ajánló · Bookstagram · exkluzív · Extra tartalom · Karácsony · könyvek világa · Kedvencek · lista · napi dilemma · Népszerű · projekt · prológus

Ajándékok könyvmolyoknak

Vészesen közel a karácsony, és mind ismerjük azt az érzést, amikor még két héttel az ünnepek előtt is tanácstalanul állunk ajándék nélkül a kezünkben. “Mit kéne vennem a családtagjaimnak, rokonaimnak? Semmi ötletem….” Ha esetleg éppen egy hivatásos könyvmolynak keresel last minute ajándékot, ez a bejegyzés lesz a te megmentőd!

Könyv

Húha, ez aztán a meglepetés… 😀 Jó na, gondoltam kezdjük a legalapabbal. Bár elsőre banálisan egyszerűnek tűnik ez a megoldás, sokan mégsem merik végül a fizikai kötetet választani meglepetés gyanánt, mert mi van, ha már réges-régen megvan az ajándékozott félnek a kinézett könyv? Ezt szerencsére könnyen orvosolhatod, ha kideríted, vezeti-e valamilyen platformon az olvasásait a könyvmoly, már pedig, ha igazán elkötelezett olvasóról van szó, akkor ennek nagy a valószínűsége. Ha megtalálod a profilját moly.hu -n vagy GoodReads-en és rákattintasz a kívánságlistájára, nyert ügyed van! Persze, ha ez nem válik be, egy könyvutalvánnyal sem tudsz mellélőni, igaz, sokkal személyesebb egy becsomagolt könyvet a kezébe adni, mint egy kis kártyát előhúzni.

Illatgyertya

A könyvmolyok többsége bomlik a gyertyákért. Igazán meghitt hangulatot tud teremteni a pislogó láng olvasás közben (én éppen az imént gyújtottam meg egyet :D). Plusz pont, ha illatos. 🙂 Szerencsére felismerve ezt a piaci rést, több könyves gyertyás kisvállalkozás is indult az elmúlt években kifejezetten a mi közösségünket megcélozva. Instagramon böngészve egészen biztosan ráakadtok ilyen termékekre, garantálom, hogy könyvmoly barátotok örülni fog az onnan vásárolt gyertyáknak!

vilagoklangja.hu

Könyvjelző

Az egyik legfontosabb olvasási kellék a könyvjelző, kézműves kisvállalkozóktól gyönyörű darabokat lehet beszerezni, de ha egy kicsit személyesebbre szeretnéd venni a figurát és érzel magadban elég kreativitást, egy saját készítésűvel is kedveskedhetsz ismerősödnek.

Mmeska.hu

Ex Libris pecsét

A könyvgyűjtőkről tudni kell, hogy a felhalmozott köteteket igazi kincsekként kezelik. Az Ex Libris latinul annyit tesz, hogy XY könyve, a pecséttel meg lehet jelölni, hogy az adott kötet kinek a könyvtárába tartozik. Vannak persze molyok, akik ki nem állhatják, ha valaki belepecsétel egy könyvbe, ezt mindenképp érdemes kipuhatolni, mielőtt elhatározod, hogy ezt választod ajándék gyanánt.

ottanna.hu

Könyvtok

Egy elhivatott olvasó ritkán mozdul ki otthonról könyv nélkül. Sajnos a fizikai példányok elég sérülékenyek, a táskában való cipelése és rázkódása könnyen sérüléseket okozhat, a könyvszerelmesek többségének nagy bánatára. Jómagam elképesztő módon vigyázok a köteteimre, ezért a könyvtok egy igazi áldás számomra. Ez a kis textil vászontasak megvédi az utaztatott könyvemet minden bajtól, arról nem is beszélve, milyen szépséges varrott tatyókra lehet bukkanni webshopokban!

Remélem, sikerült meghoznom az ihletet és a cikk olvasása után könnyűszerrel meg tudod majd lepni könyvmoly rokonodat, barátodat. Kellemes karácsonyi készülődést mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s