Agave kiadó · ajánló · Ünnepi Könyvhét · Extra tartalom · fantasy · Fumax · Főnix könyvműhely · Kossuth kiadó · projekt · victoria schwab

V. E. Schwab könyvei Magyarországon

Victoria Elizabeth Schwab egyike azon íróknak, akinek a könyvei mind más kiadónál jelentek meg hazánkban. A jogok a Főnix Könyvműhelynél, a Kossuth Kiadónál, a Fumaxnál és az Agavénél is landoltak már. Vegyük sorba, hogy melyik könyve melyik kiadónál van, és hogy kinek ajánljuk.

Elsőként az Archívum-duológia (talán egyszer trilógia lesz belőle) jelent meg nálunk, a Főnix Könyvműhely jóvoltából. Az Archívumot azoknak ajánlja az írónő, akik rajonganak a Buffyért és az olyan sztorikért, ahol van élet a halál után, még akkor is, ha a főhősnő épp ezeket az elkóborolt lelkeket vadássza le. 

Magyar megjelenés éve: 2013

Kiadó: Főnix Könyvműhely

Megrendelem (a kiadó honlapján most 50% kedvezménnyel be tudjátok szerezni)

az archívum Felszabadulás

Az Archívum fülszövege: 

Minden testnek van egy története, egy képsorozat, amelyet csak a Könyvtárosok olvashatnak. A halottak a Történetek, nyugvóhelyük pedig az Archívum. Papi először négy éve hozta el ide Mackenzie Bishopot, amikor a lány még csak egy rémült, de elszánt tizenkét éves volt. Most azonban Papi halott, helyét pedig Mac vette át: könyörtelen Őrzővé lett, akinek feladata megakadályozni a gyakran erőszakos Történetek felébredését és menekülését. A holtakat nem zavarhatják az Archívumban, valaki azonban mégis szándékosan megmásítja a Történeteket és fontos fejezeteket töröl ki. Hacsak Mac össze nem rakja a megmaradt darabokat, még maga az Archívum is darabokra hullhat.


Az Archívum-duológia után, a Schwab számára a sikereket elhozó A mágia árnyalatai-trilógia került a könyvespolcokra. A teljes trilógia olvasható magyarul, mégis valahogy nem volt akkora hype a könyvek körül, mint külföldön. Az első rész, az Egy sötétebb mágia nevet viseli, és azoknak ajánljuk, akik szeretik a lassan kibontakozó fantasy történeteket, ahol nagy hangsúly van a világfelépítésen és a karaktereken. Victoria pedig az Avatar, Az utolsó léghajlító és a Full Metal Alchemist rajongóinak ajánlja Kell és Lila (a magyar fordításban: Szelina, Lina) történetét.

Magyar megjelenés éve: 2017

Kiadó: Ventus Libro (Kossuth) 

Megrendelem (a kiadó oldalán most 40% kedvezménnyel szerezhetitek be)

Az Egy sötétebb mágia fülszövege:

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.

A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Az Egy sötétebb mágia Gyülekező árnyak  A Fényigéző


A mágia árnyalatai után rögtön megérkeztek hozzánk is a szupergonoszok és a RendKívüliek Az elvetemültek-duológia (trilógia lesz a későbbiekben) megjelenésével. Victor Vale és Eli Cardale a Fumax Kiadónak hála köszöntek be hozzánk, ráadásul a Könyvhéten be is szerezhetitek a legújabb részt!

A Viszályt Victoria a Marvel rajongóknak ajánlja, és mindenkinek, aki szeret toxikus barátságokról olvasni és/vagy szereti a Cowboy Bebopot. Harley Quinn rajongóknak pedig A visszavágó nyerheti el a tetszését.

Magyar megjelenés éve: 2018 – Könyvfesztivál

Kiadó: Fumax 

Megrendelem (a kiadó oldalán most 35% kedvezménnyel szerezhetitek be a két kötetet együtt)

A Viszály fülszövege:

Lehetnek ​szuperképességeid, de attól még nem leszel jobb ember…

Victor és Eli két különc kollégiumi lakótárs, akiket nagyravágyásuk és átlagon felüli intellektusuk egyaránt összeköt. Diplomamunkájukhoz az adrenalin hatásait, és a halálközeli élményeket kutatják, egészen a nyugtalanító eredményig: megfelelő körülmények között bárki szert tehet emberfeletti képességekre. Amikor az elméletet gyakorlattá változtatják, az események nem várt, és borzalmas fordulatot vesznek.

