Extra tartalom · havi kedvencek · könyvajánló · Kedvencek · prológus

A hónap könyve – augusztus

Mindig fantasztikus érzés felfedezni egy új kedvenc kötetet, egy olyan világot, amely hosszú ideig velünk marad, és nem hagy szabadulni. Mi, az olvasás szerelmesei, számos könyvvel találkozunk életünk során, de amiért igazán megéri olvasni az a pillanat, amikor rádöbbenünk: új kedvencet avattunk. Havi rovat-sorozatunk augusztusi kiadásában a hónap során megismert legkiemelkedőbb olvasmányainkról mesélünk nektek. Köztük van a te kedvenced?

A mi legkiemelkedőbb augusztusi olvasmányaink:

Linda:
Charlotte McConaghy: Az utolsó vándorlás

Minden várakozásomat felülmúlta ez a csodálatos olvasmány. Nem “csupán” egy disztópikus kép arról, hogyan tesszük tönkre a Földet, hanem egy igazi mélylélektani utazás, ahol az emberi lét kihívásai kerülnek górcső alá. Fantasztikus élmény volt!

Emily Nagoski: Úgy, ahogy vagy
Ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia. Az önfeledt szexualitás alapköve az, hogy békében legyünk önmagunkkal, ami nagyon nehéz. Ez a könyv lépésről lépésre megmutatja, hogy ezen a nehéz úton hogyan lehet elindulni és végigmenni.

Dorka:
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi
Az én augusztusi kedvencem egyértelműen a szerzőpáros regénye volt, amely tökéletes folytatása a Him-nek. Egy rendkívül vicces, édes és romantikus kötetet olvastam, amely tökéletesen bemutatja az egymásra találás utáni szürke hétköznapokat, és egyben számos fontos témát is feldolgoz ez a könyv.

Zhatria:
Amy Harmon: The Bird and the Sword – A madár és a kard
Nagyon jól megírt fantasyt tart az ember a kezében, ha ehhez a könyvhöz nyúl. Kerek egész, jó a világ, izgalmas a történés és szerethetőek a karakterek. Szeretem, amikor a szereplőknek van valami varázsereje és nem egy elcsépelt sztorit kapunk. Itt minden adott volt, csak ajánlani tudom 🙂

Us – Mi Úgy, ahogy vagy Az utolsó vándorlás The Bird and the Sword – A madár és a kard

Bogi:
Szűcs Péter: Dharma
Gyönyörű leírások az alföldi tájról, kellemes időutazás, szerelem és szenvedély egy könyvben. A gyönyörű borító szívmelengető tartalma valósággal bearanyozta a nyaram.

Cersei:
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok

Számomra A madártollas gyilkosságok volt a hónap kedvence. Ez a regény annak ellenére is, hogy elég sok oldalból áll, végig lekötötte a figyelmemet. Mindenképpen ez volt számomra a legkedvesebb, hiszen a forró nyári napokon is hideg zuhanyként tudott szolgálni. Megdöbbentő, hogy az emberek mennyire ki tudnak fordulni önmagukból, és hogy egy eredmény-orientált család miként képes tönkretenni önmagát.

Fru:
V. E. Schwab: Addie ​LaRue láthatatlan élete

A hónap és egyúttal az év könyve számomra V. E. Schwabtól az Addie LaRue láthatatlan élete. Nagyon régen olvastam már olyan könyvet, ahol húztam, halasztottam az olvasást és napi 20-30 oldal után abbahagytam, mert annyira gyönyörűen volt megírva, hogy nem bírtam volna, ha átszáguldok rajta pár nap alatt. Az írásmód mellett maga a történet is 5 csillagot érdemel. Addie korszakokon átívelő története magával ragadó, ugyanakkor összetöri az ember szívét.

Poppy:
Jack Ketchum:A ​szomszéd lány és V. E. Schwab: Addie ​LaRue láthatatlan élete

Nagyon nagy a verseny, A szomszéd lány és az Addie La Rue láthatatlan élete között. Nem is igazán tudom eldönteni, melyiket szerettem jobban. Műfajában eléggé eltérnek, az első egy horror kötet, ami nagyon durva és nyers, egy igazi sötét örvény, ami minden borzalmas részletével együtt lenyűgözött, és egyetlen nap alatt kiolvastam. Az Addie pedig egy csodálatos fantasy, amiben az a legjobb, hogy nélkülözi az összes klisét, amit már unalomig ismételt a műfaj, és cserébe egy olyan utazásra invitál téren és időn át, amit nem fogok egyhamar elfelejteni.

Dharma A madártollas gyilkosságok Minden szív kaput nyit

Ahol a folyami rákok énekelnek A ​szomszéd lány Addie LaRue láthatatlan élete

Vanda:
Seanan McGuire: Csellengő gyerekek sorozat

Olyan érzésem van, hogy sokan fogják írni az Addie LaRue láthatatlan életét, ami nekem is nagy kedvencem lett ebben a hónapban, de választok mellé egy másikat is: a Csellengő gyerekek-sorozatot. Nem gondoltam volna, hogy lehetséges egy ennyire varázslatos, logikus és oktalan világot felépíteni. Annyi furcsaság van ebben a sorozatban, hogy teljesen hihető lesz, és szinte sajnálom, hogy velem nem történt meg ez az egész ajtósdi. Nagyon tetszik a regények stílusa, a történet, és a szereplők is kedvencek lettek.

Liliane:
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

Az Ahol a folyami rákok énekelnek volt a kedvenc augusztusi olvasmányom, ami egy hangulatos nyári krimi. Nagyon szerettem benne a múltban játszódó részeket, a főszereplőt és a természethez való hozzáállását, de a legjobban azt, hogy a szerző Kyán keresztül bizonyítja be: a tehetség mindig utat tör magának.

dorka_bio_2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s