ajánló · Extra tartalom · könyvajánló · könyvek világa · lista · Népszerű · projekt · prológus · top 5

Legolvasottabb mitológiai témájú könyvek

A moly.hu oldalon gyakran keresek olvasnivalót címke szerint. Azért szeretem ez alapján kiválasztani könyveimet, mert ez a pár szavas jellemzés ad egy olyan összképet, amiről könnyen el tudom dönteni, tetszene-e nekem. A mítoszok és legendák projekthetünk alkalmából összegyűjtöttem nektek a legolvasottabb mitológia címkével ellátott könyveket. Lássuk, mely alkotások kerültek fel a listára.

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura

Tolkien remekműve nem véletlenül ilyen népszerű. A fantasy műfajának forradalmasítója olyan világot teremtett, ami olvasók tömegét varázsolta el. Én is olvastam az összesen több, mint 1700 oldalas történetet, de őszintén szólva a filmek után annyira nem ragadott magával. Kicsit többre számítottam, valószínűleg, ha az adaptáció megnézése előtt kerül a kezembe, átütőbb élményt okozott volna. Meg kell hagyni, a mozis változat nagyon hű a könyvhöz, nem jellemzőek rá az adaptációk esetében gyakran tapasztalható hibák és hiányosságok, a regény után érdemes megnézni az összes részt.

A Gyűrűk Ura

Szophoklész: Antigoné

Kötelező olvasmány jellegéből adódóan nem meglepő, hogy az Antigoné felkerült a listára. Az már más kérdés, hogy mennyire kedvelt könyvről van szó. A diákok többsége ellenszenvesen viszonyul Szophoklész írásához, a nehezen érthetősége miatt nem sokan szeretik olvasni, én magam sem találtam élvezhetőnek, csak a kötelező irodalmat láttam benne, amit le kell tudni. Pedig a mondanivalója figyelemre méltó, sokat tanulhatunk belőle, úgyhogy nem vitatom a világirodalomban betöltött jelentős szerepét.

Rick Riordan: Percy Jackson sorozat

Rick Riordan sorozata egyértelműen a közönségkedvenc kategóriába tartozik. Az ifjú Percy Jackson kalandjai izgalmas, fordulatos és humoros történetek formájában megannyi olvasó szívét melengették meg. Ha nem tudod eldönteni, hogyan vágj bele egy ilyen volumenű történetbe, ide kattintva mi segítünk eligazodni a szerző által megalkotott univerzumban.

A ​villámtolvaj

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság (Vaják sorozat)

A Vaják című sorozatra a Netflixen megjelent széria hívta fel a figyelmem, már egy ideje tervezem elolvasni, de még nem jutottam el odáig. Most, hogy a legolvasottabb mitológia címkés könyvek top 5 listáján rajta van, megint kedvet kaptam hozzá. Pörgős, ütős, kissé durva fantasy, a sok öt csillagos értékelés magáért beszél.

Az utolsó kívánság

Neil Gaiman: Amerikai istenek

A Prológus csapatban való tevékenységem óta szemezek Gaiman könyvével, miután több blogger is figyelmembe ajánlotta a szerző műveit. Az Amerikai Istenek egy sokak által magasztalt kötet, alig várom, hogy magam is megismerhessem a történetet.

amerikai istenek

Remélem, sikerült kedvet csinálnom a listán felsorolt könyvekhez, bővebb információért böngésszétek a molyos adatlapokat, jó olvasást mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s