Fumax · Főnix könyvműhely · álomgyár kiadó

Sorozatok, amelyeket idén be akarok fejezni [Cersei]

Sajnos az utóbbi hetekben egyre több könyvbe kezdtem bele, amivel még nem is lenne baj, csakhogy nem fejeztem be egyet sem. Ennek megvan az oka, hatalmas stressz nehezedik rám, merthogy vészesen közelednek a határidők, amelyeket be kell tartanom ahhoz, hogy végre elvégezhessem az egyetemet – hat év rendkívül hosszú idő.

Magamnak kitűztem egy célt. Szeretném befejezni idén az elkezdett sorozataimat. Nem szeretném tovább halogatni őket, hiszen még számos ígéretes könyv hever a polcomon, amit minél előbb el akarok olvasni. Lássuk tehát, miket kell befejeznem 2022-ben. Kommentben írjátok meg, hogy ti mely sorozatokat halogatjátok, és mi a határidő, amit kitűztetek!

1., Winie Langton történetek 

Mióta az eszemet tudom, csak két kötetig jutottam el. A pláne az egészben, hogy már másodjára kezdtem el a sorozatot, de megint félbehagytam a második kötet után. Pedig a sorozat kifejezetten jó, izgalmas, de valahogy nem tudok túllendülni a második részen. Remélem, hogy az év hátralevő részében sikerül befejeznem ezt a sorozatot!

MesterkulcsÍró: Vivien Holloway
Kiadó: Főnix Könyvműhely [Rendeld meg most!]
Besorolás: steampunk
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 78
Fülszöveg:
„Gyerekkoromban ​számtalanszor hallottam a Mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A Mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.”
Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…

2., Az ártatlan

Nekem az első rész nagyon tetszett, de akkor nem volt nálam a második és a harmadik kötet, így nem folytattam. Később megkaptam az írónő másik könyvét, Az ártatlan sorozat meg elsikkadt, parkolópályára került, és egészen 2022 januárjáig meg sem fordult a fejemben, hogy folytatnom kellene.  Szerencsére már megkaparintottam mind a 3 részt, és el is kezdtem újraolvasni az elsőt – nem tűnik lehetetlen küldetésnek, hogy befejezzem, igaz?

A ​grófnő árnyékábanÍró: R. Kelényi Angelika
Kiadó: Álomgyár Kiadó [Rendeld meg most!]
Besorolás: történelmi romantikus
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 410
Fülszöveg:
1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.
Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?
Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek.
Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.

3., Riyria-krónikák

Iszonyatosan jó ez a sorozat, de még csak 2 könyvet olvastam belőle. Folytatnom kellene, valahol a harmadiknál akadtam el. Imádom, csak nincs rá időm. De majd 2022-ben, azaz idén, mindenképpen befejezem, nos, remélem, hogy tényleg.

kardtolvajokÍró: Michael J. Sullivan
Kiadó: FUMAX Kiadó [Rendeld meg most!]
Besorolás: fantasy
Kiadás éve: 2020
Oldalszám: 712
Fülszöveg:
Megölték a királyt.
Ráfogták két bűnbakra.
Ez végzetes hibának bizonyult.
Royce Melborn minden hájjal megkent mestertolvaj, társa, a kardforgató Hadrian Blackwater pedig elsőrangú harcos. Ők ketten alkotják a Riyriát, ezt a hírhedt, különleges szolgáltatásokat nyújtó párost, akiket gazdag nemesek bérelnek fel, ha már minden más lehetőségből kifogytak.
Egy nap azonban tőrbe csalják őket, és nem kisebb bűncselekményt kennek rájuk, mint a király meggyilkolását. Miközben a tömlöcben a kivégzésükre várnak, visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak, amely egyedüli esélyük arra, hogy megmeneküljenek. Hamarosan nagyszabású, egyetlen kis királyságon jócskán túlmutató összeesküvésbe keverednek, új feladatuk ugyanis nem csak az ő sorsukat változtatja meg mindörökre, hanem alapjaiban rengeti meg az egész birodalmat.
Ez a kötet a hazánkban is nagy sikerű fantasy sorozat, a Riyria-krónikák első két könyvét tartalmazza: Trónbitorlók és Avempartha – Az elfek tornya.


Ezek lettek volna azok a sorozatok, amelyeket nekem a lehető legsürgősebben be kell fejeznem. Ti hogy álltok az elkezdett sorozatokkal? Mindig be is fejezitek őket azonnal? Ugye nem?


cersei_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s