ajánló · Érdekességek · író · exkluzív · Extra tartalom · könyvek világa · projekt · prológus · romantikus

Minden, amit a Colleen Hoover könyvekről tudni kell

Colleen Hoover az egyik legkedveltebb new adult szerzőim közé tartozik, aki könyveivel meghódította a molyok szívét. Regényeit olvasva egyszerre sírnék és nevetnék. Fordulatos cselekmény, szívszorító csavarok és érzelmeket nem kímélő sorstörténetek… ő Colleen Hoover. Tekintélyes mennyiségű könyve jelent már meg magyarul is hála a Könyvmolyképző Kiadónak, úgyhogy ezt a bejegyzést a regényeinek osztályozásának szánom. Tartsatok velem, és olvassatok ti is CoHo-t!

A szerző a nemrég posztolt egy képet a Facebook oldalára, ami kétségtelenül hatalmas segítséget jelent a könyvei közötti eligazodásban.

Colleen Hoover írt már sorozatokat és egyedülálló könyveket is, melyek közül némelyik inkább a könnyedebb young adult kategóriába tartozik, egyesek viszont kifejezetten sötét és durva történetek, amik bőven 18+ besorolást kaptak. A kettő közötti átmenetre is akad példa, így minden romantika rajongó meg tudja találni a hozzá passzoló stílust.

A Stand Alone téglalap tartalmazza az egykötetes történeteit, ahol a Hopeless azért szerepel, mert egyedülálló történetként is olvasható, nem feltétlen szükséges a folytatás megismerése, hogy egész sztorit kapjunk. Én egyébként ezt a regényt a lenti színkódos kategóriába sorolás alapján inkább pirosnak mondanám, mert rengeteg erőszak és zaklatás van benne. A Maybe Someday, a Slammed és az It ends with us hasonló okok miatt szerepel a Stand Alone és a Series szekcióban is. A Maybe Someday-nek én zöld színkódot adnék sárga helyett, 17 éves kor alatt is simán olvasható.

Térjünk is át a sorozatokra! A Maybe Someday második részeként már Magyarországon is megjelent a Maybe Now, de a kettő között Colleen Hoover egy 1,5. kiegészítő kötettel is megörvendeztette az olvasóit. Sajnos a Maybe Not egyelőre nem érhető el magyar fordításban.

A Slammed trilógia Colleen Hoover korai alkotásai közé tartozik, nekem még nem volt érkezésem elolvasni, pedig ezer éve várakozik a várólistámon.

Az It ends with us-ról bizton állíthatom, hogy közönségkedvenc. Akkora sikert és hírnevet hozott az írónőnek, hogy meghallgatva a molyok óhajait megírta az eredeti könyv egyik fő karakterének, Atlasnak az előtörténetét It starts with us címmel. A könyv 2022 októberében fog megjelenni külföldön, a magyar fordításról egyelőre nincsenek információink, de türelem. 🙂

A Hopeless szintén a legkedveltebb CoHo könyek közé tartozik. Második része a Losing Hope, amely a férfi főszereplő szemszögét mutatja be az olvasónak. A Finding Cinderella a Hopeless szériához tartozik, de új főszereplőket avat, ezért nem harmadik résznek, hanem a sorozat 2,5. tagjának tekintjük. A sorozat hivatalosan itt véget ér, de ahogy az ábrán is látható, érdemes e három kötet után olvasni az All your perfects és a Finding Perfect című könyvet (utóbbit a Hopeless 2,6. részeként listázza a moly.hu), mert az egész történet végül így nyer értelmet. Magyarul jelenleg az első három részt tudjátok beszerezni, de csak idő kérdése, hogy a képen látható összes CoHo regényt lefordítsák!

Bízom benne, hogy tudtam segíteni, és sikerült kedvet csinálnom Colleen Hoover könyveihez. Korábban már írtam egy cikket, amiben részletesen bemutattam az írónő munkásságát, ha van kedvetek, kukkantsatok rá arra is!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s