála ezeknek a roppant intim szituációknak, sikeresen tudták visszaadni a karakterek közötti vibrálást, színészi játékuk nem hagy kívánnivalót maga után.

Hiába erős a történelmi jellege a történetnek, a 19. század elején játszódó sorozat nem fektet nagy hangsúlyt a hitelességre. A producerek és a rendezők azonban nem hibáztak e téren, pontosan tudták, hogy elferdítik az akkori világ valóságát, egészen egyszerűen azért, hogy a modern közönség jobban tudjon azonosulni a karakterekkel. Igyekeztek mai formában színpadra vinni a jelenetek, és bizton állíthatom, hogy emiatt mind elnézzük az alkotók elrugaszkodását a tényektől.

Részben ez a magyarázata annak is, hogy modern zenéket választottak a készítők betétdaloknak. Elsőre azt gondolnánk, hogy Ariana Grande-tól a Thank U, Next sehogy sem illik majd a kosztümös színészekhez, és mégis a dalok instrumentális átdolgozásai nagyon is passzoltak az egyes részekhez, követve a cselekmény alakulását keresve sem találhattak volna jobb számokat.

Néhány ravasz filmrajongó felfedezte Simon herceget egy másik hatalmas kasszasiker filmben, ami nem más, mint a Harry Potter és a Halál ereklyéi első része. Ki hitte volna, hogy a herceg nem csupán érzelmes szerető, hanem varázsló is?!

Aki ismeri a könyvet vagy a sorozatot, biztosan tudja, hogy Lady Whistledown igazi ikonja a történetnek. A pletykás lapírónak ez csupán álneve, valódi személyét homály fedi. A könyvekben sokáig nem derül fény arra, ki is ez a nőszemély, de a szériában már az első évad végén lerántják a leplet Lady Whistledown-ról. A készítők egy ideig kacérkodtak a gondolattal, hogy más karaktert válasszanak, mint a könyvben, végül mégis hűek maradtak Julia Quinn írásához. Én nem árulom el, kiről van szó, távol álljon tőlem a spoilerezés!

És mi a helyzet a folytatással?

Mindenki nyugodjon meg, lesz 2. évad! Anthony Bridgerton, Dapnhe bátyja kerül majd a középpontba, úgyhogy akinek a szívéhez nőtt a gondoskodó, kissé túlféltő testvér, álljon készenlétben! A női főszereplőt Simone Ashley alakításában ismerheti majd meg a közönség, a könyvsorozat második részében, A vikomt, aki engem szeretett című regényben szereplő Kate-et kelti életre. Attól tartok, nem csak jó hírekkel tudok szolgálni, ugyanis megannyi női néző nagy bánatára Regé-Jean Page nem fog részt venni a második évad forgatásában. Ez azonban ne vegy el senki kedvét a folytatástól, biztosra veszem, hogy tartogat még számunkra meglepetéseket!

Érdekességek a Bridgerton család sorozatról” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s