könyvajánló · projekt

Emily Henry könyvajánló

A héten egy igazán nyári projekttel készültünk, egy nagy nyári strandkönyvajánlóval. Kezdetnek nem is gondolhattunk volna másra, mint Emily Henry: Strandkönyv című könyvére, viszont az írónőnek minden magyarul megjelent könyve a vízpartra való. Éppen ezért hoztunk nektek egy 2+1 akciót, amiben a Strandkönyv, a Nyáron a párom, és ráadásként a Book Lovers című könyvéről is mesélünk egy kicsit.

IMG_0031

strandkönyvStrandkönyv

Egy nyár, két író, két külön műfaj, örök ellenségek. Vagy mégsem? A híres, romantikus zsánerben mozgó írónő, January éppen válságát éli. Meg kell írnia a nyár végére egy újabb történetet a kiadója kérésére, azonban válságban szenved, nem tud túllendülni a múlton és a nemrég életében bekövetkezett változásokon, a családi titkokon. Gus, inkább a kortárs szépirodalomban mozog és szereti kicsinálni a könyvei szereplőit. Egymás szöges ellentétei, akik egy fogadást kötnek, hogy tudnak a másik műfajában kasszasikert írni. Megkezdődik a játszma, a közös “írói workshopok”, ahol a másik által választott műfajának jellegzetességeit sajátítják el. Vajon túllépnek a régi sérelmeken? És ki lesz a győztes?

Hihetetlenül jól szórakoztam a két író párosán, szócsatáin és a közös worskhopokon. Nem az a tipikus nyáltól csöpögő romantikus, több komolyabb témát is feldolgoz a regény. Pont olyan mértékben romantikus és könnyed, amennyire kell és tökéletes olvasmány a vízpartra, nyárra.

nyáron a páromNyáron a párom

A Nyáron a párom is egy igazán nyári, nyaralós témát boncolgat. Ugyanis a történet főszereplője, Poppy, a kezdetekben egy olcsó utazásokat összegyűjtő, bemutató blogot vezet. Életének későbbi szakaszában a P+R ügynökségnél köt ki, ahol luxusutazásokat ajánl az olvasóknak. Azonban a szíve mindig visszahúz a régi blogos utazásokhoz, és a legjobb barátjához Alexhez. Alex és Poppy, személyiségüket tekintve nem is különbözhetnének jobban: Poppy az a belevaló csaj, aki egy hátizsákkal Európának indulna, míg Alex szereti megtervezni a dolgokat, és igen visszahúzódó. Mégis nagyon jól kijönnek egymással, minden évben legjobban azt a bizonyos közös utazást várják, egészen addig, amíg valamilyen oknál fogva már nem beszélnek egymással és megszakadnak az együtt töltött pillanatok. Mi történhetett? Vajon helyre tudják hozni, ami eltörött?

Nagyon szerettem a könyvben, hogy visszatekintünk a múltba, és újra átélhettem én is Poppy-val és Alex-szel a nyaralós pillanatokat, miközben a jelen történéseit is figyelemmel követtem. Tipikus strandkönyv, amit bátran ajánlok mindenkinek!

+1: Book Lovers

Ugyan magyarul még nem jelent meg a Book Lovers, viszont Emily Henry és a könyvek kedvelői számára ez a könyv is biztosan telitalálat lesz. És bár még csak nagyon az elején járok a történetnek, azért pár szóban összefoglalom, hátha az angolul is olvasók számára meghozom a kedvet egy kis Emily Henry-féle kalandhoz.

Nora egész életét a könyveknek szenteli – már olvasta is az összeset -, mégis ő nem az a tipikus főhős. Hősnek maximum az ügyfelei és szeretett kishúga nevezné. Pont utóbbi miatt egyezik bele, hogy Sunshine Fallsban tölti augusztusát és indul el egy testvéres-csajos nyaralásra. Azonban a helyes dokival való piknikek és a völgybéli séták, na meg a bartenderekkel kavarás helyett csak egy valakibe fut bele folyamatosan: Charlieba, az ábrándos szerkesztőbe. Tipikus meet-cute lenne, ha nem találkoztak volna a városban már többször is. Ki tudja, lehet több van a kettejük történetében annál, mint amit először gondolnánk?

IMG_7751


A projekthét során várjuk a Ti ajánlásaitokat is, írjatok nekünk szuper strandkönyveket!

zsebi_bio_2019

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s