ajánló · Extra tartalom · Karácsony · projekt

5+1 téli olvasós kihívás molyon

Télen, a szürke undi időben velem két dolog történhet: vagy rengeteg kedvem lesz olvasni, és bekuckózni egy jó meleg teával együtt az ágyamba, vagy pedig semmi kedvem nincs olvasni, mert annyira lehangol az időjárás odakint.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egy-egy molyos kihívás nagyon tud motiválni néha az olvasásra. Ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem pár olyan moly.hu-s kihívást, amik mind-mind a téllel kapcsolatosak, esetleg a karácsonnyal. Hátha ünnepi hangulatba kerül az is, akinek eddig nem sikerült.

1. Olvass velem karácsonyi könyveket!

Ebben a kihívásban összesen 3 karácsony címkével rendelkező könyvet kell elolvasni, december 26-ig. Lehet akár újraolvasás is, idegen nyelvű is. Ha bővíted a karácsony címkés olvasményaid, 100 könyv utén molyos kitüntetést is kaphatsz, tudtad?

2. Kandalló

Ebben a kihívásban 5 különböző könyvet kell elolvasni, amiben szerepel a kandalló szó, december 31-ig. Minimum 100 oldalasak kellenek, hogy legyenek, és nem lehet olvasás. Ez nyilván nem feltétlen télies könyvben említődik meg, de azért a legtöbbször mégis a hideg időben ropog a tűz a kandallóban. Nekem is kéne egy a szobámba, hogy ne fagyjak meg végre 😀

3. Keressünk TÉLI ruhadarabokat 2021!

Ha szereted a szókeresős kihívásokat, akkor ez neked való! Itt is öt könyvet kell elolvasni, és öt téli ruhadarabot kell megkeresni bennük: sapka, kesztyű, sál, kabát, cipő (aminek téli cipőnek kell lennie). Minden szót másik könyvből kell összegyűjteni. Ezt is december végéig teljesíthetitek.

4. Olvassunk karácsonyi számok alapján!

Ha már halloween óta karácsonyi zenéket hallgatsz, akkor ez lesz a te kihívásod. Itt is 5 könyvet kell elolvasni, amiket különféle szempontok alapján tudtok kiválasztani… Ezeket pedig egy-egy karácsonyi zene inspirálta! Ez a kihívás azoknak is kedvez, akiknek nem fér bele már idén öt könyv: 2022 november 6-a a határidő.

5. Takaró, forrócsoki és egy könyv – avagy a téli bekuckózás

A tökéletes, bekuckózós kihívás! És ehhez csak 3 könyv kell, amit különböző címkék alapján kell olvasni: karácsony, tél, varázslat, romantikus, barátság, 18. század. A könyveknek minimum 150 oldalasaknak kell lenni, de erre is van idő! Február 28-ig teljesíthető a kihívás.

+1 Tél magyar írókkal 2021–2022.

Úgy érzed ritkán olvasol magyar íróktól, pedig szeretnél? Ebben a kihívásban 3 könyvet kell elolvasnod február 28-ig. De van egy plusz feltétel: az egyik olvasásnak vagy Magyarországon kell játszódnia, vagy pedig a télhez kell kapcsolódnia valamilyen módon.


És persze mindig ott vannak az egyes könyvekhez készült kihívások is, amit mindig le tudtok ellenőrizni a könyv adatlapján, vagy a keresőben.

Remélem találtatok ezek között olyat, ami felkeltette az érdeklődéseteket, és szívesen részt vesztek rajta.

Jó olvasást nektek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s