ajánló · projekt · tematikus ajánló

Szörnyetegek 700 oldal felett – fantasy könyvajánló

Bár szeretek magammal könyvet hurcolászni, ha elmegyek otthonról, valamiért mégis inkább a hosszabb kötetek vonzanak. Sokan talán nem is tudják, milyen kincsek lapulnak a vastag szörnyetegek között, ezért összegyűjtöttem néhány 700 oldal feletti fantasy könyvet, amit szerintem megéri elolvasni.

Árnyak uraÁrnyak ura (Gonosz Fortélyok 2.) | 702 oldal

A Gonosz Fortélyok sorozat a Végzet Ereklyéi után játszódik, Los Angeles városában. Főszereplőink Emma és Julien, a Blackthorn család, valamint a tündérek is jelentős szerepet kapnak. Az árnyvadász könyvekre jellemző izgalmakkal találkozhatunk a történetben, és bonyodalomból sincs hiány.

Cassandra Clare esetében átlagos hosszúságúnak számít ez a kötet a maga 702 oldalával, bár néhány olvasónál megeshet, hogy túlmegy a tűréshatáron.

Címkék: gyilkosság, humoros, ifjúsági, kaland, mágia, nyomozás, romantikus, urban fantasy, természetfeletti lények, tiltott szerelem

lair of dreamsLair of Dreams – Álmok mélyén (A Látók 2.) | 758 oldal

Bár az Álmok mélyén nem egy gyors lefolyású történet, azért történnek benne izgalmas dolgok dögivel – ez pedig már a fülszövegből is sejthető:

„Az álmok utáni vágy vonzza a holtakat, és ez a város tele van álmokkal.
A zongorista Henry DuBois és a kínai negyedben élő Ling Chan szintén Látók, akik azonban igyekeznek adottságukat titokban tartani: azt, hogy képesek utazni az álmok között.
Míg Evie kiváltságos életét éli, New Yorkban a rejtélyes álomkór szedi áldozatait. Mialatt Henry elveszett szerelmét keresi, Ling pedig egy kirekesztő világban próbál boldogulni, álmukat egy gonosz erő szállja meg. És mindezek mögött egy cilinderes férfi várakozik, akinek tervei minden képzeletet felülmúlnak… A kór egyre terjed, vajon képesek lesznek a Látók alászállni az álmok világába, hogy megmentsék a várost?”

Külföldön hatalmas népszerűségnek örvend A Látók, több különleges kiadás is megjelent már belőle. Magyarul sajnos nem kapunk több részt, a kiadó elkaszálta a sorozatot, de ez ne bizonytalanítson el senkit, önmagában is teljes a történet mindkét kötet esetében.

Címkék: halál, ifjúsági, jóslás, paranormális, rejtély, romantikus, szellemek, történelmi fantasy

Crescent CityCrescent City – Föld és vér háza | 912 oldal

Szerintem senkinek nem kell bemutatni Sarah J. Maas egyik remekművét, ami a maga 912 oldalával fegyvernek is simán elmenne. Ez a kötet talán a legolvasottabb féltéglák közé tartozik, a rajongóknak pedig (talán) jó hírem van: a második rész is hasonló terjedelmű.

„A félig tündér, félig ember Bryce Quinlan imádja az életét… Csakhogy egy kegyetlen gyilkosság alapjaiban rendíti meg a várost, és Bryce világa darabokra hullik. Két évvel később Bryce még mindig a város legismertebb szórakozóhelyeit járja, immár a feledés reményében, ám hirtelen folytatódnak a gyilkosságok. A hírhedt bukott angyalt, Hunt Athalart megbízzák, hogy figyelje minden lépését, és Bryce rájön, többé nem menekülhet a feledésbe.

