Agave kiadó · Extra tartalom · fantasy · projekt

Az előző részek tartalmából: Mi történt a Sárkányköztársaságban?

Mivel elég hosszú könyvről van szó, így az összefoglaló sem lehet olyan rövid, de próbáltuk nektek minél tömörebben összeszedni, mi történt a Sárkányköztársaság c. könyvben, az olyan emberek számára, mint például én, aki notóriusan elfelejti a fél cselekményt és szereplő brigádot a könyv elolvasása után egy kicsi idővel.

A triógia harmadik részét, a Lángoló istent egyébként beszerezhetitek ide kattintva!

Összefoglaló

Sárkányköztársaság

Zsin a kötet első részében azon munkálkodik, hogy bosszút álljon a Császárnőn a Ceko segítségével. A Ceko tagjai egy Moag nevű kalóz alkalmazásába kerülnek, aki főként ópiummal kereskedik. Ha már ópium – Zsin nagyon küzd a függőséggel, valamint Altan elvesztésével és a Ceko irányításával is. Egy félresikerült akció keretében nemcsak a császárnőt nem sikerült kiiktatni, de Zsin megsebzi egyik társát, Ünegent is. A Ceko kezd szétesni, Zsin pedig nehezen tud megbirkózni bármivel is. A csapat Moag segítségével végül egy hajóhoz jut, amit megtámadnak és foglyul ejtik a tagokat. A hajón nem más jelenik meg, mint Nö-csa, akit Zsin halottnak hitt. A Sárkány hadúrhoz viszi a csapatot a fiú, és bemutatja apjának, Vajszrának, aki fel szeretné bérelni a különös alakulatot. Kitaj is visszakerül a képbe, Zsin tudomást szerzett arról hol van, így finoman szólva visszarángatják Nö-csa és Zsin társaságába.

A társaság Arlongba, Sárkány tartomány fővárosába utazik, ám az út során Zsintől a hadúr megtagadja az ópiumot, így borzalmas elvonási tünetektől szenved. Kénytelen szembe nézni a tetteivel, Altan halálával és küzdeni a megőrülés ellen. Végül sikerül felülkerekednie mindezeken.

A csapat Arlongba érkezése után kiderül, hogy a Sárkány hadúr és családja valójában egész életében erre a puccsra, polgárháborúra készült, ami most kitört közöttük és a császárnő között. Zsin nagy segítségükre lehetne, azonban képtelen megidézni a tüzet. Csagan különleges képességének közbenjárásával kiderítik, hogy a Nőstényvipera, azaz a Császárnő egy pecsétet rakott Zsinre, ugyanúgy, ahogy megpecsételte Csiang mestert is, emiatt képtelen megidézni a Főnixet. Vajszra köztársaságot szeretne létrehozni, ehhez pedig fő célja elsődlegesen az, hogy meggyőzze a többi hadurat, hogy álljon mellé a császárnővel folytatott küzdelemben. A valódi segítség azonban végül kívülről jön, a heszpreiaiak égi flottán érkeznek hozzájuk – korábban is támogatták őket haditechnikával, ám ezúttal személyesen megjelentek. Zsint kísérleti nyúlként kezelik, mindenféle vizsgálatnak vetik alá Petra nővér vezetésével. A lány a köztársaságpártiaknak nyújtott segítség reményében beleegyezik a vizsgálatokba.

A polgárháborúhoz az utolsó szikra is kipattant, mikor a tanácsteremben támadás érte a hadurakat és császárnő megmérgezte az összes vizet Sárkány tartományban, Vajszra megsérült Aracsa pedig meghalt. Megkezdődött tehát a polgárháború. Eredményesen nyerik a harcokat a jól felszerelt vízi flottájukkal. Mikor Kecske tartományba érnek, kiderül, hogy az ottani hadúr a Föderációval szövetkezett. Zsin bosszút akar állni a szövetkező tartományon, és a Jin-csával folytatott vita után lefokozzák, a Ceko-t pedig feloszlatják.

Mindeközben Petra vizsgálatai egyre kegyetlenebbek és megalázóbbak lesznek, Zsin szenved. A tüzet továbbra is képtelen megidézni. A hadjárat folytatódik: Patkány tartományba érve azonban csak elhagyatott területeket találnak. Elérkezik az újév és vele egy óriási hóvihar is, ekkor egy nap kimenőt kapnak a katonák ünnepelni. Miután véget ért a vihar megtámadják őket, elég nagy veszteségek érik a Köztársaságot. Nö-csa megidéz egy istent a vízből a csata megnyerésére, ám az isten nem akart a fiúból távozni. Zsin a segítségére siet. Nö-csa megmenekül, azonban nem szeretne beszélni a dolgokról, nem akarta ezt a képességet és nem is akarja használni.

