Agave kiadó · Extra tartalom · idézetek · projekt · prológus

Kedvenc idézeteim az Addie LaRue láthatatlan életéből

Végre kis hazánkban is megjelent a külföldön elsöprő sikert arató Schwab kötet, az Addie LaRue láthatatlan élete. Jómagam korábban semmit sem olvastam az írónő tollából, ám a fantasztikus borító (no meg  egy “kisebb” csapaton belüli nyomás) és fülszöveg meghozta a kedvem az ismerkedéshez. Bevallom, voltak félelmeim a történettel kapcsolatban, hiszen erősen emlékeztetett egy régebbi filmre, viszont gyorsan le is szögezném, hogy minden fenntartásom és bizalmatlanságom indokolatlan volt. Schwab tényleg egy csodálatos sztorit alkotott, ami magával ragadott, atomi szintig felkavart és teljesen elvarázsolt. A további ömlengést elkerülendő (azt majd egy következő posztban fogom megejteni :)) összeszedtem nektek a legkedvesebb idézeteimet a könyvből. Igencsak nehéz feladat volt kiválasztani ezt a párat, mert annyi számomra értékes és szép gondolat volt a szövegben, hogy durván virultak a lapszélek a kis post it cetliktől. Csapjunk is bele, jöjjenek hát a szavak, csodálatos szavak! ❤


– Hány isten van, Estelle?
– Annyi, ahány kérdés felmerül benned.

erdő

 

“Mindennel hadilábon áll, nem illik a többiek közé, sértés a nemére nézve, egy makacs gyermek egy női testben, ki lehajtja fejét és két kezével szorosan átöleli a rajzfüzetét, mintha egy ajtó lenne.”

magányos

“A történetek lehetőséget kínálnak a fennmaradásra. Az emlékezésre. És a felejtésre. A történetek sokféle módon ölthetnek testet: szénrajzokban, dalokban, festményekben, versekben, filmekben. És könyvekben.”

olvas

– Hogy lehet eljutni a világ végére?
   (…)
– Lépésről lépésre.

világ vége

“Arra gondol, hogy feledve lenni olyan, mint megbolondulni. Az ember azon kezd el tűnődni, hogy mi a valóság, hogy ő maga valóságos-e. Végtére is hogy lehet valami valóságos, ha nem emlékeznek rá? (…) Ha valaki nem tud nyomot hagyni maga után, létezik egyáltalán?”

colorful-memories-i2

“Egy jelentéktelen helyen nem lehet jelentőségteljes életet élni.És vannak, akik ezzel megelégszenek. Szeretik tudni, mi vár rájuk. De ha valaki mindig mások nyomában jár, nem maga előtt töri az utat. Nem hagyhat nyomot.”

út

“Van egy lyuk a szívén.
   Beáramlik rajta a fény.
     Beáramlik rajta a vihar.”

dd


Ezek voltak az én kedvenc idézeteim a teljesség igénye nélkül. Őszintén mondom, hogy annyi csodás szófordulat, érzelem és gondolat volt a lapokon, óriási élmény volt olvasni. Abban is biztos vagyok, hogy ahányszor újraolvasom majd, annyiszor találok benne rejtett kincseket, amik felett addig elsiklottam. Schwab belopta magát a szívembe Addie történetével, tökéletesebben nem is indulhatott volna az ismeretségünk.  Remélem sikerült meghoznom a kedvetek az olvasáshoz, az alábbi linken beszerezhetitek ezt a gyönyörű kiadást az Agave Kiadó jóvoltából.

A könyvet itt találod

A képek forrása: Pinterest


linda_bio2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s