idézetek · könyvfesztivál · projekt

Kedvenc idézeteim az Ambrózy báró esetei sorozatból

Az Ambrózy báró esetei az a sorozat, amit nem tudok megunni, nem számít, mennyiszer olvasom. Nem szűkölködik rejtélyben és bonyodalomban, valamint nem tagadhatom, hogy Mili és Richárd a kedvenc párosom – de ezek mellett mégis a humora az, ami miatt belopta magát a szívembe Böszörményi detektívtörténete.

A legújabb – és egyben utolsó – rész, A hullaházi skandalum már előrendelhető, valamint a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál alkalmával is lehetőségünk lesz megvásárolni. Ebben a posztban összegyűjtöttem néhány kedvenc idézeteim a sorozatból, remélem, sikerül meghoznom a kedvetek a báró és Mili kalandjaihoz!

“Róza néni azon ősi házisárkányok rendjéből való, akik fiatal leányokat rabolnak, és a barlangjukban halálra hímeztetik őket.”

 

“Magával se lettünk többen, csak sűrűbben.”

 

“Mili kedves, ön holnap délelőtt a fiammal együtt felmegy a villa tetőteraszára, hogy madártávlatból csodálhassa meg Pest látképét, s aztán felállva a kő mellvédre, szépen leveti magát a mélybe! Nos, mit szól hozzá, jó lesz így?!”

Leányrablás Budapesten

 

“Báró úr, maga mintapéldánya a zseniális tökfejeknek, de ne aggódjék, mert ezt csupán az önnel egy fedél alatt élők tudják, mi viszont nem fecsegünk.”

A Rudnay-gyilkosságok

 

“Ambrózy báró hosszan, elgondolkodva nézett rám, miközben a tekintetében valami egészen szokatlan, lágy és kedves fény jelent meg.
– Üdítő, hogy időnként ilyen mérhetetlenül nagy butaságokat képes mondani, Mili – sóhajtotta, majd hirtelen elkomorult. – Ám nagyon kérem, ezt ne akkor tegye, mikor épp egy diplomáciai botránnyal kecsegtető ügyben járunk el.”

Beretva és tőr

“– Nem huszár – helyesbített Karlinka. – Gyalogos katona. Utász.
– Dehogy utállak, csak éppeg nem értem, mér’ vagy hozzá ilyen kegyetlen.”

Ármány és kézfogó

 

“A báró egész teste megfeszült, épp mint a nemes vizsláké, mikor meghallják a vadászkürt hangját. Minden porcikája a tetthelyre kívánt menni, ám azután rám nézett, és már-már elutasította az ajánlatot, így hát kénytelen voltam közbelépni.
– Magával, kedves Richárd, bármikor szívesen megyek hullanézőbe – karoltam belé.”

Bitó és borstyán

 

“– Fél, Mili?
– Mitől kéne félnem? – néztem rá csodálkozva. Arcán az elsuhanó utcai gázlámpák tünde fénye csalóka árnyakat kergetett, így hol jóságos barátnak, hol komor és veszedelmes alaknak láttam őt.
– Ha nem fél, örülök – mondta Ambrózy báró. – Félek én maga helyett is.”

Nász és téboly

“A rögtönzött kis beszédet hallva első gondolatom az volt, hogy Agáta mama és Richárd le se tagadhatnák szoros rokoni kapcsolatukat. Sok emberrel találkoztam már életemben, ám kizárólag ők ketten voltak képesek rá, hogy egyazon gondolatmenettel porig alázzanak, ám egyszersmind az egekbe is emeljenek.”

Szer’usz világ

 

“A madárfészeknek se azért nyitott a teteje, hogy az eső kedve szerint kopogtasson a fiókák kobakján, hanem mert engednie kell kirepülni azt, amelyik már megérett rá.”

A Barnum-rejtély


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s