Extra tartalom · Karácsony · projekt · Tippek trükkök

9 Instagram poszt ötlet az ünnepekre

Sokan szeretjük nézegeti Instagramon a jobbnál-jobb könyves képeket és ennél talán csak fényképezni sokkal szórakoztatóbb. Ugyanakkor, ha valaki már régóta foglalkozik az online tartalomgyártással belefuthat abba a hibába, hogy egy idő után nagyon hasonlóak, szinte ugyanolyanok lesznek a képei. Ilyenkor jó lehet egy kis változatosságot csempészni a képfolyamba. 

Összegyűjtöttem nektek 9 Instagram poszt ötletet, amivel feldobhatjátok a feedeteket az ünnepekre és az év végére, ha már unnátok a jelenlegi tematikát.

 

1. #SHELFIE

Az emberek többsége szereti nézegetni mások könyvespolcait, legyen az minimalista vagy éppen dugig dekorált. Ha a saját statisztikám is figyelembe veszem, akkor jóval több szivecskét és elérést szokott generálni nálam a #shelfie, mint egy-egy könyvajánló. Bár én személy szerint nem szoktam évszaknak vagy ünnepnek megfelelően dekorálni a szekrényeim, jó nézegetni mások kreatív és tematikus képeit. Szóval, ha eddig nem csináltál képet a könyvespolcodról vedd ezt egy jelnek!

1

2

2. Hó + könyvek

Ezt a kompozíciót idén kicsit nehéz megvalósítani, mert eddig összesen egyszer esett nálunk a hó és az is elolvadt másnapra, viszont miközben keresgéltem a blogbejegyzéshez a képeket nagyon megtetszett a koncepció. Amennyiben te vagy annyira szerencsés, hogy nálad havazik, mindenképpen ajánlom pár kreatív kép elkészítéséhez a havat.

3

4

3. Fényképezz az ablakban!

Egy időben nagy népszerűségnek örvendtek az ablakos fotók a magyar bookstagram közösségben, de egy ideje nem találkoztam velük, úgyhogy arra gondoltam ideje visszahozni őket a köztudatba. Személy szerint én még egy ilyen képet se készítettem, de imádom nézegetni őket és nagyon szuper alkotásokat lehet ezzel a felállással készíteni.

5

4. Forró ital + könyvek

Szerintem egy bögre kávé/tea nagyon jó kis jolly joker tud lenni abban az esetben, ha nincs ötleted, hogy mivel töltsd ki az üres helyeket egy képen vagy ha nincs ötleted, hogy miről posztolj. Beszélgetés indítónak olyan egyszerű kérdést is feltehetsz a poszt alatt, hogy a teát vagy a kávét szeretik-e jobban a követőid.

6

5. Karácsonyfa háttérnek!

Ezt a típusú képet nem lehet túl sokszor ellőni, de egyszer-egyszer nagyon fel tudja dobni a feedet, ha már kicsit unalmasnak érzed és szeretnél változtatásokat eszközölni a már megszokott és jól bevált háttér helyett. Nagyon jól mutat, ha nem a fa van fókuszban, csupán a zöld színt és a fényeket látni, de úgy is mutatós lehet, ha nincs elhomályosítva a háttér. 

8

6. Pulcsi

A pulcsi kicsit olyan, mint a korábbi pontban a bögre forró ital, általában indokolatlan, de jól kitölti a teret és feldobja a fényképeket. Én imádom belógatni csak a pulcsi ujját a felvételre, de sokszor használom háttérnek vagy dísznek is őket. Nagyon sokféle lehet a felhasználásuk, érdemes velük bátran kísérletezni.

9

7. Elő a könyves gyertyákkal!

Egy gyertya tökéletes modell lehet, ha fókuszban van egy fotón, de határozottan lehet csak kelléknek is használni. A magyar és külföldi bookstagrammerek is egyaránt előszeretettel használják ezeket a mesésen illatozó gyertyákat.

10

8. Éves kedvencek

Ha már eljött az év vége jó ötlet lehet, ha összegyűjtöd a top 5-10 olvasmányod, ami a legjobban tetszett vagy a legnagyobb hatást gyakorolta rád. Tudom, hogy borzasztóan nehéz csak pár könyvet kiválasztani, mert rengeteg fantasztikus kötet jelenik meg évről-évre.

11

9. Karácsonyi könyvajánló

Mivel közeleg az ünnepi időszak és ennek hatására az emberek is egy kicsit átszellemülnek, sokan választanak ilyenkor olyan olvasmányokat, amiben fontos szerepet játszik a karácsony vagy a tél, esetleg az újév. Ha ilyen témában hozol könyvajánlót azt sokkal aktuálisabbnak fogják érezni az emberek, esetleg olyan könyvvel is találkoznak rajtad keresztül amit eddig nem ismertek.

13


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s