Értékelés · Magánkönyvtár · Manó könyvek · Menő Könyvek · projekt · prológus

Beeth Reekles: The Kissing Booth 3 – Még egyszer, utoljára

Még egyszer, utoljáraFülszöveg:

Egy korszak vége,
minden más kezdete…

Kitört a nyár, és Elle tervei a feje tetejére állnak, amikor kiderül, hogy egy olyan egyetemre is felvették, amelyikről álmodni sem mert. Már csak pár napja maradt, hogy meghozza a nagy döntést. Választania kell: vagy a Harvardot célozza meg a pasijával, vagy a Berkeley-re megy a legjobb barátjával, ahogyan tervezték, amióta az eszüket tudják.
A tengerparti házban megtalálják a gyerekkori bakancslistájukat, és úgy döntenek, hogy minden pontját megvalósítják. Elle azt ígéri Noah-nak és Lee-nek, hogy ez lesz életük legjobb nyara. Bár mindent megtesz, hogy ez így is legyen, a kétség, hogy jó döntést hozott-e a jövőjével kapcsolatban, nem hagyja nyugodni.
A szerelmet válassza, vagy a barátságot?
Vesd bele magad még egyszer, utoljára Elle, Noah, Lee és a többi kedvenc Kissing Booth-szereplőid kalandjaiba!

A The Kissing Booth című sorozat első két részét még a nyáron olvastam, de a harmadik, egyben a befejező részével várni szerettem volna. Kíváncsi voltam arra, hogy hogyan alakul a szereplő sorsa, azonban nagyon megkedveltem őket, nem igazán akartam még őket “elengedni.”

“Lee felállt a székéből és lenézett rám.
-Életünk legjobb nyara. Megígéred?
Ismét visszhangoztam őt:
-Életünk legjobb nyara. Megígérem.”

Elle és Lee a végzős évük utáni “utolsó nyarat” szeretnék a lehető legjobban kihasználni. Amikor a tengerparti nyaralóban megtalálják a kiskorukban írt bakancslistájukat, nagyszerű ötletük támad. Szeretnék meg az egyetemi éveik előtt megvalósítani az összes pontot és mindent kipipálni. Ez azonban több kisebb-nagyobb akadályba ütközik, hiszen többek között régi nagy álmuk, az, hogy együtt járjanak a Berkeley-re, ahol az anyukáik is megismerkedtek, nem biztos, hogy megvalósul. Ellet ugyanis felvették a Harvadra is, ahova a barátja, Noah is jár. A lány úgy érzi, hogy ezzel a döntésével nem csak az egyetem mellett kell letennie a voksát, hanem ez kicsit olyan, mintha a Flynn-testvérek közül is választania kellene. Ez kihat Elle és a fiúk egész nyarára, emellett pedig a lány elkezd egy tengerparti büfében dolgozni, gondoskodnia kell az öccséről, illetve az otthoni teendőkbe is be kell segítenie. Vajon tényleg így képzelte el az egyetemi évek előtti utolsó, “igazi” nyarat, vagy csalódást okoz másoknak, ezzel pedig magának is?

Azt gondolom, hogy Elle helyzete mindenki számára remek példa lehet, aki valamilyen fontos, meghatározó döntés előtt áll. Nem szabad önzőnek lenni, azonban az sem megoldás, hogy mások miatt cselekedjünk úgy, ahogy. Annak ellenére, hogy azt gondolom, az egyetemi szakválasztás után sem dőlt még el minden, bármikor változtathatunk az álmainkon, nem szabad mások miatt cselekednünk.

“- Ez nagyon jól hangzik – mondtam June-nak. – De van itt egy kis probléma.
– Mi az, édesem?
-Fogalmam sincs, hogy mit csinálok szenvedéllyel. “

Elle-nek döntenie kell arról, hogy mivel szeretne a jövőben foglalkozni, ez pedig tényleg nem könnyű, pláne úgy, hogy sokkal szívesebben választana olyat, amit mások elképzelnek neki/helyette. Ez azonban hosszútávon nem egy járható út, hiszen közben nem lehet igazán boldog. Habár fontos mások véleménye – főleg a közeli rokonoké, barátoké –, azonban néha saját szabad csak saját magunkra hallgatni. Ez pedig 18-19 évesen nehéz, Elle pedig természetéből adódóan is hajlamos arra, hogy másokat saját maga elé helyezzen.

A történet hozza az általam megszokott stílust. A klisésebb jelenetek szerintem még mindig “kötelező” elemei a sorozatnak, így ez számomra már nem volt zavaró. A szereplőket már ugye értelemszerűen ismertük, viszont szerintem érettebbé vált a viselkedésük így, hogy hamarosan egyetemre mennek (Noah-t kivéve, aki már a Harvadra jár). Elle, Lee és Noah mellett Rachel és Amanda is kicsit több szerepet kapott a sorozat harmadik részében, aminek kifejezetten örültem. Számomra mindkét lány rendkívül rokonszenvessé vált, és külön örültem, hogy Elle-t egy kicsit csajosabb irányba tudják terelni. Levi a második részben semleges karakter maradt, azonban most inkább unszimpatikus lett. Nincs kifejezetten nagy oka ennek, inkább sok, kisebb apróság miatt vált azzá.

Ebben a téli hidegben tökéletes választás lehet azok számára, akik vágynak már a nyárba, tengerpartra. Könnyed, szórakoztató, ifjúsági olvasmány, ami tökéletes olvasmány lehet a műfajt kedvelők számára. A film nem tudom, mennyire tér el a sorozattól, mivel mindenképpen azután szerettem volna megnézni, hogy elolvastam mindhárom részt, de a közeljövőben pótolni szeretném? Ti olvastátok már vagy láttátok a filmeket? Ha igen, hogy tetszett?

Nagyon szépen köszönöm a recenziós példányt a Menő Könyveknek!

A The Kissing Booth 1 és 2 értékelését itt és itt tudjátok elérni!


fanni_fischer_bio2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s