Tíz évvel később Victor megszökik a börtönből, hogy esküdt ellenségévé vált egykori barátja nyomába eredjen. Segítője egy fiatal lány, aki zárkózottságával leplezi bámulatos képességeit. Eközben Eli semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy eltörölje a föld színéről a szuperképességekkel rendelkező egyéneket – kivéve társát, egy vasakarattal bíró, rejtélyes nőt. Az árulás és a veszteség fájdalmától hajtott ősellenségek mindkét oldalon emberfeletti erőkkel felfegyverkezve készülnek beteljesíteni bosszújukat – de vajon melyikük éli túl a végső összecsapást?

A hatalmas népszerűségnek örvendő V. E. Schwab magával ragadó stílusban kelt életre egy jelmezek nélküli, karcos világot, ahol a szupererőtől nem válik valaki automatikusan jófiúvá, és ahol idővel mindenkinek le kell lepleznie igazi indítékait.

Viszály Visszavágó


2018. Könyvhétre szintén a Fumaxnak hála megismerkedhettünk a Verity szörnyeinek első kötetével, az Egy kegyetlen dallal. A duológia tökéletes a fantasy, a zene és a művészetek iránt érdeklődőknek. 

Magyar megjelenés éve: 2018 – Könyvhét

Kiadó: Fumax 

Megrendelem (a kiadó oldalán most 30% kedvezménnyel szerezhetitek be a két kötetet együtt)

Az Egy kegyetlen dal fülszövege:

Egy ​városban, amelyet háború dúl, és utcáit szörnyek róják, sehol sem vagy biztonságban

A város kettészakadt. Északot a rettegett Harker-család uralja, a Déli Várost pedig a Flynn-klán. Háborújuk szó szerint szörnyeket szabadított el a világban: lényeket, amelyek mások félelmével, húsával és vérével… vagy a lelkével táplálkoznak.

Kate Harker másra se vágyik, csak hogy bebizonyíthassa apjának, a keménykezű Harker-családfőnek, hogy ugyanolyan kegyetlen, mint ő. Kate ember, de szörnyé akar válni.

August Flynn másra se vágyik, csak hogy jó ember lehessen, jószívű, mint apja, az ártatlanok védelmezője. Csakhogy egyetlen dallammal képes elragadni és elemészteni a védtelenek lelkét. August szörnyeteg, de emberré akar válni.

Egy nap lehetőséget kap, hogy segítsen: magát a nagyszájú Kate-et kell szemmel tartania, akit éppen újabb iskolából tanácsoltak el.

A háttérben azonban soha nem látott fenyegetés ébredezik. August és Kate több választásra kényszerül: hősök lesznek, vagy a sötétség oldalára állnak – barátok lesznek, vagy ellenségek. Döntésük tétje nem pusztán az életük, a város jövője is ezen áll vagy bukik.

egy kegyetlen dal Egy sötét duett


2020 őszének egyik legjobban várt újdonsága világszerte V. E. Schwab új könyve, az Addie Larue láthatatlan élete volt. A mai napig fent van a New York Times bestseller listáján a könyv és a 92. Ünnepi Könyvhétre az Agave Könyvek is elhozta számunkra Addie és Henry szívszorító történetét. Az Addie LaRue láthatatlan élete egyrészt a szerelem és az élet utáni végtelen vágyódás gyönyörű története, másrészt a művészetek és a tudás ünnepélyes himnusza. 

Magyar megjelenés éve: 2021. 

Kiadó: Agave Könyvek

Megrendelem (a kiadó oldalán most 25% kedvezménnyel szerezhetitek be)

Addie LaRue láthatatlan életeAz Addie LaRue láthatatlan élete fülszövege:

Egy ​élet, amire senki nem fog emlékezni. Egy történet, amit soha nem felejtünk el.

Franciaország, 1714: egy fiatal nő végső elkeseredettségben fausti alkut köt az ördöggel, hogy örökké éljen, ám ezért cserébe súlyos árat fizet. Az ördög megfosztja a világban elfoglalt helyétől, és arra kárhoztatja, hogy mindenki elfelejtse, akivel találkozik.

Így kezdődik Addie LaRue évszázadokat és kontinenseket átívelő, felejthetetlen története. Művészek múzsájaként vonul végig a történelmen, melynek során egyetlen társa az ördög, aki minden évben felkeresi az egyezségük évfordulóján.

Aztán egy napon, egy manhattani antikváriumban Addie belebotlik valakibe, aki emlékszik rá. És ekkor rájön, hogy nem menekülhet örökké a végzete elől.


Még van pár története Victoriának, amit magyarul nem olvashatunk, illetve 2022. márciusában megjelenik legújabb regénye a Gallant is a nemzetközi piacon. Reméljük idővel minden könyve ismert és szeretett lesz Magyarországon is. 

Nektek melyik a kedvenc Schwab történetetek?

zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s