Extra tartalom · könyvajánló · könyvek világa · Kedvencek · lista · projekt · prológus

Nyár a köbön

Tombol az év legmelegebb időszaka. Ilyenkor másra sem vágyunk, mint kiülni a tengerpartra és egy jó könyvvel a kézben. Ha elérhető közelségben jegeskávét vagy fagyit is találunk, az már maga a mennyország. Na de itt a nagy kérdés: mégis milyen könyvet vigyünk magunkkal? Szerintem mindenki szívesebben választ könnyedebb történetet utazáshoz, nem igen akadt meg még olyanon a szemem, aki a Sorstalanságot olvasta pihenés gyanánt a napernyő alatt. Ebben a bejegyzésben igazi nyárias hangulatú könyveket ajánlok, ami biztosan megmelengeti a szívetek (ha a napsütés önmagában nem lenne elég :D).

Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem

Fiatalos, humoros romantikus történetre számíthattok, garantáltan beszippant. Merülj el Lara Jean zűrös életében, ami teljesen a feje tetejére áll, miután egy véletlennek köszönhetően titkos szerelmes levelei a címzetteknél landolnak. Lehetséges, hogy ez a baki végül szerencsét hoz? Bátran nézzétek meg a Netflixes adaptációját Jenny Han regényének, bár én még nem csak a könyvet olvastam, sokak szerint a film még nagyobb élményt nyújt.

Julia Quinn: A herceg és én

Egy újabb szerelmes történetet ajánlok nektek, ez pedig nem más, mint a hatalmas sikert arató Bridgerton család sorozat első kötete. Be kell egyáltalán mutatnom Julia Quinn regényét? Miután Netflixen elkészült belőle a sorozat, rengeteg rajongónak megjött a kedve az eredeti mű olvasásához. Én sem vagyok kivétel. Izgalmas, feszült cselekmény, humorral és erotikával fűszerezve, kell ennél több egy nyaralásra? Daphne Bridgerton egy bálon fut össze Hastings herceggel, aki körül borzalmasabbnál borzalmasabb pletykák keringenek, valami megmagyarázhatatlan vonzalom mégis összeköti sorsukat. Kezdetben csak játékként tekintenek ismeretségükre, tettetik, hogy egy párt alkotnak, megmenekülve a házasodás kutyaszorítójából a 19. századi Angliában. Az érzelmeknek azonban nem megálljt parancsolni.

Agatha Christie: Gyilkosság az Orient expresszen

Nem csak a romantika kedvelőinek készül ám ez a bejegyzés. A listára felkerült Agatha Christie egyik legnépszerűbb könyve is. Krimi a tengerpartra?? Úgy bizony, egy elmés nyomozás, némi feszültség és rejtély remek hangulatot képes teremteni. Ennek a regénynek az olvasása mindent megad, amit az olvasástól vár az ember: bevonódás, érzelmi töltés, a való világ kizárása. Hercule Poirot alakja a szívem csücske (gyanítom, ezzel nem vagyok egyedül), szerencsére e történetnek is ő a főszereplője. Titokzatos és váratlan haláleset rázza meg az Orient expressz utasait, miközben a hóvihar miatt megállásra kényszerült a szerelvény. A gyilkos csak az utasok között lehet, de mégis ki az? Tartsatok Poirot-val, és kiderül! 🙂

A fiúknak, akiket valaha szerettem A herceg és én Gyilkosság az Orient expresszen

Guillaume Musso: Central Park

Musso könyvei közül gyakorlatilag bármelyiket választhattam volna. Az író stílusa, elbeszélésmódja még a feszültebb helyzetekben is könnyedséget csempész a sorok közé, ezért ha kikapcsolódásra vágyom, gyakran előveszem egy-egy regényét. A Central Park volt az első általam olvasott Musso-regény, azóta hatalmas rajongója vagyok. Történetünk kezdetén egy nő és egy férfi arra ébred a Central Park egy padján, hogy egymáshoz vannak bilincselve, ám egyikük sem tudja felidézni, hogyan kerültek ilyen szorult helyzetbe. A két idegen nyomozásba kezd, közben megismerkedhetünk személyiségükkel és múltjukkal. A végén hatalmas csattanó várható, álljatok készenlétben!

Leiner Laura: Bábel

Ha van igazi nyári könyv, az a Bábel. Leiner Laura regényének középpontjában a címben is olvasható fesztivál áll. Zsófi és barátai tűkön ülve várják, hogy bulizzanak egy nagyot az év legnagyobb zenei eseményén. Koncertről koncertre járva új embereket ismernek meg, s a csapat közötti dinamika is megváltozik. Barátságok kezdete, barátságok vége… Fiatalos, szeszélyes, ha a könyv ember lenne, biztosan egy gyakori hangulatingadozásokkal küzdő tinédzser lenne :D. Tökéletes fesztivál-hangulatot teremet, a lehető legjobb választás nyárra.

Jules Verne: Nyolcvan nap alatt a Föld körül

Ha már utazás… Már a cím is elég sokatmondó, a fülszöveg elolvasása nélkül is egyértelmű, miről szól a könyv. Mr. Fogg egy fogadásnak hála – melyen nem csupán rengeteg pénz, hanem a becsülete a tét – megkísérli 80 nap alatt körbeutazni a bolygót. Útja során számtalan akadályba ütközik, izgalmasabbnál izgalmasabb helyzetekbe keveredik, egyik hajóról a másikra ugrálva igyekszik bebizonyítani igazát: a Föld igenis körbeutazható kevesebb, mint három hónap alatt. Megannyi kontinenset bejárhatunk főszereplőinkkel együtt, így az utazás élménye garantált.

Central Park Bábel Nyolcvan nap alatt a Föld körül

Remélem, sikerült segítenem a nyári olvasmányaitok kiválasztásában, bízom benne, hogy ebben a melegben mindenkinek jut majd ideje a pihenésre és feltöltődésre. És mivel mással ráznánk le magunkról a hétköznapokban felgyülemlett stresszt, mint egy kis olvasással? 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s