Bryce és Hunt igyekszik kideríteni az igazságot – és feldolgozni saját múltjuk szörnyűségeit. A megbolygatott szálak a város legsötétebb részein és a háborúban álló kontinenseken keresztül egyenesen a pokol bugyraiba vezetnek, ahol az évezredek óta szunnyadó erők most ébredezni kezdenek…”

Címkék: disztópia, erotikus, horror, kaland, krimi, low fantasy, mágia, paranormális romantikus, posztapokaliptikus, rejtély, romantikus, természetfeletti lények, thriller, urban fantasy

OutlanderOutlander – Az idegen (Outlander 1.) | 912 oldal

„1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.

Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.”

Az Outlander sorozat a személyes kedvenceim közé tartozik, hiába szakadtak le a kezeim olvasás közben. A történet előrehaladtával a részek is egyre hosszabbak: míg az első könyv csupán 912 oldal, a Hó ​és hamu lehelete egy kellemes, 1432 oldalas olvasmány. Szerencsére a Könyvmolyképző az első két könyvön kívül mindegyiket két kötetként adta ki, ezzel is kímélve az olvasók kezét (és idegzetét), de még igy is 500 és 700 között mozog az átlagos kötetenkénti oldalszám, tehát ezek önmagukban is megérdemlik a féltégla címet.

Címkék: család, erotikus, időutazás, kalandregény, romantikus, skócia, történelmi romantikus

A Széthullott BirodalomA Széthullott Birodalom | 1300 oldal

„Óvakodj a Tövisek Hercegétől…

Kilenc évesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére. Tizenöt évesen király akar lenni… És ez még csak a kezdet.

De bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyőzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget?”

A Széthullott Birodalom egy igazán furcsa szerzet, ugyanis eredetileg 3 könyvkét került piacra. 2017-ben adta ki újra a Fumax, egyetlen, 1300 oldalas kötetként. Önmagukban a részek nem annyira ijesztőek, na de így csak az igazán bátrak veszik kézbe.

Címkék: antihős, dark fantasy, halál, horror, low fantasy, posztapokaliptikus, sci-fi, természetfeletti lények

Kingdom of AshKingdom of Ash – Felperzselt királyság (Üvegtrón 7.) | 1170 oldal

– a fülszöveg spoilert tartalmaz! –

Az Üvegtrón könyvek a kezdetektől fogva kissé vaskosak voltak, a történet előrehaladtával pedig egyre vastagabbak lettek. A Felperzselt királyság tökéletes példája a magyar piaci stratégiának: az eredeti, angol kiadások 980 oldal körül mozognak, míg a magyar 1170-nél állt csak meg, ezért két részben tudott megjelenni.

„Elérkezett a végső háború.

Aelin Galathynius rabszolgából a király orgyilkosává, majd egy birodalom királynőjévé vált. Útjának utolsó, szívbe markoló szakasza a háború kitörésével veszi kezdetét. Aelin mindent kockára tett, hogy megmentse a népét – csakhogy hatalmas árat fizetett érte. A tündérkirálynő vaskoporsóba zárta, és most tüzes akaratának utolsó lobbanására is szüksége van, hogy elviselje a kínokat.

Ha megtörik, Maeve pusztulásra ítél mindenkit, akit szeret. Csakhogy Aelinnek fogytán az ereje…”

Címkék: akció, háború, high fantasy, ifjúsági, kaland, mágia, romantikus, természetfeletti lények, urban fantasy

The Priory of the Orange Tree+1 gratis: The Priory of the Orange Tree | 804 oldal

A ’The Priory of the Orange Tree’ az angolul tudó, Trónok Harca rajongóknak igazi, könnyed csemege (na jó, lehet, hogy nem annyira). A történet több szálon fut, és igen lassan épül fel, de politikából és bonyodalomból már az első oldalakon sincs hiány.. Az oldalszám a kiadástól függően akár 90 oldallal is eltérhet, a mass market paperback (tömeggyártott karton kiadás) 804 oldalas. Magyarországon több kiadó nyilatkozata alapján a megjelenés esélye sajnos szinte nulla.

Címkék: alkímia, epikus, high fantasy, ifjúsági, lmbtq, mágia, sárkány, romantikus


juc_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s