ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · projekt · prológus

Borzongató könyvkupac

Nyári borzongás hetünk keretében körülnéztem kicsit a könyves piacon, milyen olvasmányokat tudnék ajánlani nektek. Közben arra a következtetésre jutottam, hogy borzongani olyan sokféleképpen lehet, a szó maga nem feltétlenül azonos a félelemmel, vagy a hideggel, noha nekem is ezek jutnak először eszembe. 🙂 Egy szó mint száz, kicsit átcsoportosítgattam őket, így mindenki szemezgethet kedvére az ingerküszöbének megfelelően. Borzongásra fel, tartsatok velem!

Régebben, fősulis koromban rengeteg horrort és thrillert olvastam, manapság már elvétve akad a kezembe ilyesmi. A horrort egyenesen elkerülöm, a thrillerekkel pedig megmondom őszintén bajban vagyok, mert az utóbbi időben mindig melléfogok. Annyira átalakultak a történetek, hogy vagy már nagyon durvának találom, vagy pedig egyáltalán nem, a nekem tetsző pedig valahol félúton van a kettő között. No de nem is ragozom tovább, mutatom az utóbbi idők termését. Nem tudom, nálatok mi számít creepy borítónak, nálam ez a hat tutira az. XD Nagyjából a lakásba sem szívesen tartanám őket, parázok na! XD Nem is fűzök hozzájuk semmi kommentárt, beszéljenek magukért a képek…

Maradjunk még kicsit ezen a fronton. Horror/thriller kategóriában olvasgattam véleményeket, illetve azért végigpörgettem, hogy anno miket olvastam, vagy szerettem. Természetesen a horror műfaj királya, Stephen King nagy kedvencem volt, a legtöbb ilyen jellegű könyvét elolvastam. (A Hasznos holmik után két hétig nem aludtam, de ezt most hagyjuk is! XD) Manapság is talán ő az egyik legkelendőbb író e téren, művei nagy népszerűségnek örvendenek. A válogatásban szereplő Az nálam eddig kimaradt, ami egyrészt a terjedelmének, másrészt a bohócoktól való irtózásomnak köszönhető. Legutóbb A szomszéd lányra vetettem szemet, ám könyvmoly ismerőseim lebeszéltek, arra hivatkozva, hogy tényleg nagyon durva, így egyenlőre elnapoltam. Kiegészítettem még pár thrillerrel, amik köztes átmenetek: nem túl durva, nem túl lightos. 🙂

Gyorsan át is evezek más vizekre, s ha már borzongás, kinek ne jutna eszébe erről a szóról egy szép havas, jeges, szélfútta télies kép. Bár nyári gyerek vagyok, imádom a telet és a havat, nyáron pedig előszeretettel hűtöm magam mentálisan télies történetekkel. A Medve és a csalogány, valamint az Északfi különösen kedvesek nekem, óriási kedvenceim. És ha már itt tartunk, Katherine Arden írt egy borzongató ifjúsági könyvet, ami hamarosan nálunk is megjelenik, szóval akár oda is passzolhatunk egy kisebb labdát. :)Nem mellékesen napi szinten olvasok a kislányomnak, Elzának Olafról (nem, nem a mese miatt kapta a nevét!!!), szóval: Legyen hó! 🙂 Íme pár havas borzongós történet és borító. 

Legvégére hagytam egy kis romantikát, hiszen valljuk be, időnként kell egy kis kellemes, szerelmes borzongás is a lelkünknek. (Legalábbis nekem.) Néha szeretek elmerülni egy szívbemarkoló, vagy éppen vicces love story-ban, s bár megrögzött klasszikus rajongó vagyok, időnként találok gyöngyszemeket a maiak között is.


Remélem találtok egy-két számotokra érdekes könyvet, és a poszt alatt várom a ti javaslataitokat is! 🙂 Szép nyarat, jó borzongást mindenkinek!


linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s