ajánló · Extra tartalom · Libri · projekt · prológus

A mi kedvenceink

image1 (11)Sziasztok!

A Libri Könyvesboltok gondozásában évente többször megjelenik egy magyar klasszikus új köntösbe bújtatva. Ezúttal Gárdonyi Géza Ida regénye című műve került sorra, amihez egy hozzá passzoló napló is megvásárolható, hogy bárki megírhassa a saját regényét is. Ahhoz, hogy kedvezményes áron (799 Ft-ért) megvásárold a regényt, a vásárlásodnak el kell érnie a 7000 Ft-ot, ha pedig 9000 Ft felett vásárolsz, a napló is a Tied lehet mindössze 599 Ft-ért! Ennek kapcsán összegyűjtöttük Nektek a mi kedvenc regényeinket, hogy biztosan elérjétek az értékhatárokat!

A mi ajánlásaink:

Bogi:

Hyeonseo Lee: A lány hét névvelcovers_361498

Rengeteg információt és érdekességet tudhatunk meg az észak-koreai életről. Azért vált az egyik kedvencemmé, mert közvetlen hangvételének hála hiteles képet kaphattam egy diktatúra világáról. Emellett a cselekmény roppant izgalmas, megrendítő a tudat, hogy nem pusztán fikció.

covers_630056Linda:

Barack Obama: Egy ígéret földje

Igaz a maga kis 750 oldalával nem egy rövid olvasmány, de bármikor újrakezdeném❣️⁣ ⁣ Az 𝐎𝐛𝐚𝐦𝐚 családot lehet szeretni, nem szeretni, sokakat pedig teljesen hidegen hagynak. Én az elejétől fogva nagyon szimpatizálok velük, így nem is volt kérdés, hogy Michelle memoárja után 𝐁𝐚𝐫𝐚𝐜𝐤ét is el fogom olvasni. Nem csalódtam.👐⁣ ⁣ Az önéletrajzoknál mindig kihangsúlyozom, hogy “amennyiben tényleg így volt”…Most ezt nem teszem, neki elhiszem, hogy így volt.⁣ Miért? Annyira őszintén meséli el az egészet, saját hibáit, nehézségeit, rossz döntéseit is alaposan körüljárva, hogy emiatt még szerethetőbb, emberibb.⁣ Az, hogy nagyon sok téren írt történelmet, vitathatatlan, elég ha csak azt vesszük, hogy az egyik legrasszistább ország első színesbőrű elnöke volt. A gazdasági válság berobbanásakor lett vezető, amikor szinte lehetetlen lett volna bármi haladást felmutatni, neki mégis sikerült. Az, hogy ez milyen óriási erőfeszítések, akadályok és munka árán sikerült, gyönyörűen le van vezetve a könyvben.⁣ ⁣ Közérthetően meséli el az elnöki lét savát-borsát, a törvényhozást és az egyéb teendőket, amit én, mint politikában kevésbé jártas emberke is tökéletesen megértettem, nagy érdeklődéssel olvastam. ⁣ ⁣ Mindezek mellett emberi oldalát sem fél megmutatni, így picit bepillanthatunk a család privát életébe is, főleg a saját őrlődésébe, hogy mennyi mindenről maradt le/ki az elnöki teendők miatt.⁣ ⁣ Fantasztikus olvasmány volt, nagyon várom a folytatást!❤️

Sally Hepworth: A férjem anyjacovers_671704

Wow, wow, és wow! 🤩Azt gondoltam olvasok egy kis nyári limonádét, de kaptam helyette egy szuperül felépített, többrétegű, izgalmas családi történetet.⁣ ⁣ Az anyós szó hallatán biztos mindenkinek eszébe ötlik legalább egy tucat vicc, amikben a kedves mamák általában rútul végzik. Miért is alakult ez így? Valóban ennyire nehéz lenne kijönni a párunk anyjával?⁣ ⁣ Lucy anyósa, Diana eleinte egyáltalán nem szimpatikus, túl keménynek, érzelemmentesnek látszik még saját gyermekeivel szemben is. Kettejük kapcsolatának dinamikája elég egysíkú: Lucy mindig alulmarad, vagy legalábbis úgy érzi, pedig igazából amikor kell, mindig számíthat anyósára. Amit én most nagyon értékelek, hogy mindkét fél szemszögét olvashatjuk, és ebből egyértelműen kiderül, hogy milyen apró mellékvágányokon tud kisiklani egy ilyen, de akár bármelyik másik kapcsolat is. A kimondatlan, a meggondolatlanul kimondott, és a rosszul megfogalmazott gondolatok igencsak torz színben tudják láttatni azokat a dolgokat, amikben amúgy is bizonytalanok vagyunk, s ezek általában leginkább a saját magunk félelmeinek, kétségeinknek a kivetülései. Mennyire akarunk, és egyáltalán mennyire kell megfelelnünk a szerelmünk szüleinek? Hol van az az “ideális” határ, ameddig mindkét fél elmehet anélkül, hogy a másik fél tolakodónak, ártónak venné?⁣ ⁣ Igazán olvasmányos könyv, tele remek felütésekkel, s bár a szituációk nagy része a legtöbb “anyóssal rendelkező”-nek nem lesz újdonság, mégis olyan szépen, pártatlanul van tálalva, melynek eredményeként mind Lucyt, mind Dianát (a múltjából kiderül miért ilyen rideg a külső burok) megkedveltem, de a többi karakter is jól kidolgozott, szerves, aktív részei a történetnek, motivációjuk szépen levezetett.⁣ ⁣ Egy szó mint száz: remek könyv❣️⁣ Van rejtélyes gyilkosság, konfliktusok tömkelege, anyaság, kapcsolatok, és egy kis nyomozás is. Kiváló kikapcsolódás, és egyben elgondolkodtató téma.⁣

