Extra tartalom · könyvajánló · Kedvencek · projekt

Kedvenc Enemies To Lovers Könyveink

Számomra mindig érdekes olvasni azt a folyamatot, amikor két karakter, akik kezdetben utálták egymást, végül beleszeretnek a másikba. Szeretem, mikor ez a folyamat átlátható, érezhetőek a fordulópontok, a szenvedély pedig az ilyen történetekben mindig jelen van. Ezen könyvek olvasása során nem szoktam unatkozni, és szerintem ezzel ti is sokan így vagytok. Az Enemies to Lovers projektünk kapcsán ma összegyűjtöttük nektek a kedvenc regényeinket a témában. Jó böngészést kívánunk!

Enemies to Lovers

Dorka:

Holly Black: The Cruel Prince – A kegyetlen herceg

Imádtam a Cardan és Jude közötti dinamikát. A könyv különlegessége számomra, hogy itt valóban erkölcsileg megkérdőjelezhető karakterekről van szó, akiknél az utálat tényleg elég erősen megnyilvánul. A közöttük lévő szerelmi szál rendkívül szórakoztatóan épül fel, szinte maga az olvasó sem veszi észre, hogy mennyire drukkol nekik. A szóváltásaikat egyszerűen imádtam, rendkívül jól szórakoztam olvasás közben.

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverés

Az idei évem egyik nagy kedvence ez a regény, amely nem csak enemies to lovers történet, hanem egyben egy fake dating és munkahelyi románcról szóló könyv is. Aaron és Catalina kezdetben látszólag ki nem állhatják egymást, de a történet előrehaladtával egyre inkább megtapasztalják a másik valódi személyiségét. Rengeteget mosolyogtam olvasás közben, Aaron pedig teljesen elvarázsolt.

Bogi:
Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara sorozat.

Ez a fantasy vitt be engem igazán a műfaj rejtelmeibe, és egyúttal megszerettette velem az enemies to lovers szálat. A feszültség és a kémia tapintható, ez pedig olyan szinten bevonja az olvasót a sztoriba, mintha maga is egy karakter lenne. Arról nem is beszélve, hogy maga a kitalált világ és a cselekmény is igazán izgalmas, a romantika pedig teljessé teszi a nagy egészet.

Linda:

Jane Austen: Büszkeség és balítélet
Megunhatatlan, a mai napig a kedvenc Austen regényem. Mr. Darcy és Elizabeth Bennet kapcsolatának alakulása és dinamikája számomra mindig is az egyik legjobb love story lesz. Tipikus példája annak, hogy ha az ember leveszi az előítélet szemüvegét, és nem a társadalom elvárásai szerint alakítja az életét, akkor az út végén ott a happy end.

Zhatria:
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett című kötetében mindig imádtam Anthony és Kate történetét. Párosunk kifejezetten rühelli egymást, mivel az érdekeik ellentétesek, és mind a ketten nagyon erős (és csökönyös) személyiségek. A sorozatban sajnos túldrámázták az egészet, de a könyv nagyon pörgős, jók a párbeszédek, és csak úgy izzanak a lapok 😉

Másik nagy kedvencem egy igazi klasszikus: Jane Austen: Büszkeség és balítélet. Örök kedvenc, melyben a talpraesett főszereplőnk túl hamar ítél, Darcy meg egy beképzelt hős, aki túl büszke. Mindkettejüknek rá kell ébredniük saját hibáikra, hogy végül megérdemeljék a happy endet.

Liliane:
A Büszkeség és balítéletből Elizabeth Bennet és Mr. Darcy története számomra az egyetlen kedvenc, majdnem minden történetben az ő dinamikájukat keresem. Imádom a párosukat és azt az utat, amit egymás felé tesznek meg és jutnak el a kezdeti rossz véleményektől a gyengéd érzelmekig. A könyvben nemcsak ezt lehet szeretni, hanem Austen stílusát is, illetve a korabeli társadalmi viszonyok bemutatását.

Zsebi:

Emily Henry: Strandkönyv
Jelenleg a Strandkönyv az egyik nagy kedvencem. Tipikus nyári, cuki történet két íróról, akik elméletileg egymás ellenségei. A híres, romantikus zsánerben mozgó írónő, January éppen válságát éli. Meg kell írnia a nyár végére egy újabb történetet a kiadója kérésére, azonban nem tud túllendülni a múlton és a nemrég életében bekövetkezett változásokon, a családi titkokon. Gus, inkább a kortárs szépirodalomban mozog és szereti kicsinálni a könyvei szereplőit. Egymás szöges ellentétei, akik egy fogadást kötnek, hogy tudnak a másik műfajában kasszasikert írni.

Hihetetlenül jól szórakoztam a két író párosán, szócsatáin és a közös worskhopokon. Nem az a tipikus nyáltól csöpögő romantikus, több komolyabb témát is feldolgoz a regény. Pont olyan mértékben romantikus és könnyed, amennyire kell és tökéletes olvasmány a vízpartra, nyárra.

Vanda:

Tricia Levenseller: A Kalózkirály lánya – rá kellett jönnöm, hogy irtó kevés enemies to lovers könyvet olvastam, így nem volt túl nagy választék, amiből kedvencet válasszak. Viszont a Kalózkorály lányát nagyon kedveltem, mikor olvastam, Alosa és Ridden kapcsolata pedig már az elejétől kezdve nagy kedvencem volt 

Cersei:
A Harry Pottert mondanám. Sokat gondolkodtam, de valahogy semmi nem jutott eszembe, aztán hirtelen isteni szikraként robbant be a tudatomba, hogy Ron és Hermione bizony ellenségként kezdi, később azonban egymásra találnak. Olyannyira, hogy mint férj és feleség fejezik be ténykedésüket a J. K. Rowling által megteremtett univerzumban.

Betti:

Sally Thorne: Hating game. Egyszerre vicces, szórakoztató és romantikus. Nagyon szerettem a szócsatákat benne, ami angolul sokkal jobban hangzik, mint magyarul.

L. J. Shen összes enemies to lovers könyve. Számomra az quilty pleasure, és azon könyvekben tényleg utálják egymást. Bár sokszor kiszámítható a cselekmény, mindig tud valami érdekeset villantani amin meglepődök.

dorka_bio_2020

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s