Érdekességek · Bookstagram · Extra tartalom · projekt

12 könyv, amit ti ajánlottatok nekem

Néhány hete nagy népszerűségnek örvend a külföldi és magyar bookstagram közösségben egyaránt @shadowbooker által létrehozott „12 Challenge” néven futó kihívás, melynek lényege, hogy olvassunk el 12 könyvet (minden hónapban 1-et), amit 12 barát (vagy követő) ajánlott. Első mérlegelésre nem szerettem volna ebben részt venni, mert már így is rengeteg könyvet kellene elolvasnom és nem akartam tovább bővíteni a TBR listámat, de végül engedtem a kísértésnek és hagytam, hogy a követőim válasszanak nekem olvasmányt.

A sztori 24 óráig volt megosztva instagram történetben és rengeteg ajánlást kaptam, amiknek nagyon örültem. Ezután következett a neheze: kiválasztani csupán 12 könyvet. Igyekeztem, minél változatosabb listát készíteni, ugyanakkor azt is szem előtt tartottam, hogy számomra is érdekes és izgalmas lista legyen.

Kisasszonyok Vörös Királynő Gépnarancs

Az első választás a Kisasszonyokra esett. A sorozat első 3 része a Manó Könyvek kiadásában már meg van nekem is, de még sosem sikerült elolvasnom ezt a sokak által szeretett klasszikust. A Vörös Királynőt szintén régóta tervezem elolvasni és molyon is nagyon jól áll az értékelése, így végre megkaptam a kellő löketet, hogy rászánjam magam a regényre. A Gépnarancs Anthony Burgess-től ismertség szempontjából egy kakukktojás, ugyanis még sosem hallottam róla, de a fülszövege alapján érdekesnek tűnt és egyből ment a listára. 

Fekete vízililiomok A kék kabátos lány Hitler lovai

A Fekete vízililiomok egy váltott szemszögű krimi, ami művészettel és művészettörténettel is sokat foglalkozik, amennyiben lehet hinni a molyos címkéknek. Szintén nagyon jól áll értékelések szempontjából és krimit viszonylag régen olvastam így szinte repült a listára. A kék kabátos lány Hollandia fővárosában, Amszterdamban játszódik a II. világháború idején és egy fiatal lányról szól, aki beáll a holland ellenállók közé, hogy a náci rezsim ellen harcoljon. Már másfél éve élek-halok a világháborús regényekért (ne kérdezzétek miért) és igyekszem a témában sokat és változatosan olvasni.  A Hitler lovai című regény szintén holland szerzős könyv, ami elkalauzol a még ma is létező náci alvilágba, hogy felkutasson egy szobrot. A nyomozás egyre kockázatosabbá válik és az izgalmak folyamatosan fokozódnak. 

Egy sötétebb mágia apró terek The hating game

V. E. Schwab nagy népszerűségnek örvend Prológus körökben és nem titok, hogy pont ezért választottam az Egy sötétebb mágiát is a TBR listára. Már kezdem cikinek érezni, hogy a csajok közül szinte mindenki olvasta rajtam kívül. Az Apró terek egy paranormális middle grade olvasmány, amit az utóbbi időben rengeteg helyen láttam, így muszáj volt feltennem a listámra. A The hating game-et Sally Throne-tól pedig szeretném angolul olvasni, amennyiben lesz rá időm. Ha nem lesz, akkor maradok a magyar kiadásnál, de bevallom, hogy a kmk-s borítótól kiráz a hideg, így jobban örülnék az angol kiadásnak. 

Az órakulcs Csak a szél tudja Karácsonyi gyermekáldás

Az órakulcs bekerülésének nem volt különösebb oka. Próbáltam kiadók és írok nemzetisége szempontjából is változatos is változatos lenni, így csusszant be a kupacba ez az ukrán szerzős ifjúsági fantasy az Európa kiadótól. Amy Harmon egy másik könyvét (The bird and the sword) még tavaly év vége felé olvastam és egyik nagy kedvencem lett az évben, így egyértelmű volt, hogy a Csak a szél tudja című regény fel fog kerülni a listámra. Egyébként a könyveket nem kötöttem hónapokhoz, de a Karácsonyi gyermekáldást mindenképpen decemberben szeretném elolvasni. 

Szálljatok be ti is ebbe a remek kezdeményezésbe és kérjétek meg a barátaitokat (vagy követőiteket), hogy ajánljanak nektek könyveket. Kíváncsian várom, hogy mennyire fognak nekem tetszeni a mások által ajánlott könyvek. 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s