Agave kiadó · Érdekességek · írói profil · Extra tartalom · fantasy · projekt · prológus

Írói profil: A.K. Larkwood

1124003A.K. Larkwood angliai írónő, jelenleg Oxfordban él. A Cambridge-ben, a St. John’s College-ban végzett angol szakon, azóta pedig dolgozott már a médiában és a felsőoktatásban is, de jogi környezetben is szerzett tapasztalatot.

Első könyve, a The Unspoken Name, azaz A kimondatlan név 2020-ban jelent meg, Magyarországon az Agave Könyvek gondozásában 2022-ben debütált. Ebben az évben jelent meg a regény folytatása eredeti nyelven The Thousand Eyes címmel. Az írónőt 2020-ban az Astounding Awardon a legjobb új író kategóriában jelölték. Első regénye a r/Fantasy Stabby Awards „legjobb újonnan megjelent fantasy regény” kategóriában díjat is érdemelt.

Mikről szeret írni?

  • hűség és árulás
  • emberáldozat
  • fantasy régészet
  • olyan bálokról, ahol valaki áldozatul esik
  • halhatatlanokról, akik rosszul viselkednek

Néhány érdekesség az írónőről:

  • Habár szeret kicsit morbidabb, elvontabb témákról írni, a való életben az teszi a legboldogabbá, ha új típusú lencsét főzhet.
  • Ursula K. Le Guin az egyik olyan fantasy írónő, akire felnéz. A The Tombs of Atuan (magyarul: Atuan síremlékei) az egyik kedvenc könyve, egy 2019-es interjúban említette, hogy addig a pillanatig 9-szer már elolvasta a könyvet.
  • Habár sok mindenki munkáját elismeri, nem gondolja, hogy bárkivel is együtt tudna működni, közösen tudnának írni egy művet. Szerinte az írás azért jó, mert az életben történő random élményeket lehet egy kicsit más köntösben megfogalmazni, leírni, és ez nem valósulna meg egy kollaboráció esetében.
  • Ha visszamehetne az időben, a Lascaux-i barlangba teleportálná magát 20000 évvel ezelőttre. Szereti az akkori művészetet, így őket csodálná alkotás közben.
  • A legfontosabb tanács, amit az írással kapcsolatban kapott az az, hogy egy mű befejezéséhez nincs szükség állami engedélyre. Ha folyamatosan halad vele egy kicsit az író, előbb-utóbb biztosan befejezi.

fanni_fischer_bio2019

Források:

https://fantasy-hive.co.uk/2019/10/author-spotlight-a-k-larkwood/

https://aklarkwood.com/about

https://www.lira.hu/hu/szerzo/a-k-larkwood

https://moly.hu/alkotok/a-k-larkwood 

Fotó: Vicky Bailey/VHB Photograpy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s