booktag · exkluzív · Extra tartalom · könyvek világa · Könyves kihívások · Könyvmoly problémák · Körkérdés · projekt · prológus · várólista

Elkezdett könyvsorozataink

Csapatunk tagjai csak úgy falják a sorozatokat. Talán az a legjobb a többrészes történetekben, hogy hosszú ideig elmerülhetünk egy egészen új világban, hozzánk nőnek a szereplők és a végére érve mi magunk is a cselekmény részévé válunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy olyan egyszerű sorozatokat olvasni. A véget nem érő TBR lista átka, hogy nagyon gyakran az elkezdett sorozatok háttérbe szorulnak a többi várakozó könyv miatt. Velem ez elsősorban akkor fordul elő, ha annyira nem ragadott magával és nincs meg a kellő motivációm a folytatásra. Ebben a bejegyzésben csapatunk tagjai az elkezdett, ám be nem fejezett könyvsorozataikról mesélnek.

Dorka

Számos elkezdett sorozatom is van, de a legtöbbnek még nem jelentek meg a folytatásai magyarul. Egyértelműen a Harry Potter az, amely prioritást élvez nálam jelenleg. A 4. kötet olvasása fog következni, amely reményeim szerint még 2022-ben megtörténik. Lassan haladok a sorozattal, mivel annyi más olvasnivalóm is van, de minél hamarabb szeretnék a végére érni. Nemrégiben kezdtem el az Északi erdő legendája sorozatot is, a 2. és a 3. kötet olvasása várat még magára, ezeket 2022-ben szeretném pótolni. Számos folytatásra is várom, ilyen többek között Az egyszerű vadon, a Gray Springs Egyetem és a Begin Again.

Zhatria

3-4 sorozatban vagyok benne, szóval egész jól állok. 😀 Sajnos ezek most mind olyanok, amiknek még nem jött ki a folytatása, így tűkön ülve várom. Pédául Philip Pullman: A Por könyve III. része; Patrick Rothfuss: A királygyilkos krónikája trilógia befejező kötete (immár több mint 8 éve várom türelemmel 😀 ); On Sai: Szivárgó sötétség sorozat; 2019-ben jelent meg az Artúr, amire 5 évet kellett várnom, remélem a 4. részre nem kell ennyit :D; Jenn Lyons: Sárkányok kórusa sorozat 4. kötetére várok, bízom benne, hogy 2022-ben meglesz a fordítás. Tavaly sikeresen majdnem lezártam az összes sorozatomat, így idén nem nálam van a labda. 🙂 Amivel lógok, az a Vámpírakadémia, melynek anno 1000 éve nem olvastam el a 5-6. részeit, ezért célom újraolvasni, és most be is fejezni a sorozatot!

Poppy

Elég sok elkezdett sorozatom van, viszont ebből van egy csomó olyan, aminek még nincs vége. Egyébként összesen szerintem tíz fölötti a szám. Jelenleg az Átoktörő és a Crescent City befejezéseit várom a legjobban. Tudom, hogy az előbbiből angolul már van könyv, de eddig magyarul olvastam, így úgy is akarom befejezni. Aminek viszont feladtam az elolvasását: Üvegtrón sorozat, A sárkányok gyermekei trilógia, A királyforrás sorozat ( A királynő méregkeverője után nem igazán vágytam második részre…), Ink, Nocturna.

Bettí

Pontosan 114 elkezdett sorozatom van. Nagyon sokat azért hagytam abba, mert az adott kiadó nem folytatja a fordítást vagy esetleg olyan lassan haladnak vele, hogy nem éri meg folytatni. Az arkánum krónikák első részét 14 évesen olvastam. Most 24 vagyok és olyan 34 leszek, mire befejezik (ha egyáltalán befejezik). Aztán vannak olyan sorozatok (pl. Tükörjáró), amiket azért nem fejezek be, mert félek elengedni. A harmadik kategória pedig, hogy szimplán nem érdekel a folytatása vagy az első rész sem tetszett annyira. A Harry Potter sorozatot nagyon be szeretném fejezni ( A Főnix Rendje van most soron) de egy ideje már félbehagytam. Az Eragon 1. és 2. részét már megvettem, de még nem kezdtem el. Remélem nem fog csalódást okozni egyik sem.

Zsebi

Megnéztem valamelyik nap a moly.hu profilomon a be nem fejezett sorozataim számát, körülbelül 170-et mutatott az oldal. Bele kéne húzni az ajtók bezárogatásába. A Rubinvörösből még csak az első részt olvastam, szerintem ezt fogom legközelebb befejezni. Amit legjobban várok az a Darker Shades of Magic új kötete, a Threads of Power. De szuper lenne Riordan megkezdett sorozatait is befejeznem, példaul az Apollón próbáit.

Bogi

Körülbelül 60 elkezdett, ám be nem fejezett sorozatom van, de ezek közül nagyon sok olyan értelemben vett sorozat, hogy ugyanaz a fő karakter szerepel benne. Ilyen például Agatha Christie Poirot vagy Miss Marple sorozata. Sok olyan van ezek között, amit nem is tervezek befejezni, például A fiúknak, akiket valaha szerettem, a Sötét elmék és a Percy Jackson. Leginkább a Crescent City, A madár és a kard folytatását várom, ezek még sajnos nem jelentek meg. A Köd trilógiáját, A gyűjtőt, A levegő népét és a Bridgerton családot mindenképpen tovább fogom olvasni, ezen kívül van számos olyan sorozat, amibe újonnan szeretnék belekezdeni. A mágia árnyalatai trilógia és a Mákháború trilógia vonz jelenleg a legjobban, remélem, sikerül mihamarabb sort keríteni rájuk, bár lehet, nem ártana előbb behozni a lemaradásomat. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s