Értékelés · Menő Könyvek · projekt · prológus · YA

Beth Reekles: The Kissing Booth – A csókfülke + A parti ház

A ​csókfülkeFülszöveg: Egyetlen csók… mégis mindent fenekestől felforgat…

Elle és Lee egy napon születtek, és egész életükben elválaszthatatlan jóbarátok voltak. Nem tudnak olyan okot elképzelni, ami ezt megingathatná. Egész addig, amíg az iskolai fesztiválon egy Csókfülkét nem nyitnak, és Elle azon nem kapja magát, hogy Lee bátyjával, Noah-val csókolózik… Valóban választani kell a barátság és a szerelem közül?
A mindenki szívét rabul ejtő mókás páros és a kibontakozó szerelem a Netflix alkotógárdáját is megihlette. A regény inspirálta nagysikerű filmek milliók kedvencei lettek.
De arról egyik sem szól, hogy mi történt a Tavaszi fesztivált követő nyáron…
Napsütés, tenger, rengeteg ökörködés Lee-ék tengerparti házánál – ez a tökéletes nyár receptje Elle számára, mióta világ a világ. Az idei még tökéletesebbnek ígérkezik, hiszen a számára legkedvesebb két srác társaságában töltheti, de vajon akkor is olyan szuper lesz, ha a legjobb barátja barátnője is felbukkan?

Bevallom őszintén, hogy nyáron nálam két véglet létezik: vagy nagyon nehezen veszem rá magam az olvasásra, és olyankor nem igazán köt le semmi, vagy pedig a kezembe veszek egy könyvet, és teljesen magával ragad a történet. A The Kissing Booth eddig megjelent két része (a másodikról hamarosan hozom az értékelést!) inkább az utóbbi kategóriába tartozik, nem gondoltam volna, de vágytam már egy olyan „tipikus” amerikai tinikről szóló történetre, egy olyan ifjúsági regényre, ahol viszonylag kiszámítható a cselekmény és a legtöbb klisé megjelenik. Ráadásul régóta szemezek már a könyvekből készült filmekkel is, azokat azonban semmiképp sem akartam a regények elolvasása előtt megnézni.

A borító nagyon színes, a stílusa pedig nekem igazi nyári hangulatot próbál visszaadni. A főszereplőket láthatjuk rajta, habár a szereplőket én nem feltétlen így képzeltem el (illetve még a filmet sem láttam), ennek ellenére szerintem passzolnak a karaktereikhez.

A történet főszereplője Elle- vagy ahogy legjobb barátja, Lee hívja, Shelly- egy 16 éves lány, aki utolsó előtti évét végzi a gimnáziumban. A gimis hierarchiában nagyjából középen helyezkednek el Leevel, nem tartoznak a legmenőbbek közé, viszont rengeteg embert ismernek, és jó kapcsolatot ápolnak velük.  Azt tudni kell róluk, hogy elválaszthatatlanok, ráadásképpen pontosan egy napon is születtek, így hát nem meglepő, hogy még az iskolai bálokra, fesztiválokra is közösen ötletelnek, együtt állítanak fel standot. Az egyik alkalommal sokáig gondolkodtak azon, hogy mivel is álljanak elő, így esett a választásuk a csókfülkére. Az ötletük azonban nem várt fordulatokat is tartogat, mivel Elle és Lee bátyja, Noah csókolóznak.

A karakterek számomra szimpatikusak voltak, egyikük sem vált igazából ellenszenvessé. Elle valóban egy kicsit naiv, nem véletlenül féltik a Flynn testvérek a fiúktól és a valós világtól. Ennek ellenére szerintem jól helytáll, Lee-ben, a legjobb barátjában pedig 100%-osan megbízik, (majdnem) mindent elmond neki. Rajta kívül a többiekkel eleinte inkább felszínesebb kapcsolatot ápol. A Flynn testvéreket rögtön megkedveltem, nagyon kíváncsi vagyok, hogy a filmben is ennyire szórakoztatóak lesznek. Lee szerintem egy nagyon laza srác, aki folyton próbál viccelni, ennek ellenére tud komoly is lenni, ha arról van szó.

„- Azta! Ki hitte volna, hogy megérem a napot, amikor a legjobb barátom széltől is óvó, erőszakmániás bátyja azt mondja nekem, hogy „menjek bulizni”? – évelődtem vele.”

Az extra történet is tetszett, ami A csókfülke után található meg a könyvben. A nyelvezetével sajnos nem teljesen voltam kibékülve, utólag láttam csak, hogy más fordította a két részt. A parti ház a végzős évük előtti nyáron játszódik, ami a nagy regényben csak említés szintjén van benne. A csókfülke végét kicsit összecsapottnak éreztem, szerintem a két történet simán lehetett volna teljesen összefüggő, és nem különálló.

Igazából azt kaptam a regénytől, amit vártam, így egyáltalán nem csalódtam benne. Könnyed, nyári olvasmány, ami bár többször a klisékre épít, sokszor kiszámítható cselekményszálakkal, mégis élvezhető a történet. A szereplőket megkedveltem, és kíváncsian vártam Elle és Lee végzős évét is. Ti ismeritek Elle, Lee és Noah történetét? Olvastátok a regényeket vagy láttátok a filmeket?

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Menő Könyveknek! Ne felejtsétek, hogy a sorozat harmadik része augusztusban érkezik könyvben és filmen is!


fanni_fischer_bio2019

Beth Reekles: The Kissing Booth – A csókfülke + A parti ház” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s