A háború a Bojang tónál folytatódik a Császárnő flottájával, azonban a küzdelem során megjelenik Feylen, akinek elméjét teljesen átvette a szél istene és borzalmas pusztításba kezd a köztársaság flottájában. Zsin, Kitaj és az ikrek (Csagan és Kara) elmenekülnek néhány Heszperiaival, akikre az ikrek nagynénje, Szorkan-sira talál rá. A nő a Kereit nép vezére. A segítségével megtudja Zsin, milyen szerepe volt a népnek a Trifekta létrejöttében, ők mutatták meg az isteneket nekik, hálából pedig elárulták őket, megölték Szorkan-sira lányát és elfoglalták a földjeiket. Mivel Zsin és Szorkan-sira célja azonos (megölni a Császárnőt) ezért a keretiek vezére ezután próbálja megszabadítani Zsint a pecséttől, de a szertartás csak félig-meddig működik. Van mégis egy út, amin keresztül Zsin ismét meg tudja idézni a főnixet, ami nem más, mint Kitaj elméje. Így ő lesz a lány horgonya, egy különleges kötelék alakul ki köztük. Ha az egyik fél meghal, meghal a másik is, kivéve ha elszakítják a köteléket a halál pillanata előtt.

Az események váratlan fordulatot vesznek: Bekter fegyvereket ad az elfogott heszperiaiaknak, akik lövöldözni kezdenek és Szorkan-sira meghal, Kara is megsebesül miközben testvérét védelmezi. Bekter Zsinre fogja az egész támadást. Kara végül meghal, de halála előtt megszakítják a köteléket testvérével, Csagannal, így ő tovább élhet.

Kitaj és Zsin elválnak Csagantól, aki visszatér szülőföldjére és észak felé indul, hogy figyelmeztesse saját klánját a kereit támadásra az új vezető, Bekter zászlaja alatt. a páros pedig délnek tart. Zsin ismét könnyedén meg tudja idézni a Főnixet. Zsinék Arlongba mennek, ahol megtudják, hogy Jin-csa nem tért vissza a korábbi csatából. Zsin visszakapja a Ceko parancsnokságát, valamint a tanácsban is helyet kap. Nö-csa és Zsin a sámánokról alkotott ellentétes véleményük kapcsán nagyon összevesznek, Nö-csa szerint minden sámán abnormális és förtelmes. A vita komolyan megrengeti barátságukat.

Ramsza később elviszi Zsint, hogy lássa a menekülttábort. A táborba főként déliek érkeztek, akik a Föderáció elől menekültek. A Müegini csapatok egyesültek a császárnővel, így a köztársaságpártiaknak két fronton kell háborút vívniuk. Zsin rátalál a táborban öccsére, Keszegire, akitől megtudja, hogy nevelőapja halott, de nevelőanyja még él.

credit

A császárnő egy durva üzenettel üzen Vajszrának: Jin-csából húsos gombócokat készít, és a mellékelt levélben megüzeni, hogy úton van, hogy leigázza őt. A háborút azonban nem lehet két fronton vívni, így Arlong védelmére koncertálnak a déli müegini támadások helyett. A döntő csata előtt Kígyó hadúr is elpártol a köztáraságtól, így eléggé esélytelennek látszik a küzdelem.

Keszegi megkeresi Zsint, akit a déli hadurakhoz viszi a lányt, akik megpróbálják rábeszélni, hogy árulja el Vajszrát, mert ők többé nem bíznak benne. A lány elutasítja az ajánlatot.Kitaj eközben a csatára készülve Ramsza segítségével szárnyakat készített Zsinnek, amelyek segítségével legyőzheti az szélistent. Vajszra elárulja Zsinnek, hogy ha megnyerik a csatát, a következő célpontja Moag lesz – Zsin azonban figyelmezteti a kalózt, hátha a továbbiakban még szüksége lehet rá.

Elérkezik végül a küzdelem, Zsinnek sikerül legyőznie Feylent, de közben a vízbe zuhan. Nö-csa megmenti a lányt, Zsin pedig őt. Megjelenik Ta-csi is, aki megpróbálja meggyőzni Zsint arról, hogy a Heszperiaiak az igazi ellenség. Zsin végül nem öli meg őt, de Vajszrának azt mondja, a császárnő meghalt. A csatát megnyeri a köztársaság. Zsin a szökést tervezgeti a Cekoval és Kitajjal.

Zsin, Venka, Kitaj és Nö-csa a győzelemre isznak. Végül kettesben marad Zsin Nö-csával, aki közölte vele, hogy a heperiaiak szabályai szerint nem szabad többé megidéznie a főnixet, és be fognak szüntetni minden sámántevékenységet, majd egy kést szúr a lány hátába. Foglyul ejtik a lányt.

Zsin végül elmenekül Kitaj és Ramsza segítségével, aki feláldozza magát a lányért. Azonban ahhoz, hogy ki tudjon jutni, el kellett törnie a kezét. Venka segítségével elmenekülnek, akitől megtudják azt is, hogy Vajszra a déli hadurak kivégzésére készül. Moag Zsin segítségére megy, ahol megpróbálják megmenteni Zsin kezét. Ezután a csapat délre indul, ahol Zsin a déli felkelkelés mellé akar állni Vajszrával és a Heszpreiraiakkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s