covers_642554Beregi Tamás: Egyszer egy kutya

𝐁𝐞𝐫𝐞𝐠𝐢 𝐓𝐚𝐦á𝐬 könyve nem csupán egy kutyás könyv, bár minden tekintetben hozza azt is. Bertram és Lulu történetén keresztül elmerülhetünk a nagybetűs felnőttlét, a párkeresés, és úgy általában a mindennapok gondjaiban és szépségeiben, az akadályok és azok leküzdésének mikéntjében. ⁣⁣ ⁣⁣ 𝐁𝐞𝐫𝐭𝐫𝐚𝐦 nem igazán akar felnőni, nem kedveli a kötöttségeket, keresi önmagát, és az élete célját. Hosszas utazások, és a szeretett kutyájától távol töltött idő döbbenti rá, hogy a boldogságot nem keresni kell, hanem meglátni és megélni. 𝐋𝐮𝐥𝐮 olyan egyszerűen, és tisztán látja a dolgokat, sokszor gondoltam olvasás közben azt, hogy gyakrabban kellene “kutyafejjel” gondolkodnom.🙃⁣⁣ ⁣⁣ Kicsit keserédes sztori, párszor sírtam is bevallom, de az egyik legjobb kortárs magyar alkotás, amit az utóbbi időben volt szerencsém elolvasni. Humoros, modern, néhol kicsit kritikus történet, ami nyomot hagy az olvasójában.❤️⁣ A csodás illusztrációk a hab a tortán, önmagukban is egy-egy történetet mesélnek el.

Cersei:covers_571948

Agatha Christie: A karácsonyi puding

Annyira meleg van, hogy szükséges egy kis téli hangulat a legforróbb napokra. Engem kirángatott egy olvasási válságból, és felfrissített, hogy egy karácsonyi történetet is elolvashattam. A többi vérfagyasztó gyilkosság is nagyon jó, egy hideg limonádé mellé tökéletes.

covers_571245Fanni:

Sally Rooney: Normális emberek

Habár a regényt a magyar megjelenése után nem sokkal olvastam, azóta is ez az egyik kedvenc könyvem, mivel szerintem a mai társadalmat remekül bemutatja. Ha sokan nem is vállalják fel nyilvánosan, mégis titkon rengetegen érzik azt, hogy nem tartoznak sehova, vagy hogy kilógnak az ideális világból. Fontosak a külsőségek, mások véleménye. A történet során a két főszereplő is hasonló problémákon megy keresztül, így érdekes lehet mindenki számára, aki valaha is megfelelési kényszerből cselekedett.

Dorka:

Adriana Locke: Written in the Scars – Sebhelyeinkbe írvacovers_660836

A Sebhelyeinkbe írva egy olyan történet, amely elolvasása után nagyon nehéz megtalálni a szavakat. Nem egy átlagos rubin pöttyös könyv, annál sokkal komolyabb, sokkal mélyebb tartalma van. Ez a regény darabokra szedte a lelkemet. Hatalmas kedvenceim a “második esély” történetek, szeretek végig izgulni a karakterekkel, élvezem a feszültséget, amely körüllengi az ilyen könyveket, és imádom nyomon követni, hogy hogyan is talál újra egymásra két ember. Ezeket mind megkaptam ebben a kötetben is.

covers_335958Liliane:

Emily Carroll: Through the Woods

Az a jó horror, ami többet bíz a képzeletünkre, mint amit leír. Meglepődtem milyen hangulatos ez a kötet és komolyan jól esett, hogy ilyen borzongató történetekkel találkoztam. Nagyon erős a hatása, hiszen egy nappal később is érzem azt a kényelmetlenséget, amit az olvasás alatt és ez már egy ideje nagyon kellett, hálás is vagyok az élményért. Idézi a nyári táborok tábortüzeinél elsuttogott rémtörténeteket és inkább klasszikus horrornak írnám, mint modernnek, pont ezért. Groteszkség és nosztalgia – ez így beütött nálam. A képek pedig magukért beszélnek, viszont azért csak négy csillag, mert a rajzstílus nem mindig tetszett és néhány történet – például az Our Neighbor’s House – sem, de a többi nagyon is. Viszont a könyv eleje és vége, áh, imádtam. Kellenének ilyen kiadások itthonra is, kedves kiadók, valaki?

Vanda:

Laura Silverman: Girl ​out of Water – Lány a vízbőlcovers_551272

Ha egy igazán nyári könyvre vágysz, akkor ez tökéletes lesz számodra. Ezen felül ajánlom, ha, egy gördeszkás/szörfös YA-ra vágysz, úgy érzed nehezen találod a helyed, keresed a tökéletes strand-könyvet, vagy pedig érdekel téged egy egész jó karakterfejlődés.

Ti olvastátok már valamelyiket?

Köszönöm szépen a Librinek a díszkötetet és a naplót!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s