ajánló · Magánkönyvtár

Mutasd a várólistád felső négy könyvét!

Mindig nehéz téma egy könyvmolynál, hogy egy új, nagyon vágyott könyvet vásároljon és olvasson el vagy pedig már a korábban megvásárolt, ezer éve a polcon porosodó várólistás könyvei közül válasszon. Esetemben általában az első opció valósul meg, de igyekszem azért az utóbbit is gyakorolni és nem mindig csak az újdonságok után nyúlni.

A Mutasd a várólistádat! ötlete onnan jött, hogy minden év elején meg szoktam veletek osztani az aktuális éves terveimet, hogy mi az a 100 könyv, amit mindenképp el szeretnék az adott évben olvasni. Viszont van egy általános, nagyon sok könyvet számláló várólistám is, amin minden általam birtokolt könyv és még azon felül jó pár vágyott, olvasásra váró kötet fent van.

Viszont mivel ez a lista több mint 1000 könyvet számlál, így most csak négyet emelnék ki róla. Természetesen a teljes listát meg tudjátok nézni, >>itt éritek el<<.

a fekete nyelvű

Christopher Buehlman: A fekete nyelvű tolvaj

„Fantasztikus utazás, benne alakváltó orgyilkosokkal, vérengző krakenekkel és káprázatosan hátborzongató mágiával.” – Áll az Agave Könyves oldalán lévő ajánlóban, amivel engem kilóra meg is vettek. Ráadásul blogger társaim is csak ódákat zengtek a kötetről.

A könyvről pár mondatban: Kinch Na Shannack-ot, Galvát, a tolvajt és a lovagot a közös ellenségek és a szokatlan veszélyek arra késztetik, hogy nagyszabású utazásra induljanak, amely során emberhúsra éhező goblinok és sötét vizekben vadászó krakenek várnak rájuk, a tisztesség pedig olyan fényűzés, amit kevesen engedhetnek meg maguknak.

látlakVonnák Diána: Látlak

A Libri irodalmi díjak egyik idei jelöltje Vonnák Diána novelláskötete, amely az írónő első könyve. Az interjúk és a beleolvasó alapján engem meggyőzött az írónő, így már csak arra várok, hogy újból novellás hangulatomban legyek.

“Kívül közöny, belül tériszony” – mondja Vonnák Diána egyik írásának hőse. Pedig kívül is mekkora tér van ezekben a novellákban: az egész tágas és ismeretlenül ismerős táj Indiától a Közel-Keletig, Ukrajnától az Atlanti-óceánig, de semmi egzotikum vagy úgynevezett tarkaság, csak drámai szögletek és kiszögellések. Olykor nem tudni, a hősök hol vannak éppen. (…) Zuhan, mert az ember lába alatt a tér mégis oly szűk. Zuhan, de valaki elkapja – az értékes hegedűt. Az emberek ezekben a novellákban inkább érzékelik, mint értik egymást. Mint akiknek nincs a világban és egymásban helyük.

odin és bandája

Frank Schwieger: Odin és bandája

Rajongója vagyok a mindenféle mitológiai történeteknek és a Kolibri Kiadó mitológia újratöltve sorozatát nagyon kedvelem. Humoros, edukatív, illusztrációkkal tűzdelt formában ismerhető meg a könyvek által a mitológia, így gyerekek számára is tökéletes választás.

Tudod-e, hogyan lopták el Thor, a tökfejű mennydörgésisten legendás kalapácsát? És ki lehet Hel, a depis szörnylány? Vajon miért van sárkány a viking hajók elején? Ha szívesen villognál egyedülálló mitikus tudásoddal, ez a könyv neked szól!

tim

Måns Mosesson: Tim

Diákkoromban éveken át dolgoztam a hazai legnagyobb zenei fesztiválokon, így volt szerencsém élőben is látni-hallani Avicii munkásságát. Kedvelem a mai napi a zenéjét és a vele készült interjúkat is előszeretettel néztem, így gondoltam elolvasom a 21. Század Kiadó által megjelentetett könyvet is, hogy még többet megtudjak a fiatalon elhunyt zenészről.

Avicii, ​vagyis Tim Bergling hivatalos életrajza a családdal, a barátokkal és zenészkollégákkal készített interjúkra építve mutatja be a legendás sztárproducer életét.
Azok beszélnek Timről, akik a legközelebbről ismerték – őszinte képet rajzolva személyéről, útkereséséről, és nem hallgatva el a nehézségeket sem, amelyekkel Avicii küzdött.

Jelenleg ezek a könyvek vannak a várólistám legtetején. Mutassátok meg Ti is nekünk, hogy mik lesznek a következő olvasmányaitok, jelöljetek meg minket!


zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s