Értékelés · Menő Könyvek · projekt · prológus

Beth Reekles: The Kissing Booth 2 – Távlatok + A hozzád vezető út

TávlatokFülszöveg: „Egy távkapcsolatban nem a távolság a legnehezebb…”
A nagysikerű filmet ihlető történet és egy extra kisregény!

Még szinte meg sem szokták, hogy nem kell többé bujkálniuk, Elle és Noah egy újabb kihívással találja szemben magát. Mivel a fiú a 3000 mérföldre lévő Harvardon kezdi meg tanulmányait, hivatalosan is távkapcsolatra váltanak – ami elég keménynek bizonyul még akkor is, ha nem ért félre valaki egy posztot…
A rengeteg üzenet, hívás, chat elég lehet életben tartani egy kapcsolatot? Pláne, ha egy dögös új fiú is felbukkan, aki ráadásul nem csak figyelmes és kedves, de egyértelműen oda van Elle-ért.
Mit tehet ilyenkor az ember lánya?
Vesd bele magad a főszereplők életébe, sőt csatlakozz egy igazán vagány autós túrához az extra kisregényben, és az út végére egész biztosan te is Elle, Noah és Lee rajongójává válsz.

Az első rész elolvasása után (az értékelésemet itt tudjátok elolvasni!) szinte azonnal belekezdtem a második kötetbe, kíváncsi voltam arra, hogy hogyan alakul Elle és a két srác, Lee és Noah élete. A két legjobb barát izgatottan veti bele magát végzős évükbe, amiről minden gimis álmodozik. Ők lesznek a legnagyobbak, bármelyik ebédlőasztalt elfoglalhatják, és mindenki velük szeretne bulizni. Elle életét egyedül Noah hiánya árnyékolja be. A srác az ország másik felében kezdi meg egyetemi tanulmányait, így távkapcsolatra kényszerülnek. Ezen felül tovább bonyolítja a dolgokat, hogy Elle és Lee végzős évének első sulis napján megjelenik az osztályukban egy új srác, aki rögtön megtalálja a közös hangot a lánnyal.

„Sokan mondják, hogy a gimiben töltött évek a legszebbek az életünkben. Mások meg azt mondják, hogy nem is.”

Megmondom őszintén, kicsit féltem, hogy stílusban és nyelvezetben hasonlítani fog-e az első részhez. Nem kellett csalódnom, a történet hozta a szokásos köznapi nyelvezetet, miközben a cselekmény ismételten klisékre épít, de mivel számítottam rá, így egyáltalán nem voltak zavaróak. Különösen tetszett, hogy több szálon is kiemelték, hogy a fiú-lány barátság a kívülállók számára nem mindig zökkenőmentes, sokszor okozhat egy-egy szorosabb viszony féltékenységet és konfliktusokat egy-egy párkapcsolatban. Hiába érzik a barátságot „ártatlan viszonynak”, egy harmadik félnek nagyon nehéz lehet elfogadni, megbékélni vele. Szerencsére a regényben ez többé-kevésbé sikerül is, azonban ezek a kapcsolatok problémát okoznak Elle és Noah, illetve Rachel és Lee között is.

Nem tudnám eldönteni, hogy melyik rész tetszett jobban, de ha mindenképpen választanom kellene, ezt választanám. A szereplők karakterjegyeit már ismertem, így sokkal jobban tudtam azonosulni a történettel. Ennek ellenére néha fogtam a fejemet, amikor apróságokon csúszott el a kommunikáció, és ezekből lettek kisebb-nagyobb konfliktusok. Megmondom őszintén, hogy Noah-t sem értettem, hiszen (mindenféle spoiler nélkül) nem igazán volt érett a viselkedése. Viszont drukkoltam nagyon, hogy tanuljanak a hibáikból, és oldják meg a problémáikat, hiszen egy távkapcsolat nem egyszerű. Az új srác, Levi számomra semleges karakter maradt, nem feltétlen kedveltem, de nem is utáltam meg. Igazából semmi problémám nem volt vele, egyszerűen csak nem lett annyira szimpatikus, a többi srácot jobban megszerettem. Elle és Lee kapcsolata nem felhőtlen, akadnak konfliktusaik nekik is, de kapcsolatukon érződik, hogy születésük óta legjobb barátok, így ismerik egymás gondolatait is.

A Távlatok című történet nekem nagyon tetszett, A hozzád vezető út című részt azonban egy kicsit erőltetnek éreztem, kicsit nekem személytelenebbre sikerült, nem éreztem annyira szórakoztatónak, mint az eredeti történetet, illetve némi ellentmondást is sikerült felfedeznem benne.

Mindenkinek ajánlom a The Kissing Booth című sorozatot, aki szeretne a nyáron (akár egy nyaralás alkalmával a strandon) egy könnyedebb olvasmányt a kezébe venni. Az ifjúsági regények kedvelői szerintem nem fognak benne csalódni. Arról sajnos nem tudok nyilatkozni, hogy a filmre mennyire hasonlít, és mikben tér el, hiszen még nem volt alkalmam megnézni (ami késik, nem múlik, tervben van, hogy még a harmadik rész megjelenése előtt megnézem a filmeket), de a könyvborítók alapján szimpatikus színészek kapták a főszerepeket.

Elképesztően szerettem olvasni ezt a regényt is, alig várom a harmadik részt, ami hamarosan megjelenik a Menő Könyvek által a filmmel párhuzamosan!

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Menő Könyveknek!


fanni_fischer_bio2019

Beth Reekles: The Kissing Booth 2 – Távlatok + A hozzád vezető út” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s