ajánló · Extra tartalom · Fumax · könyvhét · projekt · prológus

5+1 ok, hogy miért szerezd be a Fumax kiadó Csellengő gyerekek sorozatát

Sziasztok!

A Fumax Kiadó egyik könyvheti újdonsága Seanan McGuire Csellengők gyerekek sorozatának legújabb része, a Cukorszín égbolt alatt. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk 5+1 indokot, hogy miért szerezzétek meg a sorozat eddig megjelent 3 részét!

  • A regények egyáltalán nem vontatottak, pörgősek, illetve a kötetek viszonylag rövidek. 150-160 oldal mindegyik, így akár egy-egy rövidebb útra is magaddal tudod vinni őket, kényelmesen elférnek a táskában!
  • A borítók szerintem nagyon szépek, mindegyik stílusa más és más, mégis, ha ránézek a három könyvre, azonnal érezhető, hogy ezek egy sorozat részei. Hozzám különösen közel áll a harmadik rész, a Cukorszín égbolt alatt című mű, mert nagyon kedvelem ezt a rózsaszínes-lilás színvilágot. A borítók amúgy szerintem remekül passzolnak a regények hangulataihoz is, a Mélybe ránt a Lápvilágban elképzelt világot például én is hasonlóan képzeltem el.
  • Titkon biztosan sokan vágytunk arra leginkább kiskorunkban (bár szerintem sokan még a mai napig), hogy egy általunk kinyitott ajtó másik felén egy teljesen más világba csöppenjünk. Én legalábbis sokszor elképzeltem, hogy az ajtó másik oldalán mi várhat rám, ha nem azt találom ott, mint amire számítok. Ebben a sorozatban sok-sok ajtó vezet teljesen más világba, mint amire a szereplők alapvetően számítottak. Hihetetlen számomra, hogy habár mindegyik különbözik, főhőseink mégis megtalálják a hozzájuk legjobban passzoló univerzumot.
  • Ahogy említettem, rengeteg világot megismerhetünk a sorozatban, így egy kötetben akár több helyre is „elutazhatunk”, megismerhetjük az ott élő szereplőket, az ottani életet.
  • A történet főszereplői tizenéves gyerekek, akik a valódi világban nem találják a helyüket azután, hogy visszatérnek az ajtó másik oldaláról. Számomra megdöbbentő, hogy mennyi mindenen keresztülmentek már, mennyire érettek korukhoz képest, sokat lehet tőlük tanulni.

+1 Az előrendelői csomagot ezen a linken (a mai napon még biztosan) kedvezményesen beszerezheted!

Fülszövegek:

Minden szív kaput nyit:Minden szív kaput nyit

Házalók, látogatók, vizsgálók kíméljenek!

A gyerekek hajlamosak eltünedezni, ha adja magát a lehetőség. Átlépnek a szekrény hátulján, becsusszannak egy tükörbe, beesnek a nyúl üregébe, vagy egy vén kútba, hogy aztán egy merőben más helyen bukkanjanak elő.

De a mágikus vidékek már semmi hasznát nem látják azoknak a gyerekeknek, akikből kifacsarták a csodát.

Nancy is utazott egyszer, aztán visszaküldték. Viszont mindaz, amit átélt a túloldalon… az ilyesmi megváltoztatja az embert. A West kisasszony gondjaira bízott gyerekek nagyon is meg tudják érteni. Ugyanis mindnyájan keresik a visszautat saját fantasztikus világukba.

Nancy érkezése azonban komoly változást hoz az Otthonba. Valamiféle sötétség ólálkodik a sarkok mögött, és amikor elszabadul a pokol, Nancy és újdonsült iskolatársai lesznek azok, akiknek a rejtély végére kell járnia.

Kerül, amibe kerül.

 

Mélybe ránt a LápvilágMélybe ránt a Lápvilág:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​két iker, Jack és Jill tizenhét évesen tértek vissza otthonukba, ezt követően kerültek Eleanor West csellengő gyermekeknek fenntartott intézetébe.
De vajon mi történt velük ezt megelőzően, a Lápvilágon?
Jacqueline anyja tökéletes lánya volt: csendes, udvarias, mindig hercegnőhöz illő ruhában.
Ugyan kissé szigorúan bántak vele, de hát a tökéletes gyermekek nem teremnek csak úgy.
Jillian apja tökéletes lánya volt: kalandvágyó és vagány. Az apja jobban örült volna egy fiúnak, de ha már így alakult, kihozta a helyzetből a legtöbbet.
Az ikrek ötévesen jöttek rá, hogy a felnőttekben nem lehet megbízni.
Tizenkét évesen lementek a lehetetlen lépcsőn, hogy megtanulják, a megjátszott szeretet nem elég, hogy felkészítse az embert egy olyan életre, amelyet át- meg átsző a varázslat… És ahol a halállal, vámpírokkal, őrült tudósokkal és létfontosságú döntésekkel kell majd szembenézniük.

Seanan McGuire új története a sokszorosan díjnyertes Minden szív kaput nyitban megismert sötét és mágikus világba kalauzolja el az olvasókat, ahol a tündérmesék mélyén gyakran szörnyek rejtőznek, az igazság pedig ezer foggal mar bele az emberi lélekbe.

 

Cukorszín égbolt alatt:Cukorszín égbolt alatt

Amikor ​Rini szó szerint nagy hullámokat vetve egy tavacskába csapódik Eleanor West csellengő gyerekek számára fenntartott otthonának kertjében, a legkevésbé sem számít arra, amit megtud: hogy az anyja, Sumi, még évekkel azelőtt meghalt, hogy a lány akár csak megfoganhatott volna.
Rini azonban nem hagyhatja, hogy a valóság az útjába álljon, hiszen egy egész világot kell megmentenie! (Ilyesmi gyakrabban előfordul, mint azt az ember gondolná.)
A küldetése nem kevesebb, mint valahogy visszahozni anyját az élők közé. Ha elbukik, azzal nem csak a világa kerül veszélybe, de ő maga meg sem születik.
Márpedig a mi varázs nélküli világunkban nincs sok ideje. A valóság már észlelte… és nekiállt elmosni a létezését. Még jó, hogy Sumi egykori barátai nem először néznek szembe lehetetlen kihívásokkal.
Mese vakmerőségről, fincsi sütikről és néminemű barátságról. Figyelem, őrületet feldolgozó üzemben készült, nyomokban tébolyt tartalmazhat!
Senan McGuire újabb története a sokszorosan díjnyertes Csellengő gyerekek-sorozatból!

Ti olvastátok már a sorozatot?


fanni_fischer_bio2019

5+1 ok, hogy miért szerezd be a Fumax kiadó Csellengő gyerekek sorozatát” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s